Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
23-03-2007, 22:37
[CZX 04-XX] Może by tak coś o CZ3???
Autor Wiadomość
zypar
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2007, 20:18   [CZX 04-XX] Może by tak coś o CZ3???

CZ3. Czy Wasze opinie po przebiegach kilkudziesięciu tys. km są nadal pochlebne?? Coś się sypnęło? A może podzielicie moją opinię? Po 32 tys. km nie żadnych oznak rozłażenia się czegokolwiek w silniku, zawieszeniu itd. Jedynie pokrywa schowka była wymieniona. Oczywiście drobne wady są / np. trochę głośny / - ale to przecież klasa B!

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-03-2007, 13:51   

Witam,

ja co prawda mam nie kilkadziesiąt, ale 10 kkm na liczniku (i CZ5 a nie CZ3, ale zakładam że to się liczy).
Poza typowymi "gwarancyjnousuwalnymi" drobiazgami (schowek i ciężko wchodzący wsteczny - części już czekają, piszcząca kanapa i uszkodzony wózek - już usunięte) nic się nie dzieje.

Oby tak dalej. Mam nawet wrażenie, że ten samochód dopiero się rozkręca i staje się mniej "drewniany". Jakiś taki zwinniejszy się robi, i ładniej mu silnik brzmi :shock:

No i wreszcie idzie lato, a to oznacza, że...

<pankracy mode on>
Już za chwileczkę, już za momencik
Kółka w alusach zaczną się kręcić
<pankracy mode off>
:finga:

krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Wysłany: 16-03-2007, 16:04   

Podobnie, jak mój szanowny przedmówca mam 5-door z przebiegiem ok. 10 kkm, no i jakoś nie wystąpiły typowe usterki w postaci trzeszczenia schowka, piszczącej kanapy i uszkodzonego wózek; ze wstecznym, owszem jest problem, ale tylko przy niskich temperaturach, no chyba, że najpierw przewafluję kilka innych biegów. U mnie z kolei dają o sobie znać plastiki w słupkach A, a konkretnie prawy, bo lewy wcześniej "załatwili" w ASO-trzeba będzie podjechać, ale siakoś nie mam kiedy. Reasumując, autko super, spalanie ok, prawie pełna satysfakcja (jeżdżę na 175/65/14, ale chiba trzeba będzie przejść na 195/50/15, bo mi myszkuje przy wyższych prędk. i małym obciążeniu) no i mało tego widać na ulicach.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 18:43   

Ja mam jeszcze mniej nakrecone (dopiero 5tyś km) ale tez dwa slowa na temat cz3.
Jak na razie mam bardzo pozytywne wrazenia. Właściwości jezdne bardzo fajne (troche wrażliwy na dziury, ale w sumie cos za coś) Z silnika również jestem zadowolony - potrafi być oszczedny, ale również jak trzeba calkiem dynamiczny;) (w mieście da się nawet 6.5 spalić, a przy naprawde dynamicznej jeździe + korki wychodz mi wg wskazan kompa ok 8-9)

Z trzaskami w slupkach poradzilem sobie we wlasnym zakresie - powpychalem w pare miejsc (w tą szczeline między deska a slupkami) czarny, gruby material i problemu nie ma. Ze schowkiem jest raczej ok, minimalnie czasami slysze cos (delikatne trzaski) jakby z prawych drzwi, ale nie wiem jak tam sie dostać.

Przy okazji pytanie: probowal ktos z Was dostać się do głośników? Czy trzeba całe drzwi rozbierać (sciągać tą wykładzinę)?? Mam właśnie małe zastrzeżenia do fabrycznego audio - nie jest szałowe (szczególnie kiepskie podbicie basowe) i tak sie zastanawiam czy lepiej wymienić głośniki czy np wrzucic do tylu jakis maly soobofer? Ma ktos jakies doswiadczenia??

Jeszcze jedno pytanie - przy bardzo malych predkościach 5-20 km/h na mocnych "kocich łbach" pod nogami kierowcy cos "stuka" - jakby wpada w rezonans. Spotkal sie ktos z czym takim, bo nie mam pomyslu co to moze być...

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2007, 19:09   

Gorzkim napisał/a:
Z trzaskami w slupkach poradzilem sobie we wlasnym zakresie - powpychalem w pare miejsc (w tą szczeline między deska a slupkami) czarny, gruby material i problemu nie ma.

Spróbujemy , może pomoże ...

Gorzkim napisał/a:
Przy okazji pytanie: probowal ktos z Was dostać się do głośników? Czy trzeba całe drzwi rozbierać (sciągać tą wykładzinę)?? Mam właśnie małe zastrzeżenia do fabrycznego audio - nie jest szałowe (szczególnie kiepskie podbicie basowe) i tak sie zastanawiam czy lepiej wymienić głośniki czy np wrzucic do tylu jakis maly soobofer? Ma ktos jakies doswiadczenia??

Nie jestem audiofilem. ale fabryczne radyjko z MP3 + 6 gł. zupełnie zaspokaja moje ambicje w tym zakresie ...

Jeszcze jedno pytanie - przy bardzo malych predkościach 5-20 km/h na mocnych "kocich łbach" pod nogami kierowcy cos "stuka" - jakby wpada w rezonans. Spotkal sie ktos z czym takim, bo nie mam pomyslu co to moze być...[/quote]
Qrde, nic takiegi u mnie nie ma. Coś może więcej na ten temat ?

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 16-03-2007, 21:03   

krysstek napisał/a:

Nie jestem audiofilem. ale fabryczne radyjko z MP3 + 6 gł. zupełnie zaspokaja moje ambicje w tym zakresie ...

No właśnie właśnie,
ostatnio odkryłem, że z "gwizdków" w drzwiach przednich nic nie słychać.
Ciekawe czy nie mam tam głośniczków, czy też są one niepodłączone.
Jak jest u Was?

Dodatkowo dopowiem Wam, że dziś w sklepie rzuciłem okiem na jakąś książeczkową publikację (chyba) "Auto Świat - Raport - Samochody używane".
W środku było o CZx i to raczej w superlatywach. Wniosek był taki, że pojawiła się na rynku bardzo ciekawa (bo o niskiej awaryjności) propozycja.
Wady: głośny silnik i coś jeszcze, nie pamiętam.

Aaaa... byłbym zapomniał!
Kto z Was wybiera się do Strykowa?

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2007, 21:11   

michalp napisał/a:
No właśnie właśnie,
ostatnio odkryłem, że z "gwizdków" w drzwiach przednich nic nie słychać.
Ciekawe czy nie mam tam głośniczków, czy też są one niepodłączone.
Jak jest u Was?

U mnie z gwizdków muza gra że hejjjj ...

michalp napisał/a:
Dodatkowo dopowiem Wam, że dziś w sklepie rzuciłem okiem na jakąś książeczkową publikację (chyba) "Auto Świat - Raport - Samochody używane".
W środku było o CZx i to raczej w superlatywach. Wniosek był taki, że pojawiła się na rynku bardzo ciekawa (bo o niskiej awaryjności) propozycja.
Wady: głośny silnik i coś jeszcze, nie pamiętam.

No i nic dziwnego, bo to jest najlepsze autko w swojej klasie.

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 16-03-2007, 21:15   

krysstek napisał/a:

No to zakładając, że wyposażenie Twojego informa powinno być takie jak mojego, "coś mi tu nie gra".

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2007, 21:39   

michalp napisał/a:
krysstek napisał/a:

No to zakładając, że wyposażenie Twojego informa powinno być takie jak mojego, "coś mi tu nie gra".

Widać mamy inne gusta, jeszcze raz powtórzę: nie przykładam większej wagi do tego , co leci z głośników, ale też nie narzekam , muza gra , tak, jak powinna .

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 16-03-2007, 21:53   

krysstek napisał/a:
Widać mamy inne gusta, jeszcze raz powtórzę: nie przykładam większej wagi do tego , co leci z głośników, ale też nie narzekam , muza gra , tak, jak powinna .

U mnie zupełna cisza z gwizdków, dlatego mówię że "coś nie gra" :) Będę niedługo w serwisie to każę sprawdzić czemu. Audiofil ze mnie taki że ho ho :) Odróżniam tony wysokie od niskich :)

A teraz w zupełnie innym temacie: ktoś kiedyś pytał, czemu dwa razy pika z głośników przy odpalaniu colta. Nie wiem kto pytał i jakoś nie mogę znaleźć tego posta. A pika albo dlatego, że ma niezapięte pasy, albo z powodu ice-alertu - tak wydedukowałem na podstawie swoich obserwacji.

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-03-2007, 22:01   

michalp napisał/a:

U mnie zupełna cisza z gwizdków, dlatego mówię że "coś nie gra" :) Będę niedługo w serwisie to każę sprawdzić czemu.

No to jest jakaś lipa ...
michalp napisał/a:

A teraz w zupełnie innym temacie: ktoś kiedyś pytał, czemu dwa razy pika z głośników przy odpalaniu colta. Nie wiem kto pytał i jakoś nie mogę znaleźć tego posta. A pika albo dlatego, że ma niezapięte pasy, albo z powodu ice-alertu - tak wydedukowałem na podstawie swoich obserwacji.

Może "pikać" z powodu pasów , które są niezapięte lub temperatury pon. + 3 st. C.

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 16-03-2007, 22:09   

i tym samym mamy 100% zgodności :D

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 12:35   

michalp napisał/a:

Aaaa... byłbym zapomniał!
Kto z Was wybiera się do Strykowa?

A co jest w Strykowie??

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 18-03-2007, 12:53   

Sierpniowy zlot (ten, co miał być w Borkach koło Sulejowa).

Musi być reprezentacja CZx-ów :!:

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 13:26   

michalp napisał/a:
Sierpniowy zlot (ten, co miał być w Borkach koło Sulejowa).

Musi być reprezentacja CZx-ów :!:

Pewnie byloby fajnie, gdyby sie jakas wieksza grupa Czx zebrała :)

Odpowiedz do tematu