|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Opina, o co dopytać? Na co zwrocic uwage? |
Autor |
Wiadomość |
FredPL
Forumowicz
Auto: Lancer VII Kombi 2.0 2006 LPi
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 211 Skąd: Przemyśl / Rzeszów
|
Wysłany: 18-11-2014, 22:36 [Cari 1.9DI-D] Opina, o co dopytać? Na co zwrocic uwage?
|
|
|
Witam,
jutro jadę oglądać Carismę znalezioną na OLX LINK
Chciałbym się dopytać bardziej doświadczonych na co zwracać uwagę i o co pytać właściciela? Oferta wydaje mi się uczciwa i warta rozważenia. |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 20-11-2014, 22:47
|
|
|
Po pierwsze cena auta jest trochę niższa jak rynkowa, pewnie ze względu na wymienione w ogłoszeniu rzeczy oraz także inne. Musisz być przygotowany na niespodzianki - niestety. Po pierwsze co widać na pierwszy rzut...
Skoro maska ma wgniecenie takie to i zderzak pewnie nie uclał więc zmieniany lub po malowaniu, szczególnie, że zaślepka w halogenie jest uszkodzona. Zapewne tylne błotniki tutaj pod nakładkami progowymi i już trochę nad są do malowania bo nawet widać na jednym ze zdjęć rdzę, pewnie i z przodu błotniki pod nakładkami zardzewiałe z dziurami:) to standard, sprawdź lusterka bo te elementy co są pomiędzy lusterkiem a drzwiami są czarne a powinny być w kolorze, ktoś to wymieniał albo malował, nie wiem. Tylny lewy błotnik w rogu pod lampą zaciapany tak o chyba pędzelkiem, zobacz co tam było. No i najważniejsze - turbina. Przy tym przebiegu jeżeli nie była wymieniana to może już być jej koniec. Przejedź się zobacz no i popatrz na przewody intercoolera czy nie są w oleju, zobacz czy spod pokrywy zaworów się nie leje olej bo śruby lubią puszczać i trzeba później gwintować na inne śrubki żeby nie ciekło, sprawdź całą elektrykę w pojeździe, włącz wycieraczki itd. Przejedź się poskręcaj kierownicą zobacz czy koła nie mają luzów, jak będziesz ruszał to daj mu ognia trochę z miejsca i posłuchaj czy nie słychać półosiek. Jak auto się zagrzeje to nie powinno być po dodaniu gazu siwego dymu z rury, może być troszkę czarny, jak będzie siwy to albo wtryski albo turbo do wymiany. To chyba tyle no i blacharka. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 23-11-2014, 19:43
|
|
|
czy ja wiem czy zaniżona cena.ja wczoraj swoja cari sprzedałem prawie za 6000zł bo jak ceniłem drożej to nawet nikt się nie odzywał. |
|
|
|
 |
meinteil07
Forumowicz
Auto: Honda Accord VI 1.8 2002
|
Wysłany: 23-11-2014, 19:59
|
|
|
Moja poszła za 6400, jak wystawiłem za 8K to przez 4 miesiące nie było telefonu. |
|
|
|
 |
barylkaq
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 01-12-2014, 09:37
|
|