|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant, 2,5 V6, 1998r, kombi, srebrny, Częstocho |
Autor |
Wiadomość |
miksell
Forumowicz
Auto: Audi A4 / Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-12-2014, 18:51 [EAx 97-04] Galant, 2,5 V6, 1998r, kombi, srebrny, Częstocho
|
|
|
Chcę kupić auto. Myślałem o takim galancie:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C35067717.html

Kod: | CENA 8900zł
Dzień Dobry.
W dniu dzisiejszym chcielibyśmy zaoferować państwu świetny i oryginalny samochód z niezniszczalnym silnikiem benzynowym 2.5v6 idealnie nadającym się pod montaż instalacji gazowej choć nie jest to koniczne ponieważ samochód mimo swojej pojemności jest ekonomiczny jak na Japończyka przystało w mieście spala około 9L przy naprawdę świetnych osiągach. Galant został sprowadzony z Niemiec ze 100% oryginalnym przebiegiem na co wypisujemy pisemną gwarancję , od nowości miał tylko jednego właściciela. Jest zadbanym samochodem zarówno od strony technicznej jak i wizualnej , a całe jego wyposażenie działa jak powinno w którego skład wchodzi :
-Klimatyzacja (klimatronik)
-Tempomat
-Elektryczne ustawianie foteli
-4x elektryczne szyby
-elektryczny duży szyberdach
-Podgrzewane fotele
-skórzana tapicerka
-Abs,esp
-Aluminiowe felgi
-elektryczne lusterka
-wspomaganie kierownicy
-immobilaizer
-centralny zamek
-czarne środki lamp przednich
-halogeny
-2 oryginalne kluczyki
Samochód po wszystkich opłatach celno skarbowych gotowy do pierwszej rejestracji w Polsce . Recykling 500zł również w cenie samochodu.
* * * Koszt rejestracji tylko 250zł * * *
Możliwość kredytowania lub pozostawienia samochodu w rozliczeniu na bardzo dobrych warunkach.
Serdecznie zapraszamy Auto Salon KOMTRANS bezpośredni importer samochodów bezwypadkowych z Niemiec.
W razie jakichkolwiek pytań prosimy o telefon. |
Standardowo, opis aukcji to komisowy bełkot.
8900zł + akcyza 18,6% + rejestracja auto wyjdzie z 12 000 zł + LPG + naprawy wyjdzie z 16 000... Warto?? |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 05-01-2015, 19:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacekxx
Forumowicz

Auto: mitsubishi galant EA2W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Lip 2009 Posty: 255 Skąd: Tarnawatka
|
Wysłany: 26-12-2014, 19:12
|
|
|
Galant na pewno nie jest z 2000 roku, co najwyżej z 1998. Cena w ogłoszeniu podana jest po opłatach więc ta akcyza Ci odpada. Lewy kielich chyba trochę już skorodowany albo tak wygląda na zdjęciu. |
_________________ Zobacz i oceń mojego gala
 |
|
|
|
 |
Sunderland86
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 11 razy Dołączył: 30 Lis 2011 Posty: 1050 Skąd: Ostróda
|
Wysłany: 26-12-2014, 20:11
|
|
|
9 litrów w mieście... Tereferekuku
Wygląda całkiem nieźle, wypadało by go obejrzeć z bliska. |
_________________ 28.04.2014 [*]
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 26-12-2014, 20:51
|
|
|
miksell napisał/a: | * * * Koszt rejestracji tylko 250zł * * * | Ciekawe jakim cudem, skoro próbne tablice kosztują 60 zł, przegląd 100 zł, następnie stałe ok. 240 zł
Poza tym klapa tylna nie leży jak powinna, a maskownice odbłyśników każdy EA miał czarne. |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 26-12-2014, 22:00
|
|
|
Hugo napisał/a: | Poza tym klapa tylna nie leży jak powinna, |
Bo jest niedomknięta |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 27-12-2014, 20:12
|
|
|
Tomek napisał/a: | tablice próbne potrzebujesz tylko do zrobienia przeglądu | Ale ja o tym wiem Tomek napisał/a: | a handlarze przegląd zazwyczaj robią sami, na niemieckich tablicach
wiec Ci te koszty odpadaja | Haha, nic bardziej mylnego. Przekonałem się o tym w lutym tego roku. Handlarz zrobił przegląd na niemieckich tablicach i wpierał mi, że mam 100 zł w kieszeni. Przepis w tym durnym kraju mówi wyraźnie, że auto do przeglądu musi posiadać polskie tablice rejestracyjne. Auto kupiłem, udałem się do wydziału komunikacji i co? Babka pierwsze co powiedziała po wydaniu próbnych tablic: "Teraz proszę zrobić przegląd". Mówię, że jest zrobiony, a ona, że nieważny. I co, tablice próbne do bagażnika i do znajomego na przegląd. Przeszedł śpiewająco, bo niby co miało się zużyć przez tydzień stania w komisie? Jeszcze do ubezpieczalni, bo auto zarejestrowane musi być w tym samym dniu ubezpieczone OC, wróciłem do wydziału komunikacji i zarejestrowałem auto na stałe tablice... Handlarze zwyczajnie oszukują ludzi łapiąc ich na taki nieważny przegląd.
Ukochany kraj, umiłowany kraj |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-12-2014, 20:35
|
|
|
Hugo napisał/a: | Haha, nic bardziej mylnego. Przekonałem się o tym w lutym tego roku. Handlarz zrobił przegląd na niemieckich tablicach i wpierał mi, że mam 100 zł w kieszeni. Przepis w tym durnym kraju mówi wyraźnie, że auto do przeglądu musi posiadać polskie tablice rejestracyjne. Auto kupiłem, udałem się do wydziału komunikacji i co? Babka pierwsze co powiedziała po wydaniu próbnych tablic: "Teraz proszę zrobić przegląd". Mówię, że jest zrobiony, a ona, że nieważny. I co, tablice próbne do bagażnika i do znajomego na przegląd. Przeszedł śpiewająco, bo niby co miało się zużyć przez tydzień stania w komisie? Jeszcze do ubezpieczalni, bo auto zarejestrowane musi być w tym samym dniu ubezpieczone OC, wróciłem do wydziału komunikacji i zarejestrowałem auto na stałe tablice... Handlarze zwyczajnie oszukują ludzi łapiąc ich na taki nieważny przegląd.
Ukochany kraj, umiłowany kraj | Co WK to obyczaj |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 249 Skąd: okolice Monachium
|
Wysłany: 27-12-2014, 22:08
|
|
|
Jak ma przegląd niemiecki wazny wiecej niz rok to przegląd uznają i nie trzeba sie bujać z tablicami próbnymi,tylko na odczyt numerów i ustalenie roku produkcji po vinie.Jak stał bez tuv na zachodzie,a potem w polskim bazarze to trzbea robić takie zabiegi jak próbne tablice. Prawda jest taka,ze kupując auto w UE nie powinno sie placic akcyz,skarbówkek i innych wyludzeniowych oplat,tylko brief i przerejstrowanie auta na polsie tablice.... w polszy kraju bloku wschodniego platformowo-obywatleskiego sowieckiego republiki off poland made in komuna.Patrząc na fotel kierowcy to albo ktos czesto wsyiadal albo myszy sie tam zalegly.chyba ze ma ze trzy paczki nalatane tylko,ze handlarze "stan licznkia" skorygowali to faktycznego stanu. |
_________________ Oczy są interfejsem duszy
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 28-12-2014, 06:45
|
|
|
Hugo napisał/a: | Haha, nic bardziej mylnego. Przekonałem się o tym w lutym tego roku. Handlarz zrobił przegląd na niemieckich tablicach i wpierał mi, że mam 100 zł w kieszeni. Przepis w tym durnym kraju mówi wyraźnie, że auto do przeglądu musi posiadać polskie tablice rejestracyjne. Auto kupiłem, udałem się do wydziału komunikacji i co? Babka pierwsze co powiedziała po wydaniu próbnych tablic: "Teraz proszę zrobić przegląd". Mówię, że jest zrobiony, a ona, że nieważny. I co, tablice próbne do bagażnika i do znajomego na przegląd. Przeszedł śpiewająco, bo niby co miało się zużyć przez tydzień stania w komisie? Jeszcze do ubezpieczalni, bo auto zarejestrowane musi być w tym samym dniu ubezpieczone OC, wróciłem do wydziału komunikacji i zarejestrowałem auto na stałe tablice... Handlarze zwyczajnie oszukują ludzi łapiąc ich na taki nieważny przegląd.
Ukochany kraj, umiłowany kraj |
ja rejestrowałem auto na stałe tablice od razu, z takim jak to określasz "nieważnym przeglądem", może mój wydzial komunikacji nie zna przepsiow |
_________________ 02132/KMM
Obecnie w mojej stajence:
Infiniti Q50S Red Sport (09.2023 - ?)
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )
Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)
|
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 28-12-2014, 09:43
|
|
|
Tomek napisał/a: | może mój wydzial komunikacji nie zna przepsiow | Albo każdy ma swoje. Bez komentarza. |
|
|
|
 |
radczak
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1.8 1990r
|
Wysłany: 28-12-2014, 19:41
|
|
|
edit |
Ostatnio zmieniony przez londolut 31-12-2014, 11:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 249 Skąd: okolice Monachium
|
Wysłany: 29-12-2014, 23:31
|
|
|
radczak napisał/a: | uto sprowadzone z silnikiem 2.5 MUSI opłacić akcyze! | nie musi.
Cytat: | czemu to pisze? bo mialem NORDI TORINO i szczerze polecam tę wersję. | nie interesuje mnie ta wersja auta lecz jego stan. |
_________________ Oczy są interfejsem duszy
 |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 30-12-2014, 00:07
|
|
|
radczak specjalnie zarejestrowałeś się żeby ten post napisać ? Aż tak ciebie te komentarze zbulwersowały ? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-12-2014, 09:00
|
|
|
dmi, następnym razem wciśnij wykrzyknij nad postem radczak napisał/a: | czemu to pisze? bo mialem NORDI TORINO i szczerze polecam tę wersję. | Gdyby to był 2000r to wogóle by się tak nie nazywał, do pełnego NT to mu jeszcze trochę brakuje Ciekawe czy zainteresowany kupnem dowie się że 2000r to tylko data pierwszej rejestracji. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|