Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ZASADY TEGO FORUM - PROSZĘ ZGŁASZAC PROPOZYCJE
Autor Wiadomość
ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2005, 22:41   

A ja powiem krótko... bo troszkę późno tu wparowałem... :oops:

Zgadzam sie z przedmówcami.... :lol:

Oby sie udało tego wszystkiego upilnować..

Acha moja propozycja jest taka aby na koniec dewagacji stworzyć ZBIÓR ZASAD.... takie 10-ęć przykazań... dostepne np: na forum ogólnych jako POST bez odpowiedzi, aby było jasne dla wszystkich... co w trawie piszczy...

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 13-05-2005, 23:28   

no to i moje trzy grosze:
generalnie nie znam się na statusach - wiem jak ich unikać :wink: , ale nadrzędną zasadą tego forum powinna być maksyma:"User friendly". Nie oznacza to bynajmniej, że bezhołowie jest tu górą, fajnie by było coby panował porządek. Czyli:
-Mod - pilnuje, że jak się komuś łapa omsknie to zmienia lub w ostateczności usuwa, każdorazowo jednak autor postu powinien dostać wiadomość dlaczego
- Autor postu powinien jak najczęściej korzystać z wyszukiwarki coby śmiecia nie robić
- Wszelkie zachowania aroganckie i chamskie będą kasowane choćby przeze mnie - możemy się spierać ale nie obrażać
- Każda konstruktywna krytyka powinna być uszanowana choćby dotyczyła "samej góry" (sorry Hubi... :wink: ), jednak post "a tak w ogóle to jest do dupy" powinien zawierać jakąś propozycję jak "oddupić" sprawę, inaczej znika.
Reszta wedle dalszych pomysłów. Jak coś naknociłem to dajcie znać...
pozdrawiam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2005, 23:36   

ostatnio wracajac z wawy ogladalem ja robot i tam robot mial trzy proste zasady, mysle ze tu tez powinno sie uproscic do min. jesli chcemy aby ktokolwiek zobie wzial jakikolwiek regulamin go glowy.

moja propozycja to:
1. sprawdz czy temat cie nurtujacy nie pojawil sie juz na tym forum
2. jesli znalazles podobny temat kontynuj watek
3. jesli nie, smialo pisz nowy temat bo forum jest user friendly i mod przeniesie lub "z edytuje".

w trzecim punkcie odnioslem sie (bez sarkazmu) do zalozen tego forum tzn. nie mozecie tworzyc zasad typu: zakaz luznej gadki, zakaz OT itd itd, jednoczesnie deklarujac ze forum jest przyjazne.
z obserwacji wiem ze 90% uzytkownikow woli "dosc twarde" postepowanie modow, pozostale 10% to spamerzy :D

mysle tez, ze netykieta jest bardzo dobrym regulaminem.

p.s. pkt 3 oczywiscie do wymiany

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 13-05-2005, 23:41   

Jedna uwaga - jeszcze nie znalazałem cracka do php który umożliwiłby doklejenie posta do innego wątku - teraz mozna tylko podzielić wątek. Będę tego szukał.

Poza tym popieram - prościej = lepiej.

Swoje zasady z MKP oparłem na luźnym tłumaczeniu angielskiej wersji we flashu :wink: stąd jest bardziej rozbudowane.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2005, 06:55   

Jackie napisał/a:

-Mod - pilnuje, że jak się komuś łapa omsknie to zmienia lub w ostateczności usuwa, każdorazowo jednak autor postu powinien dostać wiadomość dlaczego

Z tym usuwaniem to sugeruję raczej założenie niewidocznego dla zwykłych userów forum, do którego będą trafiać posty które moderatorzy zdecydowali się usunąć. Coś w rodzaju kosza tfu tfu w windzie. W razie uzasadnionej reklamacji można taki post łatwo przywrócić.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Wysłany: 14-05-2005, 07:54   

To i coś dorzucę ! Dla mnie osobiście (i dla wielu wielu innych osób) każda próba ograniczenia wolności i wymyślanie skomplikowanych regulaminów wpływa tak , że staram się wszystko robić na złośc ( taki charakter :lol: ) Więc uważam , że zasady powinny owszem być żeby nie było bezkrólewia ale sprowadzone do ABSOLUTNEJ prostoty !!!! Ponadto "władza" (admin's +mod's) powinni moim zdaniem przez palce spoglądać na pewne "ruchy" zwłaszcza nowych userów . Upominać jak najbardziej ale ... bez przesady (np. z groźbami dot. banowania) .
P.S Sam pamiętam mojego pierwszego posta na MKP , za którego wstyd mi do dziś :oops: ale wtedy byłem nowy , podniecony przynależnością do tak zacnego grona i nawet mi przez głowę nie przeszła myśl o czytaniu jakiś regulaminów i innych "bzdetów" :D
Pozdrawiam !!
L.U.K.S. SQUAD

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 14-05-2005, 20:51   

Fido__ napisał/a:
Jackie napisał/a:

Z tym usuwaniem to sugeruję raczej założenie niewidocznego dla zwykłych userów forum, do którego będą trafiać posty które moderatorzy zdecydowali się usunąć. Coś w rodzaju kosza tfu tfu w windzie. W razie uzasadnionej reklamacji można taki post łatwo przywrócić.

Sorry, ale według mnie to chybiony pomysł...

Edit:21:18
-----

Myślę, że najlepszą propozycją było stworzenie trzech prostych, krótkich zasad, które umieściłoby się np. jako intro do forum, lub nad tabelą z postami, poniżej nazwy działu. I tu gratulacje dla Arturro ! Wystarczyłoby dopracować te trzy punkty ze strony merytorycznej - właściwie to tylko ten trzeci trochę krócej sformułować.

Bo ja też uważam, że prawie nikt nie czyta regulaminów 8)
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 14-05-2005, 21:54   

Na tej linii zgadzam się również z Arturro.. Proste i zwięzłe zasady.. Od tego mamy moderatorów, by w razie potrzeby poprawili błędy/przenieśli wątek itp. Mitsumaniaki to Miłośnicy Mitsubishi, więc może częściej zdażyć się pisanie nie na temat, bądź rozmowy na kompletnym luzie.. W końcu Miłośnik nie musi mieć mitsu, więc nie może mięc zakazu rozmów o bele czym..
Pozdro
Firek

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 15-05-2005, 00:38   

Tym bardziej, ze Off Topic cieszy sie rosnaca popularnoscia :D
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2005, 08:03   

Efa! napisał/a:
Fido__ napisał/a:
Jackie napisał/a:

Sorry, ale według mnie to chybiony pomysł...

A dziękuję za bogatą argumentację ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi