|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ogrzewanie ponownie |
Autor |
Wiadomość |
mariusz_bma
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt z30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2014, 13:18 ogrzewanie ponownie
|
|
|
W zeszłym roku pisałem tak: Witam, mam pytanie dotyczące ogrzewania w miśku, problem polega na tym że przy położeniu pokrętła ogrzewania na min mam nawiew gorącego powietrza do kabiny, co może być tego przyczyna? Proszę o konkretne podpowiedzi zanim się zagotuję w kabinie.
Pozdrawiam .
Po miesiącu problem znikł ale teraz przed zimą zauważyłem że mam problem z ciepłym powietrzem, wieje tylko zimne przy pokrętle na maksa. Wymieniłem płytkę elektroniczną od sterownika nawiewu i klimy bo padło mi tam podświetlenie, myślałem że problem jest w samym sterowniku, niestety nie.
W związku z tym moje pytanie jak dobrać się do przepustnicy z nawiewem ciepłego w miśku?
Ma ktoś może jakiś szkic, schemat tego nawiewu?
Pozdrawiam MK |
|
|
|
 |
ravusek
Forumowicz

Auto: Colt cz3
|
Wysłany: 04-10-2014, 19:22
|
|
|
Schematu nie znam ale podzielę się moim przypadkiem może coś pomoże: Kiedyś przy ściąganiu pokrętła od temp. nawiewu przekręciłem przez przypadek nawiew w efekcie musiałem trochę kombinować przy ponownym założeniu pokrętła aby zgadzało się z aktualnym ustawieniem bo np. na max zimne było grzanie |
_________________ You take care of the car, the car will take care of you. |
|
|
|
 |
mariusz_bma
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt z30
|
Wysłany: 04-10-2014, 22:16
|
|
|
OK, dzięki ale potencjometr jest prawidłowo włożony w pokrętło. Tutaj jest coś z przepustnicą, która otwiera lub zamyka dopływ ciepła z nagrzewnicy. Niestety nie mam bladego pojęcia jak to wygląda wszystko jest solidnie zabudowane, nie wiem jak się dostać do tego automatu przepustnicy który otrzymuje sygnał z potencjometru pokrętła.
Ale dzięki za info, bo jest to pierwsza konkretna podpowiedź nie tak jak poprzednio gdzie ktoś odsyłał mnie do serwisu, gdybym miał jechać do serwisu nie pytał bym na forum.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|