|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Loeb i Groenholm w jednym zespole |
Autor |
Wiadomość |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-10-2005, 20:54 Loeb i Groenholm w jednym zespole
|
|
|
We francuskiej prasie pojawiły się informacje, że dwukrotny rajdowy mistrz świata Sebastien Loeb i Fin Marcus Groenholm w sezonie 2006 będą startowali w mistrzostwach świata jako zawodnicy prywatnego teamu rajdowego Oreca.
Nowy team ma być sponsorowany przez jeden z największych japońskich koncernów elektronicznych.
Obaj mają jeździć Citroenami Xsara WRC model 2005, które zespół Oreca otrzyma z zespołu fabrycznego.
Loeb, w tym sezonie kierowca Citroena i Groenholm jeżdżący w teamie Peugeota szukają nowych zespołów, gdyż oba francuskie teamy w przyszłym roku zdecydowały się wycofać z rajdowych mistrzostw świata. Powodem były zbyt wysokie koszty utrzymania zespołów.
Nieoficjalnie mówi się, że team Citroena wycofuje się z rajdowych mistrzostw świata tylko na rok, w 2007 wróci na trasy z nowym modelem C 4 WRC.
Podpisaniem na przyszły rok kontraktu z Loebem zainteresowany był zespół Forda, ale oferta Malcoma Wilsona nie została przez Francuza ostatecznie przyjęta. Groenholm próbował nawiązać kontakt z teamem Mitsubishi, ale Japończycy na razie nie planują wycofać się ze współpracy z Harrim Rovanperą, Gigim Galli i Gillesem Panizzim.
(sport.onet.pl)
co o tym sadzicie ??
wg mnie jest to krok do tylu, wycofuja sie dwie potegi czyli peżo i cytryna, wielka szkoda tez ze w Miśkach nie bedzie jezdzic Markus bo wtedy to by bylo juz spelnienie moich marzen, wg mnie jeden z najlepszych a napewno moj ulubiony zagraniczny kierowca i jeszcze w Mitsubishi to by bylo to ... ale coz, chyba bedzie trzebabylo na to jeszcze poczekac |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2005, 08:54 Re: Loeb i Groenholm w jednym zespole
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | We francuskiej prasie pojawiły się informacje, że dwukrotny rajdowy mistrz świata Sebastien Loeb i Fin Marcus Groenholm w sezonie 2006 będą startowali w mistrzostwach świata jako zawodnicy prywatnego teamu rajdowego Oreca.
|
A gdzieś mi się obiło, że Loeb będzie jeździł albo w Fordzie (ale jak napisałeś nie przyjął ich oferty), albo w Subaru. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|
|