35.MMDZIECIOM-ŚWIĘTA Z HOSPICJUM DOMOWYM PROMYCZEK W OTWOCKU |
Autor |
Wiadomość |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-12-2014, 17:54
|
|
|
Ja też zrobiłem przelew kilka dni temu, też bez rezerwacji, zadysponujcie wg własnego uznania, na tą i inne MM świąteczne akcje. Mam nadzieję że już doszło. |
_________________ Toyota odeszła
Jest Imprezka
Galant zgnił
Przygarnąłem BMW
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 12-12-2014, 21:36
|
|
|
kaczka81s napisał/a: | Ja też zrobiłem przelew kilka dni temu, też bez rezerwacji, zadysponujcie wg własnego uznania, na tą i inne MM świąteczne akcje. Mam nadzieję że już doszło. |
pieniążki dotarły, wpisane są rezerwacje z przelewów od Ciebie w Śląskim Hospicjum. Dziękuję. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2014, 19:30
|
|
|
rezerwuję 11, 14, 15 z wpłat na konto/poprzednich zbiórek (potem opiszę czyje wpłaty na które dziecko przeznaczyłem) |
|
|
|
 |
zeb74477
Nowy Forumowicz zeb74477
Auto: Lancer 1,6 16v listopad '92r
Dołączył: 13 Gru 2006 Posty: 13 Skąd: okolice Piaseczna/ Warszawy
|
Wysłany: 17-12-2014, 21:23
|
|
|
Przelew poszedł - Dyspozycja W/G Waszego uznania...
Pozdrawiam Wszystkich MM
zeb74477 |
_________________ pozdrawiam zeb'ER |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2014, 22:16
|
|
|
dziękuję zeb. dziękuję wszystkim.... teraz tylko wszystko kupić, rozwieźć i zobaczyć uśmiechnięte twarze dzieci i ich rodziców:) |
|
|
|
 |
Krystian99
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
Wysłany: 19-12-2014, 21:06
|
|
|
Paczka juz jakiś czas temu wysłana do hospicjum mam nadzieje ze doszła |
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 19-12-2014, 21:08
|
|
|
Co do Otwocka mamy wszystkie marzenia oprócz nr 2 - ludinho1
Szczegóły przekażemy w poniedziałek:) Teraz spakowani ruszamy w Polskę:) |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
|
Wysłany: 20-12-2014, 20:52
|
|
|
ja jak zwykle wszystko na ostatni gwizdek. zawiozę osobiście do otwocka |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 21-12-2014, 08:38
|
|
|
ludinho1 napisał/a: | ja jak zwykle wszystko na ostatni gwizdek. zawiozę osobiście do otwocka |
Brawo!! Za kare dostaniesz strój Mikołaja do przebrania |
|
|
|
 |
mozzarella
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID 4WD Intense
|
Wysłany: 21-12-2014, 20:57
|
|
|
Podziękowania dla wszystkich Mitsu i DR maniaków. Dzieciaki były bardzo szczęśliwe.
W nagrodę bałwanek od Magdy
A teraz jak to było.
Wyruszyliśmy po godzinie 8 z Otwocka, pogoda wietrzna ale przyjemna, bez opadów. Prowadzi profesjonalny Mikołaj a mimo to po drodze do Milenki trafiamy na wypadek. Nie ma rady, musieliśmy szukać objazdu.
Docieramy na miejsce gdzie serdecznie witają nas rodzice Milenki i jej dwóch braci. Mikołaj nie oddaje fantów za darmo, jest rola z jasełki odegrana przez jednego z braci, oraz kolęda zagrana na flecie przez drugiego.
Jest miło ale trzeba lecieć dalej. Kolejnym podopiecznym którego odwiedzimy jest Kamil. Z początku „młody gniewny” okazuje się sympatycznym chłopcem, fanem Legii oraz dobrym uczniem, mimo częstych absencji w szkole. Tu starsza siostra raczy nas „Kolendą dla nieobecnych” w całkiem niezłym wykonaniu.
Jedziemy dalej, by w Sulejówku spotkać się z Oliwią. Mała poczyniła ogromne postępy z rehabilitantem a ostatnio odkryła przyjemność jazdy narciarskiej po parkiecie
Mikołaj zrobił na niej ogromne wrażenia ale wydaje się, że i tak woli ciocię Anetę.
Musimy jechać bo Święty Mikołaj jest ograniczony czasowo. Wyruszamy do Wołomina by spotkać się z Mają. Tutaj naprawdę widzimy, że magia Św. Mikołaja działa. Dziewczyny drżącymi rączkami odpakowują prezenty i na twarzach gości uśmiech wywołany upragnionymi zestawem Monster High.. W ramach rewanżu laurka dla Mikołaja oraz piękny rysunek dla Fundacji.
Jedziemy do Legionowa, na progu wita nas uśmiechnięty ojciec Ani. Jest to mój „pierwszy raz” i nie mogę wyjść z podziwu jak wielką pogodą ducha odznaczają się odwiedzani rodzice mimo naprawdę trudnej sytuacji w jakiej się znaleźli. W takich domach człowiek chciałby się zatrzymać na dłużej. Starszy brat Ani wykazuje się wysoką odwagą cywilną i przyznaje przed Mikołajem, że nie był w 100% grzeczny... ale okazuje się, że mocno angażuję się w pomoc rodzicom w związku z tym bez wahania zostaje również obdarowany prezentami.
W kolejnym miejscu czeka nas mała przygoda. Jedziemy na 10 piętro windą... niestety ta utyka już pomiędzy parterem i 1 piętrem. Trzeba było wleźć przez komin ..
Telefon do pogotowia i minimum 40 minut czekania. Na szczęście po paru minutach winda rusza tak samo niespodziewanie jak się zatrzymała. Docieramy do Oliwki która łapie naprawdę dobry kontakt z Mikołajem. Wręczenie prezentów, miła rozmowa oraz życzenia i lecimy dalej.
Teraz czeka nas wyzwanie, profesjonalny Mikołaj nas opuszcza ale rękawicę podejmuje Mariusz, kolega z forum //suzukidr.pl/
Jedziemy do Kuby do Pruszkowa. Znowu blok i wysokie piętro.. przezornie wybieramy schody . Tu prezent ewidentnie trafiony, perkusja robi na maluchu ogromne wrażenie podobnie jak piesek, którego wyjmuje z innej paczki. Zaraz zaczyna się pogoń po pokoju. Jeśli ktoś jest na etapie urządzaniu pokoju dla swojego malucha polecam mamę Kuby, jego pokój malowała własnoręcznie.
Jest wieczór ale mamy dobry czas i została nam już tylko jedna rodzina do odwiedzenia.
Jedziemy do Magdy. Trafiamy do uśmiechniętej rodziny gdzie żartom nie ma końca. Mikołaj trochę się zagalopował i na przyszły rok obiecuje rodzinie ASX full opcja . Jemy domowej roboty pączki zabierany bałwanka i w dobrych humorach kończymy ten długi dzień.
Dziękuje wszystkim za prezenty dla dzieciaków, naprawdę było warto. Fundacja robi „dobrą robotę”. |
|
|
|
 |
ludinho1
Forumowicz ludinho1
Auto: CJ swap 1.8 dohc + CS3W kombi
|
Wysłany: 23-12-2014, 20:35
|
|