|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Funkcja heat |
Autor |
Wiadomość |
LukTT
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-01-2015, 20:04
|
|
|
Ja mam wersję z Danii (2.4), która ma jakiś pakiet zimowy (heat + ogrzewanie dodatkowe z tyłu + coś jeszcze). Temp. ustawiam zawsze na jakieś 20. Grzeje bardzo ładnie. Dzieciaki każą mi wyłączać czasami tył bo za dużo ciepłego powietrza idzie z pod foteli.
Co do heat to mam wrażenie, że szybciej rośnie temp. silnika (patrząc na wskaźniki szybciej dochodzi do pierwszej kreski). Nie wiem jak byłoby by z wyłączoną funkcją. Żeby to porządnie sprawdzić, trzeba by zrobić to w porówynywalnych warunkach. |
|
|
|
 |
kcn
Mitsumaniak Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Sie 2014 Posty: 183 Skąd: Błonie
|
Wysłany: 09-01-2015, 23:15
|
|
|
LukTT napisał/a: | Temp. ustawiam zawsze na jakieś 20. Grzeje bardzo ładnie. Dzieciaki każą mi wyłączać czasami tył bo za dużo ciepłego powietrza idzie z pod foteli.
Co do heat to mam wrażenie, że szybciej rośnie temp. silnika (patrząc na wskaźniki szybciej dochodzi do pierwszej kreski). Nie wiem jak byłoby by z wyłączoną funkcją. Żeby to porządnie sprawdzić, trzeba by zrobić to w porówynywalnych warunkach. |
czyli mamy tak samo, można uznać, że po wciśnięciu heat, leci może troszke cieplej na szybe, np. Zamiast 5st leci 8-10st. Ale mam wrazenie ze bez włączenia heat-u niema wielkiej różnicy bo grzeje bardzo ladnie po kilku minutach.
heat is cool |
|
|
|
 |
|
|