|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Czasem brak mocy-nie reaguje na dodanie gazu |
Autor |
Wiadomość |
Włos [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2007, 22:28 [Cari 1.9DI-D] Czasem brak mocy-nie reaguje na dodanie gazu
|
|
|
Kilka razy zdarzyło mi się, że po zatrzymaniu ruszam a samochód nagle jakby nie ten sam- bardzo słabo przyspiesza, jakby kończyło się paliwo albo zamiast paliwa dostawał tzw." lewe powietrze". To mój pierwszy w życiu diesel i kompletnie nie wiem co to może być. Po chwili DID wraca do normalnej pracy. Co Wy na to? |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2007, 22:37 Re: Czasem brak mocy-nie reaguje na dodanie gazu
|
|
|
Włos napisał/a: | Kilka razy zdarzyło mi się, że po zatrzymaniu ruszam a samochód nagle jakby nie ten sam- bardzo słabo przyspiesza, jakby kończyło się paliwo albo zamiast paliwa dostawał tzw." lewe powietrze". To mój pierwszy w życiu diesel i kompletnie nie wiem co to może być. Po chwili DID wraca do normalnej pracy. Co Wy na to? |
Zachowanie dość typowe dla przepływomierzy (tak mi się w każdym razie wydaje)...Pewności nie mam. W moim dieslu takiego objawu nie ma, owszem czasem jest jakby turbo dziura ale tak mała ze z trudem można ja wyczuć... Pali się jakaś kontrolka?? Jeśli tak to odczyt błędów i wyjdzie (musi wyjść jeśli to przepływka). Jak filtr paliwa, powietrza - kiedy były wymieniane? |
|
|
|
 |
Włos [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 20:13
|
|
|
Kontrolka się nie świeci, ale nie pomyślałem o próbie odczytu błędów- Dzięki za radę |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 21:08 Brak sygnału z kontrolki
|
|
|
Włos napisał/a: | Kontrolka się nie świeci, ale nie pomyślałem o próbie odczytu błędów- Dzięki za radę |
Trochę to dziwne bo braki mocy (w każdym bądź razie odczuwalne) powinny być wykazane jakąś kontrolką. Dziwne było by żeby elektronika działała normalnie a tutaj spadek o kilkanaście procent mocy. Sprawdź czy w ogóle jest ona podłączona do systemu czy np do jakiegoś teimera przy starcie. Odczyt i tak nie zaszkodzi bo może kiedyś sie zaświeciła i pozostaje błąd w pamięci. Jeśli nic nie wykaże to pozostają tylko kwestie mechaniczne np turbo lub coś z silnikiem ale nie wiem co może być...
Pozdr |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 15-03-2007, 21:12
|
|
|
Włos napisał/a: | samochód nagle jakby nie ten sam- bardzo słabo przyspiesza, jakby kończyło się paliwo albo zamiast paliwa dostawał tzw." lewe powietrze". |
pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy to "śmieci" w baku ewentualnie w filtrze paliwa. Wlej do baku środek do oczyszczania układu paliwowego - nawet jeżeli nie to jest przyczyną kłopotów, to krzywdy Cari nie zrobisz, finansowo też się nie zrujnujesz
Sezon zimowy to różne dodatki do paliw jakimi karmią nas stacje paliw, może coś się gdzieś osadziło. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
adammadrzak [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2007, 23:49
|
|
|
A dzieje się to niezależnie od temperatury silnika? Jeśli na zimnym jest ok, a cyrki zaczynają się jak się rozgrzeje, to proponuję przyjrzeć się układowi chłodzenia - czy płyn gdzies nie wycieka albo nie jest wyrzucany... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2007, 08:29
|
|
|
w jakim przedziale obrotow to sie dzieje? przypadkiem nie jest to w momencie kiedy turbo powinna sie zalaczyc? |
|
|
|
 |
|
|