|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytanko na tenam ,,innego,, radia |
Autor |
Wiadomość |
Damiano78
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi GRANDIS 2.4 MiVEC
Kraj/Country: Denmark
|
Wysłany: 05-01-2012, 08:29 Pytanko na tenam ,,innego,, radia
|
|
|
mam oryginalne radio w mojej Gandzi 05.r i wyswietlacz na gorze osobno... pytanie brzmi -
gdybym zamontowal cos takiego zamiast tego radyjka z ,,dolu,,
http://www.pioneer.pl/pl/...00BT/index.html
to czy bedzie mozliwosc korzystania z funkcji gornego ,,komputera,, spalanie, ilosc km itd.
Z tego co sie dowiadywalem to nie ma takiej szansy ale pytam tu bo moze komus udalo sie to jakos obejsc
|
_________________ MITSUBISHI GRANDIS 2.4 16V MiVEC 05´ the best miniVAN
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-01-2012, 08:40
|
|
|
Jeżeli górny wyświetlacz poza pomiarami spalania, temperatury, etc. służy do obsługi ori radia, to wydaje mi się, że pomiary spalania powinny działać, tak bynajmniej jest np w Carismie oraz kilku innych europejskich autach, jednakże wstrzymaj się aby te informacje potwierdził włąściciel Grandka, ewentualnie, odepnij oryginalne radio i sprawdź czy litrażowanie działa |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-01-2012, 08:47
|
|
|
W Carismie da się, chociaż nie jest to bardzo komfortowe. Na 3 stronie tego wątku jest wszystko opisane:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3194
A na ostatniej stronie Bizi78 opisał jak uruchomić całą funkcjonalność kompa bez oryginalnego radia.
Tak jak napisał Robertdg, wyjmij swoje i popróbuj. |
|
|
|
 |
Damiano78
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-01-2012, 16:21
|
|
|
robertdg napisał/a: | ewentualnie, odepnij oryginalne radio i sprawdź czy litrażowanie działa |
Sprawdzilem i ...
po odlaczeniu radia na gornym wyswietlaczu wyskoczylo LOCK i nic wiecej nie da sie odczytac nawet temperatury totalnie nic |
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 05-01-2012, 22:08
|
|
|
Ja byłem i pytałem w dokładnie takim samym temacie powiedziano mi, że najprościej jest schować oryginalne radio gdzieś np pod przedni fotel oczywiście podłączone zostają wszystkie wskazania kompa, a w miejsce oryginalnego montujesz co chcesz. Można tak ja co prawda zrezygnowałem będę montował tylko na zagłówkach na tyle - dzieciom wystarczy |
|
 |
Damiano78
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-01-2012, 15:12
|
|
|
mis_smis napisał/a: | najprościej jest schować oryginalne radio gdzieś np pod przedni fotel oczywiście podłączone zostają wszystkie wskazania kompa, a w miejsce oryginalnego montujesz co chcesz. |
ufffff... dzieki
no to jak bede w PL to tylko warsztat car audio i niech kombinuja + zakup drugiego radia to by bylo to co chce
[ Dodano: 06-01-2012, 15:15 ]
http://www.google.pl/imgr...T1nL2NCA&zoom=1
|
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 13-06-2012, 22:41
|
|
|
przy okazji tematu o audio chciałbym podpytać jaki rozmiar głośników idzie do Grandisa? ja ori radio wymontowałem i zapodałem Pioneer na wyświetlaczu wszystkie informację są poza dolną częścią gdzie były informacje radia (zakres,RDS)
głośniki w Grandis śr. 160mm,może komuś kiedyś się przyda. |
|
 |
magicadm
Forumowicz
Auto: Grandis 2.4 AT, śp Lancer CK1
|
Wysłany: 06-11-2012, 23:52
|
|
|
Pomimo, że temat mocno nieświeży i zimno za oknem - zamiast bawić się w wymianę radia (ze względu na brzmienie), gorąco polecam wytłumienie drzwi i wymianę fabrycznych 'głośników'.
Zrobiłem to u siebie i jest na ORY radiu PRZEPAŚĆ brzmieniowa.
Głośniki to HERTHe DSK 165 - czyli najprostrze głośniki dwudrożne zasilane końcówką mocyz ory radia. |
|
|
|
 |
jogi_23
Forumowicz
Auto: grandis 2.0 did bsy
|
Wysłany: 13-11-2014, 19:51
|
|
|
Ja u siebie oryginał umieściłem w schowku górnym konsoli (wycinka dziury i radio siedzi pionowo) i mam sterowanie kompem po otwarciu schowka a w miejsce oryginału wsadziłem na usb. |
|
|
|
 |
NUFI
Forumowicz
Auto: RVR 2.0 4x4, Chrysler T&C
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Sty 2009 Posty: 121 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2014, 09:18
|
|
|
magicadm napisał/a: | Pomimo, że temat mocno nieświeży i zimno za oknem - zamiast bawić się w wymianę radia (ze względu na brzmienie), gorąco polecam wytłumienie drzwi i wymianę fabrycznych 'głośników'.
Zrobiłem to u siebie i jest na ORY radiu PRZEPAŚĆ brzmieniowa.
Głośniki to HERTHe DSK 165 - czyli najprostrze głośniki dwudrożne zasilane końcówką mocyz ory radia. |
A jest kolego możliwość spotkania i posłuchania muzyczki z zamontowanych głośniczków w Twoim Grandisku ? Jestem z Warszawy i też myślałem o zmianie fabrycznych głośników.
Pozdrawiam |
_________________ 2 duże Futrzaki
 |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 17-11-2014, 14:00
|
|
|
ja idąc za namową kolegi magicadm,też zmieniłem głośniki już będzie rok temu albo lepiej.Wstawiłem z przodu ten sam model Hertz i wygłuszyłem drzwi a później dobrałem się do tylnych drzwi tam wstawiłem Magnat dwudrożne i oczywiście wygłuszenie,jest fajnie Gra i trąbi zespół Kombi Na początku napędzał to Pioneer DEH-P6000UB a nie dawno przestawiłem się na kombajn multimedialny Peiying PY-9909 i jeszcze myślę ewentualnie nad subwooferem pod siedzenie. |
|
 |
|
|