|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Witam wszystkich. |
Autor |
Wiadomość |
ukrafal [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2007, 15:10 Witam wszystkich.
|
|
|
Wiatm.
Czy moze mi ktos powiedziec do czego jest przycisk ktory znajduje sie pod sterowaniem nawiewu i ogrzewania jak go wcisne zapala sie opis "eco" na przycisku jak wcisne jeszcze raz ten sam przycisk to podswietla sie "ikonka platka sniegu"na przycisku.
Co to jest? |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 16-03-2007, 15:17
|
|
|
ja wiem ja wiem
to jest przycisk od klimatyzacji manualnej. W skrócie mówiąc jak się świeci ECO to działa tylko jak potrzeba(czyli jak temperatura odbiega od tej pożądanej), natomiast jak świeci się gwiazdka to wtedy działa cały czas. Temperaturę regulujesz sobie pokrętłem od temperatury. Natomiast oczywiście jak się nie świeci (trzecia pozycja tego guzika) to nie działa klimatyzacja tylko normalny nawiew.
Po włączeniu tego przycisku powinieneś zauważyć na obrotomierzu lekkie bujnięcie się obrotów silnika, w momencie załączenia klimatyzacji.
Pozdrawiam
[EDIT]
I jeszcze jedno dodam, że przy obecnie panujących temperaturach na zewnątrz możesz nie dostrzec działania tego urządzenia. Nie potrzeba go schladzać bo na dworze jest wystarczająco zimne. |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2007, 15:52
|
|
|
stanik napisał/a: | W skrócie mówiąc jak się świeci ECO to działa tylko jak potrzeba (czyli jak temperatura odbiega od tej pożądanej), natomiast jak świeci się gwiazdka to wtedy działa cały czas. |
raczej to nie ma nic wspolnego z climaticiem w VW
eco to pseudo ekonomiczny tryb czyli sprezarka wlacza sie i wylacza w momencie spadku cisnienia na przewodach, czyli momenty kiedy sprezarka nie pracuje maja sluzyc ekonomice.
natomiast sniezynka to tryb normalny z pracujaca sprezarka utrzymujaca stale cisnienie na przewodach. |
|
|
|
 |
|
|