|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CSx Ogólne] Symbole silników Lancera |
Autor |
Wiadomość |
degie
Forumowicz DeGie
Auto: Lancer 2.0 kombi 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-11-2014, 17:56 [CSx Ogólne] Symbole silników Lancera
|
|
|
Witam. Macie jakąś stronę, albo czy możecie wrzucić wykaz symboli silników ?
Tzn padł mi silnik w moim Lancerze i nie wiem jaki to symbol. Myślę że 4G63 ale jest to Lancer 2.0 135KM turbo kombi poj 1997, rocznik 2003. Czy może jest to 4G63T ? Bo nie wiem niestety za dużo, a szukam silnika do tego złomu. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-11-2014, 18:18
|
|
|
Ehh, żeby nowy temat... Tak 2.0 w Lancerze CS to 4G63 (podejrzewam, że najszybciej znalazł byś to na tabliczce znamionowej na masce?). A oznaczenie T oznacza Turbo czyli np. Lancer EVO Outlander I Turbo. Ty szukasz tego bez T. Dodatkowo 4G63 występował w różnych odmianach. Moim zdaniem pasuje jedynie ten z Lancera lub z Outlandera (ale tam na pewno osprzęt jest inaczej montowany). W każdym razie 4G63 z Galanta czy Eclipsa jest w trochę inny. Na ile nie wiem, na pewno jest odwrotnie montowany.
A co padło w pancernym 4G63? |
|
|
|
 |
degie
Forumowicz DeGie
|
Wysłany: 22-11-2014, 19:20
|
|
|
Kupiłem ponad rok temu Lancera od sprzedawcy z Torunia. Gdyby prawo było dobre to bym ich do sądu podał. Ale cóż. Coś z silnikiem było nie tak, dałem mechanikowi do warsztatu, stał jakieś 2 miesiące i zmienił rozrząd, wyszlifował korbowód, coś tam jeszcze poszlifował (lista w załączniku), zapłaciłem 3 tys prawie, olej mi kapał ale stwierdził, ze to normalne i żaden problem (myślę że uszczelkę źle założył), no i po roku silnik padł. Ponoć korbowód i 3 tłok (przepraszam ale się nie znam na silnikach, tak jak się nie znam na szydełkowaniu, na wstawianiu zastawek na serca itp). No więc stoi sobie Lancer u innego mechanika, ale on nie znajdzie silnika na 99%. W sumie wtopiłem już kupę kasy, szukam silnika ale potrzebuję wiedzieć czy właśnie to T w symbolu silnika to Turbo. Generalnie nie wiem jaki to silnik, ale na 99% myślę że 4G63 lub 4G63T. Mechanik mówi, że praktycznie silnik do wymiany (cały dół). A ja bez samochodu niestety jak bez ręki.
 |
|
 |
aduko
Mitsumaniak

Auto: Lancer CS0 Sport Wagon
|
Wysłany: 22-11-2014, 19:27
|
|
|
Tak jak napisane wcześniej, 2.0 w Lancerze to tylko 4G63 (oryginalnie). |
|
|
|
 |
degie
Forumowicz DeGie
|
Wysłany: 22-11-2014, 19:42
|
|
|
Dzięki, czyli szukać silnika o symbolu 4G63 (bez T) z Lancera lub ewentualnie Outalandera 1. Pewnie muszę sprowadzić z Niemiec. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-11-2014, 19:50
|
|
|
degie napisał/a: | wyszlifował korbowód, coś tam jeszcze poszlifował (lista w załączniku), zapłaciłem 3 tys prawie, olej mi kapał ale stwierdził, ze to normalne |
E a koleś w ogóle miał inne japońskie samochody na placu czy to był raczej kowal od europejskich wozideł?
Swoją drogą dlaczego jego nie weźmiesz w obroty? Zrobił Ci jakiś tam remont silnika i co? Silnik padł. To jest ok? |
|
|
|
 |
degie
Forumowicz DeGie
|
Wysłany: 22-11-2014, 19:56
|
|
|
No cóż, twierdził, że zrobi i zna się na tym, a okazał się mechanikiem partaczem. Nawet gazu nie potrafił mi z powrotem ustawić, ale cóż, dowiedziałem się o tym zbyt późno. Nie mam szans z nim w sądzie bo takich spraw się nie wygrywa. Więc co najwyżej mogę mu zła opinię zrobić, al;e na razie skupiam się na szukaniu silnika od miesiąca.
[ Dodano: 12-12-2014, 21:39 ]
W sumie post pod postem, ale zupełnie inna część i po zupełnie innym czasie napisana.
Pytanie:
Gdzie jest tabliczka z symbolem silnika ?
Mam tu silnik od najprawdopodobniej Lancera 2.0:
Gdzie powinna być tabliczka? po lewej czy prawej czy gdzie ?
 |
|
 |
|
|