|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Weryfikacja przebiegu w ASO Mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
cezkam1
Nowy Forumowicz
Auto: BMW e36
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2014, 15:25 [Cari 1.9DI-D] Weryfikacja przebiegu w ASO Mitsubishi
|
|
|
Witam!
W związku z tym , że jestem pierwszy raz na tym forum, przedstawię się - mam na imię
Czarek, jestem posiadaczem wysłużonego BMW e36 , silnik 1.6 m43 PB+LPG i noszę się z
zamiarem zmiany auta na nowsze. W kręgu moich zainteresowań znajduje się przede wszystkim Mitsubishi Carisma z silnikiem diesla. Mam następujące pytanie do wszystkich
forumowiczów - czy jest szansa sprawdzenia w jakimś ASO w Polsce przebiegu tegoż auta
i napraw, które przeszedł ewentualnie? Auto kupione w Polskim salonie , książka serwisowa jest , chciałbym to zweryfikować. Proszę o pomoc , każda informacja będzie cenna. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 02-12-2014, 17:03
|
|
|
Teoretycznie sprawdzisz tylko w ASO w którym był serwisowany.
Oczywiście problemem może być ochrona danych osobowych.
Czyli pewnie osobie która nie była właścicielem auta w czasie serwisów nie przekażą takich informacji . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 02-12-2014, 17:39
|
|
|
W sumie to zależy tylko od dobrej woli pracownika serwisu.
Skoro chodzi tylko o weryfikację książki serwisowej, sprawdzenie autentyczności wpisów, przeglądów, wymian, przebiegu, ewentualnych napraw... Przecież tutaj nie podaje się żadnych tzw. wrażliwych danych, więc zasłanianie się ustawą o ochronie danych osobowych jest co najmniej głupie, żeby nie powiedzieć bezprawne.
Ale szczerze, to Carismy produkowano w latach 1995-2004. IMHO dość wątpliwe jest, żeby ktoś 10 letnie (lub starsze) auto serwisował tylko w ASO. W okresie gwarancyjnym to i owszem, ale potem... |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
tomario
Forumowicz tomario

Auto: Toyota Auris 1.4 d4d 2007r
|
Wysłany: 19-01-2015, 20:54
|
|
|
Witam , jestem właścicielem Carismy z 2003r. Szukając auta kierowałem się głównie pochodzeniem ( nie przepadam za autami z Niemiec z przebiegami 130-170 tys km ), oraz bez wypadkowością. Z własnego doświadczenia powiem że trzeba trafić na życzliwą osobę w serwisie i mieć trochę szczęścia, mianowicie jak wspomniał kolega niekiedy auto serwisowane jest do...a potem ślad po tym zanika i nie wiadomo ile przejechało. Warto poprosić o VIN i podzwonić lub udać się do ASO, jednak w moim przypadku ( auto zakupiłem we Wrocławiu , a kupione było w salonie w Rzeszowie) wizyta nie była konieczna.
Pozdrawiam i życzę szczęścia w poszukiwaniach zadbanego egzemplarza. |
_________________ Zdobywca drużynowego(MKN) mistrza VII sezonu TYPERA 2010/11
Zdobywca Pucharu Mitsumaniaków 2016
O gustach nie należy rozprawiać |
|
|
|
 |
|
|