|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku |
Autor |
Wiadomość |
19
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2.0 GDi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2014, 16:49 Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku
|
|
|
Zaczyna się kolejny cyrk Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku. Na ssaniu ma pełną moc, natomiast jak dobije do ok 90 stopni zaczynają się cyrki, tzn. wszystko jest dobrze dopóki jadę i nie stanę na światłach lub ogólnie wrzucę go na luz i spuszczę pedał gazu... jak chce ponownie dodać gazu auto prawie, że nie reaguje i jedzie jak żółw ?
edit: Problem rozwiązany (mam taką nadzieję)... Dokładnie nie wiem co było przyczyną ale tankowałem auto (95) na innej stacji i istniało podejrzenie, że może to być właśnie od paliwa. Dolałem verwy do pełna, przeczyściłem dodatkowo styki od czujników i problem zniknął... |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 03-01-2015, 21:53 Re: Auto bardzo słabo reaguje na gaz przy rozgrzanym silniku
|
|
|
Opisane objawy nie pochodziły od paliwa - natomiast od czujników mogły... |
_________________ Nie karmić trolli.
 |
|
|
|
 |
19
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2.0 GDi
|
Wysłany: 03-01-2015, 22:11
|
|
|
Też nie wierzyłem w to, że może być to od paliwa chociaż styki czujników wyglądały dobrze... Nie wspomniałem wcześniej, że auto stoi na zewnątrz i miałem również podejrzenie, że coś się przymroziło i wstawiłem go do garażu... Na szczęście auto nie ma już tych objawów chociaż walczę cały czas z dziwnym odgłosem dudnienia |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|