Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
sprzegiełka piast
Autor Wiadomość
dodgev;) 
Forumowicz

Auto: pajero I 2,5TD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 17-05-2010, 20:59   sprzegiełka piast

Witam wsystkich :) Jak w temacie chce wymienić sprzegiełka piast przednich bo czasem muj misiek wydaje odgłosy jagby mial zamiar startować:) jedno z nich nie cofa sie do końca po rozłoczeniu . Jakiej firmy proponujecie załorzyć i czy były jakieś zmiany miedzy 86r a 90r , gdyż w ofertach piszą ze pasują od 90r a co z starszymi. Dzieki i pozdrawiam :)

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 17-05-2010, 21:50   

Jakie masz sprzęgiełka automaty czy nmanuale. I na jakie chcesz zmienić?

dodgev;) 
Forumowicz

Auto: pajero I 2,5TD
Wysłany: 17-05-2010, 22:04   

sorki zapomniałem o najważniejszym:) sprzegiełka obecnie są automatyczne , chce wymienić na manualne , słyszałem ze dłuższą żywotność mają silnik 2,5td 86 rok miśka

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 18-05-2010, 00:13   

zadzwoń rano do mnie.

flinston 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 89 3.0 v6
Wysłany: 18-05-2010, 22:23   

i zdecydowanie polecam sprzęgiełka mocowane na zwykłe śrubki fi6 o łepku sześciokątnym 10mm ja mam torx 15 (firmy avm) i jakiś baran tak je dokręcił ze łamałem wszystkie klucze dopiero palnik pomógł a i tak nie obyło się bez uszkodzeń taka prywatna sugestia

gromek 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero I 2.5TD
Wysłany: 20-10-2014, 21:33   

Witam, podłącze się do tematu.

W moim Pajero rocznik 90' coraz częściej brakuje napędu. Po kilkukrotnym przełączeniu 2H 4H 4L i ruszaniu do przodu i tyłu przód załącza się, jednak takie pokonywanie przeszkód jest irytujące, dlatego zdecydowałem się wymienić sprzęgiełka automatyczne na manualne.
Proszę o poradę, ponieważ spotkałem się z opinią żeby nie kupować sprzęgieł aluminiowych - są mniej trwałe, jednak najbardziej popularne firmy AVM chyba są w części aluminiowe.
Jakie sprzęgiełka kupić i gdzie kupić, bo oryginalnych lub nie aluminiowych nie udało mi się znaleźć.
Dodam że coraz częściej zapuszczamy się w ciężki teren, więc chyba automaty nie będą wskazane.

Odpowiedz do tematu