Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja Pioneera do ASX 2015
Autor Wiadomość
PATRICO 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2015 coming soon
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2014, 01:37   Nawigacja Pioneera do ASX 2015

Jestem przed kupnem ASXa 2015 Blue Sky edition. Bardzo zależy mi na funkcji CarPlay od Apple. Z dostępnych nawigacji z tą funkcją:
http://www.pioneer.eu/eur...rplay/home.html
interesuje mnie AVIC-F60DAB.Da radę zamontować to navi do mojego ASXa?
Pozdrawiam

Mark442 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
Wysłany: 06-11-2014, 12:22   

To pytanie skieruj raczej do dealera, u którego dokonasz zakupu samochodu, skoro zamierzasz kupić nowy samochód. Nie jest to kwestia techniczna (o czym niżej), a raczej proceduralna związana z gwarancją. Na Twoim miejscu rozważyłbym zakup wersji (najbogatszej Intense Plus), która jest wyposażona w fabryczną instalację GPS i nawigację... lub zamów jako dodatkowe wyposażenie (ale jest to tylko Clarion, koszt z montażem pow. 6K zł). Zapomnij o podsufitowej stacji multimedialnej, która montowana jest w wersjach ASX bez panoramicznego dachu (a zatem w ASX Blue Sky Edition jest niedostępna - do plastikowego dachu panoramicznego nie zamontujesz... bo nie ma takich możliwości technicznych; przynajmniej ja takie odpowiedzi uzyskałem, ale jest to też kwestia jasna jak słońce, bo jak poprowadzić wiązki przewodów, aby były niewidoczne w panoramicznym dachu; sam obejrzysz taki model u dealera i sam udzielisz sobie odpowiedzi).
Podsumowując: pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj o wszystko swego dealera... a najlepiej pytaj w kilku salonach (pamiętając o jednej głównej prawdzie: salon salonowi nie równy i podejście do klienta indywidualnego jest w każdym salonie inne).

[ Dodano: 06-11-2014, 12:30 ]
Dodatkowo przeczytaj sobie artykuł: http://www.spidersweb.pl/...sc-carplay.html
"Miś" kultowy jest i basta !!"
"- Powiedz mi: po co jest ten miś?"

mazzi81 
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Wysłany: 19-11-2014, 11:06   

Mark442 napisał/a:
To pytanie skieruj raczej do dealera, u którego dokonasz zakupu samochodu, skoro zamierzasz kupić nowy samochód. Nie jest to kwestia techniczna (o czym niżej), a raczej proceduralna związana z gwarancją. Na Twoim miejscu rozważyłbym zakup wersji (najbogatszej Intense Plus), która jest wyposażona w fabryczną instalację GPS i nawigację... lub zamów jako dodatkowe wyposażenie (ale jest to tylko Clarion, koszt z montażem pow. 6K zł). Zapomnij o podsufitowej stacji multimedialnej, która montowana jest w wersjach ASX bez panoramicznego dachu (a zatem w ASX Blue Sky Edition jest niedostępna - do plastikowego dachu panoramicznego nie zamontujesz... bo nie ma takich możliwości technicznych; przynajmniej ja takie odpowiedzi uzyskałem, ale jest to też kwestia jasna jak słońce, bo jak poprowadzić wiązki przewodów, aby były niewidoczne w panoramicznym dachu; sam obejrzysz taki model u dealera i sam udzielisz sobie odpowiedzi).
Podsumowując: pytaj, pytaj i jeszcze raz pytaj o wszystko swego dealera... a najlepiej pytaj w kilku salonach (pamiętając o jednej głównej prawdzie: salon salonowi nie równy i podejście do klienta indywidualnego jest w każdym salonie inne).

w Blue Sky to przez przypadek panoramiczny dach nie jest wykonany z hartowanego szkła a nie z tworzywa (plastik) ?

[ Dodano: 06-11-2014, 12:30 ]
Dodatkowo przeczytaj sobie artykuł: http://www.spidersweb.pl/...sc-carplay.html

Mark442 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
Wysłany: 19-11-2014, 14:10   

Fakt !! Dach jest w tej wersji ze szkła hartowanego. Natomiast wewnątrz kabiny to już masz tylko plastiki do dyspozycji. Ale nie zmienia to faktu, że w tej wersji nie jest montowana nawet za dopłatą stacja multimedialna w innym miejscu niż kokpit (standardowe miejsce).

Pozdrawiam
"Miś" kultowy jest i basta !!"
"- Powiedz mi: po co jest ten miś?"

bubel90 
Mitsumaniak
Brum Brum

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Wysłany: 26-11-2014, 09:59   

Panowie ja mam zamonotowaną stację Alpine INE-W920R w Blue Sky dodatkowo z przewodową kamerą cofania. Kable da się bez problemu poprowadzić w progach więc szklany dach kompletnie w niczym nie przeszkadza. Stacje zamówiłem u dealera a oni z zewnętrznej firmy car audio która z nimi współpracuje. Odnośnie montażu to wsadzisz wszystko co nie jest większe niż 2DIN. Wielkość ekranu nie ma znaczenia ja mam 6,1'', a kolega 8'' w takim samym ASX i działa.

Kupuj stacje :lol: nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez niej :mrgreen:

Odpowiedz do tematu