|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 23-03-2007, 22:37 |
[CZX 04-XX] Może by tak coś o CZ3??? |
Autor |
Wiadomość |
zypar [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 20:18 [CZX 04-XX] Może by tak coś o CZ3???
|
|
|
CZ3. Czy Wasze opinie po przebiegach kilkudziesięciu tys. km są nadal pochlebne?? Coś się sypnęło? A może podzielicie moją opinię? Po 32 tys. km nie żadnych oznak rozłażenia się czegokolwiek w silniku, zawieszeniu itd. Jedynie pokrywa schowka była wymieniona. Oczywiście drobne wady są / np. trochę głośny / - ale to przecież klasa B! |
|
|
|
 |
michalp
Mitsumaniak Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 512 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-03-2007, 13:51
|
|
|
Witam,
ja co prawda mam nie kilkadziesiąt, ale 10 kkm na liczniku (i CZ5 a nie CZ3, ale zakładam że to się liczy).
Poza typowymi "gwarancyjnousuwalnymi" drobiazgami (schowek i ciężko wchodzący wsteczny - części już czekają, piszcząca kanapa i uszkodzony wózek - już usunięte) nic się nie dzieje.
Oby tak dalej. Mam nawet wrażenie, że ten samochód dopiero się rozkręca i staje się mniej "drewniany". Jakiś taki zwinniejszy się robi, i ładniej mu silnik brzmi
No i wreszcie idzie lato, a to oznacza, że...
<pankracy mode on>
Już za chwileczkę, już za momencik
Kółka w alusach zaczną się kręcić
<pankracy mode off> |
_________________ michalp
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
|
Wysłany: 16-03-2007, 16:04
|
|
|
Podobnie, jak mój szanowny przedmówca mam 5-door z przebiegiem ok. 10 kkm, no i jakoś nie wystąpiły typowe usterki w postaci trzeszczenia schowka, piszczącej kanapy i uszkodzonego wózek; ze wstecznym, owszem jest problem, ale tylko przy niskich temperaturach, no chyba, że najpierw przewafluję kilka innych biegów. U mnie z kolei dają o sobie znać plastiki w słupkach A, a konkretnie prawy, bo lewy wcześniej "załatwili" w ASO-trzeba będzie podjechać, ale siakoś nie mam kiedy. Reasumując, autko super, spalanie ok, prawie pełna satysfakcja (jeżdżę na 175/65/14, ale chiba trzeba będzie przejść na 195/50/15, bo mi myszkuje przy wyższych prędk. i małym obciążeniu) no i mało tego widać na ulicach. |
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2007, 18:43
|
|
|
Ja mam jeszcze mniej nakrecone (dopiero 5tyś km) ale tez dwa slowa na temat cz3.
Jak na razie mam bardzo pozytywne wrazenia. Właściwości jezdne bardzo fajne (troche wrażliwy na dziury, ale w sumie cos za coś) Z silnika również jestem zadowolony - potrafi być oszczedny, ale również jak trzeba calkiem dynamiczny;) (w mieście da się nawet 6.5 spalić, a przy naprawde dynamicznej jeździe + korki wychodz mi wg wskazan kompa ok 8-9)
Z trzaskami w slupkach poradzilem sobie we wlasnym zakresie - powpychalem w pare miejsc (w tą szczeline między deska a slupkami) czarny, gruby material i problemu nie ma. Ze schowkiem jest raczej ok, minimalnie czasami slysze cos (delikatne trzaski) jakby z prawych drzwi, ale nie wiem jak tam sie dostać.
Przy okazji pytanie: probowal ktos z Was dostać się do głośników? Czy trzeba całe drzwi rozbierać (sciągać tą wykładzinę)?? Mam właśnie małe zastrzeżenia do fabrycznego audio - nie jest szałowe (szczególnie kiepskie podbicie basowe) i tak sie zastanawiam czy lepiej wymienić głośniki czy np wrzucic do tylu jakis maly soobofer? Ma ktos jakies doswiadczenia??
Jeszcze jedno pytanie - przy bardzo malych predkościach 5-20 km/h na mocnych "kocich łbach" pod nogami kierowcy cos "stuka" - jakby wpada w rezonans. Spotkal sie ktos z czym takim, bo nie mam pomyslu co to moze być... |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2007, 19:09
|
|
|
Gorzkim napisał/a: | Z trzaskami w slupkach poradzilem sobie we wlasnym zakresie - powpychalem w pare miejsc (w tą szczeline między deska a slupkami) czarny, gruby material i problemu nie ma. |
Spróbujemy , może pomoże ...
Gorzkim napisał/a: | Przy okazji pytanie: probowal ktos z Was dostać się do głośników? Czy trzeba całe drzwi rozbierać (sciągać tą wykładzinę)?? Mam właśnie małe zastrzeżenia do fabrycznego audio - nie jest szałowe (szczególnie kiepskie podbicie basowe) i tak sie zastanawiam czy lepiej wymienić głośniki czy np wrzucic do tylu jakis maly soobofer? Ma ktos jakies doswiadczenia?? |
Nie jestem audiofilem. ale fabryczne radyjko z MP3 + 6 gł. zupełnie zaspokaja moje ambicje w tym zakresie ...
Jeszcze jedno pytanie - przy bardzo malych predkościach 5-20 km/h na mocnych "kocich łbach" pod nogami kierowcy cos "stuka" - jakby wpada w rezonans. Spotkal sie ktos z czym takim, bo nie mam pomyslu co to moze być...[/quote]
Qrde, nic takiegi u mnie nie ma. Coś może więcej na ten temat ? |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 16-03-2007, 21:03
|
|
|
krysstek napisał/a: |
Nie jestem audiofilem. ale fabryczne radyjko z MP3 + 6 gł. zupełnie zaspokaja moje ambicje w tym zakresie ... |
No właśnie właśnie,
ostatnio odkryłem, że z "gwizdków" w drzwiach przednich nic nie słychać.
Ciekawe czy nie mam tam głośniczków, czy też są one niepodłączone.
Jak jest u Was?
Dodatkowo dopowiem Wam, że dziś w sklepie rzuciłem okiem na jakąś książeczkową publikację (chyba) "Auto Świat - Raport - Samochody używane".
W środku było o CZx i to raczej w superlatywach. Wniosek był taki, że pojawiła się na rynku bardzo ciekawa (bo o niskiej awaryjności) propozycja.
Wady: głośny silnik i coś jeszcze, nie pamiętam.
Aaaa... byłbym zapomniał!
Kto z Was wybiera się do Strykowa? |
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2007, 21:11
|
|
|
michalp napisał/a: | No właśnie właśnie,
ostatnio odkryłem, że z "gwizdków" w drzwiach przednich nic nie słychać.
Ciekawe czy nie mam tam głośniczków, czy też są one niepodłączone.
Jak jest u Was? |
U mnie z gwizdków muza gra że hejjjj ...
michalp napisał/a: | Dodatkowo dopowiem Wam, że dziś w sklepie rzuciłem okiem na jakąś książeczkową publikację (chyba) "Auto Świat - Raport - Samochody używane".
W środku było o CZx i to raczej w superlatywach. Wniosek był taki, że pojawiła się na rynku bardzo ciekawa (bo o niskiej awaryjności) propozycja.
Wady: głośny silnik i coś jeszcze, nie pamiętam. |
No i nic dziwnego, bo to jest najlepsze autko w swojej klasie. |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 16-03-2007, 21:15
|
|
|
krysstek napisał/a: | U mnie z gwizdków muza gra że hejjjj ... |
No to zakładając, że wyposażenie Twojego informa powinno być takie jak mojego, "coś mi tu nie gra". |
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2007, 21:39
|
|
|
michalp napisał/a: | krysstek napisał/a: | U mnie z gwizdków muza gra że hejjjj ... |
No to zakładając, że wyposażenie Twojego informa powinno być takie jak mojego, "coś mi tu nie gra". |
Widać mamy inne gusta, jeszcze raz powtórzę: nie przykładam większej wagi do tego , co leci z głośników, ale też nie narzekam , muza gra , tak, jak powinna . |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 16-03-2007, 21:53
|
|
|
krysstek napisał/a: | Widać mamy inne gusta, jeszcze raz powtórzę: nie przykładam większej wagi do tego , co leci z głośników, ale też nie narzekam , muza gra , tak, jak powinna . |
U mnie zupełna cisza z gwizdków, dlatego mówię że "coś nie gra" Będę niedługo w serwisie to każę sprawdzić czemu. Audiofil ze mnie taki że ho ho Odróżniam tony wysokie od niskich
A teraz w zupełnie innym temacie: ktoś kiedyś pytał, czemu dwa razy pika z głośników przy odpalaniu colta. Nie wiem kto pytał i jakoś nie mogę znaleźć tego posta. A pika albo dlatego, że ma niezapięte pasy, albo z powodu ice-alertu - tak wydedukowałem na podstawie swoich obserwacji. |
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-03-2007, 22:01
|
|
|
michalp napisał/a: |
U mnie zupełna cisza z gwizdków, dlatego mówię że "coś nie gra" Będę niedługo w serwisie to każę sprawdzić czemu. |
No to jest jakaś lipa ...
A teraz w zupełnie innym temacie: ktoś kiedyś pytał, czemu dwa razy pika z głośników przy odpalaniu colta. Nie wiem kto pytał i jakoś nie mogę znaleźć tego posta. A pika albo dlatego, że ma niezapięte pasy, albo z powodu ice-alertu - tak wydedukowałem na podstawie swoich obserwacji. |
Może "pikać" z powodu pasów , które są niezapięte lub temperatury pon. + 3 st. C. |
|
 |
michalp

|
Wysłany: 16-03-2007, 22:09
|
|
|
i tym samym mamy 100% zgodności |
 |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 12:35
|
|
|
Aaaa... byłbym zapomniał!
Kto z Was wybiera się do Strykowa? |
A co jest w Strykowie?? |
|
|
|
 |
michalp

|
Wysłany: 18-03-2007, 12:53
|
|
|
Sierpniowy zlot (ten, co miał być w Borkach koło Sulejowa).
Musi być reprezentacja CZx-ów |
 |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 13:26
|
|
|
michalp napisał/a: | Sierpniowy zlot (ten, co miał być w Borkach koło Sulejowa).
Musi być reprezentacja CZx-ów |
Pewnie byloby fajnie, gdyby sie jakas wieksza grupa Czx zebrała |
|
|
|
 |
|
|