oszędzanie na częściach |
Autor |
Wiadomość |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-04-2014, 19:47
|
|
|
motorek- dla mnie nie ma tematu ! (szczególnie jeśli chodzi o układ hamulcowy).
Oczywiście są części, które można ewentualnie zastosować, ale po profesjonalnej regeneracji- jest wtedy nawet gwarancja, np. rozrusznik czy alternator. Nie wspominając o karoserii- bo to wiadomo. |
|
 |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
|
Wysłany: 04-05-2014, 17:25
|
|
|
Uwex napisał/a: | dla mnie nie ma tematu ! (szczególnie jeśli chodzi o układ hamulcowy) |
Nie ma żadnego racjonalnego argumentu przeciwko zakupowi np. sprawnego zacisku hamulcowego. |
|
|
|
 |
ciekawska9 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-07-2014, 13:55
|
|
|
Niestety, przejechałam się na takim zakupie. Kupiłam używany bak - od razu zaczął przeciekać, mimo iż mechanik zapewniał mnie, że jest w dobrym stanie/ Obiecał te zająć się autem - niestety, bezskutecznie... |
|
|
|
 |
misibiczi
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 TD GLX
|
Wysłany: 21-07-2014, 17:40
|
|
|
Ale co chcesz w ten sposób przekazać ? Równie dobrze ktoś mógłby napisać, że kupił używany samochód, który od razu się popsuł, co nie oznacza, iż nie można kupić dobrego używanego samochodu. Podobnie jest z częściami, z wyłączeniem przypadków kiedy ich zakup jest ekonomicznie nieuzasadniony bądź w nielicznych sytuacjach niebezpieczny. A Twój mechanik po prostu Ciebie oszukał... |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 21-07-2014, 18:02
|
|
|
motorek jak dla mnie to Twoja główna działalność na naszym Forum polega na reklamowaniu powiązanych ze sobą "blogów", które prowadzą do sklepów internetowych.
Jestem w błędzie?
Czas start - przekonaj mnie do jutra, do 18, że jest inaczej. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Maniakstar
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
|
Wysłany: 24-09-2014, 10:27
|
|
|
Dla mnie także temat i sprawa są proste: oszczędzanie na częściach i kupowanie najtańszych zamienników to prosta droga do obniżenia poziomu bezpieczeństwa podczas jazdy,komfortu no i rzecz jasna takie części szybciej się zużyją. Absolutnie nie warto. |
|
|
|
 |
hato [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2014, 13:12
|
|
|
moim zdaniem ważne jest aby części były solidne i wytrzymałe |
|