Pożegnanie |
Autor |
Wiadomość |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 25-08-2014, 13:04 Pożegnanie
|
|
|
Tak jak witałem sie prawie 4 lata temu , tak wypadało by się pożegnać. Może nie do końca , zajrzę od czasu do czasu .
Wczoraj moje Pajero zmieniło właściciela, powiem, że nie bez żalu i sentymentu .
Pomimo swoich drobnych i "upierdliwych" wad jest to samochód z duszą .
Chyba pierwszy , z którym rozstając się z rozsądku ( względy ekonomiczne , utrzymywanie kilku pojazdów jest trochę kosztowne , może kiedyś .... ) było mi żal .
Zobaczymy jak zimą sprawdzą się Touaregi , może jeszcze kiedyś wrócę do Pajero ?? Kto wie??
Dziękuję Zbyszku za serwis i zawsze szybką i sympatyczną pomoc . I chłopakom na warsztacie za doskonałą znajomość tematu i profesjonalizm. |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 25-08-2014, 13:16
|
|
|
PiotrKw napisał/a: | Może nie do końca , zajrzę od czasu do czasu . | zaglądaj, zaglądaj i powodzenia na nowej drodze "życia" |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 25-08-2014, 13:28
|
|
|
Do Was, Waldku mam nadzieję, że na przyszły rok zajrzymy ponownie we trójkę . Bo w końcu ktoś musi zachować tradycję i dołożyć " miejscowym" w gigancie
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
techsm
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2
|
Wysłany: 25-08-2014, 22:28
|
|
|
Cytat: | Chyba pierwszy , z którym rozstając się z rozsądku ( względy ekonomiczne , utrzymywanie kilku pojazdów jest trochę kosztowne |
Cytat: | Dziękuję Zbyszku za serwis i zawsze szybką i sympatyczną pomoc . I chłopakom na warsztacie za doskonałą znajomość tematu i profesjonalizm. |
No to nie dziwne, że ekonomicznie poległeś |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
|
Wysłany: 26-08-2014, 08:17
|
|
|
techsm napisał/a: | ekonomicznie poległeś |
Nie bardzo rozumiem , co masz na myśli ? Nic nie pisałem, że "poległem" , tylko że odegrały rolę względy ekonomiczne . Utrzymywanie ( mówię o kosztach stałych ) trzech pojazdów o dużych silnikach ( Touaregi 3.2 , 4.2 i Pajero 3.2 ) było ekonomicznie nieuzasadnione .
Stać mnie zawsze na utrzymanie na najwyższym poziomie samochodów, które kupuję lub planuję kupić, nie mierzę powyżej możliwości .
A na tak dobry serwis jak Zbyszka (Carmont, E-Pajero ) też mnie było stać, czego i innym użytkownikom Pajero życzę |
|
|
|
 |
wbialek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III krótkie
|
Wysłany: 07-10-2014, 22:13
|
|
|
Ja też dziś pożegnałem się z moim Pajero i podobnych powodów - trzecie auto, mało okazji do wyjazdów w teren i pieniądze. Przynajmniej sprzedać nie było trudno, bo do mojego na prawdę trudno się było przyczepić - kupiec przyprowadził z 5 mechaników i blacharza . Przez niecałe dwa lata przejechałem 36.000km i zawsze zadowolony. Pozdrawiam i pewnie do usłyszenia - jak by pajero było długie, to sprzedał bym co innego . |
|
|
|
 |
MironB
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi
|
Wysłany: 22-12-2014, 11:42
|
|
|
No właśnie, to jest minus takich cacek - koszty utrzymania... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-12-2014, 13:11
|
|
|
MironB napisał/a: | No właśnie, to jest minus takich cacek - koszty utrzymania... |
kolego, widzę że nabijasz posty. Pisz coś sensownego.
Po drugie jakie koszty utrzymania !? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|