Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] dławienie silnika -zimnego silnika
Autor Wiadomość
daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2007, 17:47   [Cari 1.9TD] dławienie silnika -zimnego silnika

witam wszystkich- mam pytanie -mam carismę 1.9TD 2000r. i zauważyłem że w czasie jazdy przy niedogrzanym silniku przy obrotach 1000-1500 auto "dławi się"-żeby jechać muszę albo mocniej wcisnąć pedał gazu,albo nie wciskać go wcale.Przy tym dławieniu trochę dymi.Czasami,zdaża się,że zafalują wolne obroty i wtedy też auto dymi.To tylko wtedy gdy jest zimne-jak ma swoją temperaturę w\w sprawy nie mają miejsca.Numery kodów błędów jakie wykrył komputer to-17,33,51.Czy narazie można z tym jeżdzić?Żadna kontrolka się nie pali. :!: :!: :!:

leser
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2007, 19:05   

w życiu diesla nie miałem wiec nie wiem czy powinno się z tym jeździć,
kody błędów znajdziesz tu:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=1981

17-czujnik ruchu iglicy
33-czujnik ciśnienia atmosferycznego
41 i 51-zawór elektromagnetyczny ( korekcji wtrysku )

moze to coś pomoże, reszta w rękach Twoich i fachowców,
pozdrawiam

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 10:24   

tak,to czujnik korekcji wtrysku,tylko nie wiem czy to da się jeszcze naprawić czy trzeba wymieniać i czy to część wymienna. pozdrowienia

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2007, 13:24   

Szukaj twoim przyjacielem jest :)
http://www.mitsubishi-gra...orekcji+wtrysku

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2007, 17:22   

po sprawdzeniu okazało się że zawór kor. wtrysku jest sprawny - to szarpanie i przydymianie to skutek zacinania się tegoż zaworu,zaproponowano mi dolanie oleju castrol 2t na próbę

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 17-03-2007, 17:36   

daro.do napisał/a:
po sprawdzeniu okazało się że zawór kor. wtrysku jest sprawny - to szarpanie i przydymianie to skutek zacinania się tegoż zaworu,zaproponowano mi dolanie oleju castrol 2t na próbę

niesprawność tegoż zaworu w 99% polega na zacinaniu się, a dolewanie oleju może pomóc co najwyżej obrotom sklepu handlującego tymże olejem. Pozdro

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 10:31   

gdzie mógłbym nabyć ten zawór i czy jest drogi?

carisma1
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 12:12   

daro.do napisał/a:
gdzie mógłbym nabyć ten zawór i czy jest drogi?

Ty sobie chyba żarty robisz, kolega Ci link podaje a Ty jeszcze pytasz, ech......
http://www.paul.tuchola.pl/

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2007, 20:14   

[ Dodano: 24-03-2007, 17:57 ]
witam ponownie - nabyłem ów zawór,zmieniłem go oczwwiście a tu niespodzianka - nic to nie dało - żadnej poprawy - co wy na to? oddam pompę do sprawdzenia chyba nie?

[ Dodano: 26-03-2007, 12:18 ]
witam ponownie - nabyłem ów zawór,zmieniłem go oczwwiście a tu niespodzianka - nic to nie dało - żadnej poprawy - co wy na to? oddam pompę do sprawdzenia chyba nie? a tak nawiasem mówiąc to pompy Lucasa nie należą chyba do najlepszych,jeśli chodzi o niezawodność.

Werwolf 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Wysłany: 27-03-2007, 19:43   

Spróbuj zmienić filtr paliwa, a jak tankujesz paliwo NO NAME to też proponuję zalać coś sprawdzonego.
Kumpel ma Corse i na ukraińskim paliwie świeci mu check, a na polskim nie, ciekawe co??

Werwolf

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 27-03-2007, 19:52   

Widać leje szmatławe ukraińskie zamiast lać porządne ukraińskie :) Przecież tam też są dobre stacje i te do bani :> a skoro mu świeci CE to niech tankuje innej bajury z innej stacji aż utrafi tą co mu przypasuje :) Ja tam wolę lać w mojego GDI krajowe BP.

daro.do
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2007, 20:49   

witam - szukałem na forum informacji o zaworze LDA - o sposobie sprawdzenia tego zaworu,ale niestety nie znalazłem nic konkretnego - czy może mi ktoś pomóc?

Ppiotr 
Forumowicz
Ppiotr

Auto: Carisma 19TD
Wysłany: 24-06-2007, 23:25   

Daro poczytaj ciekawe rzeczy warto http://www.phpbbserver.co...=751&mforum=v40

Odpowiedz do tematu