[EAx 97-04] Galant kombi 2,5v6,2000r,kombi, srebrny, Poznań |
Autor |
Wiadomość |
angela400
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2015, 16:52 [EAx 97-04] Galant kombi 2,5v6,2000r,kombi, srebrny, Poznań
|
|
|
Witam. Szukam auta rodzinnego z zona.
W zwiazku ze znalezieniem gala 2.5v6 w automacie prosze o opinie na temat ponizszego ogloszenia.
Galant z Poznania
po rozmowie telefonicznej: malowany przedni zderzak przez poprzedniego wlasciciela w Niemczech z powodu przerysania, jest na to faktura
wymieniany tylni zderzak z powodu duzych przerysan parkingowych( podobno podczas robienia reperaturek za jednym zamachem bo i tak trzba sciagac go podczas spawania. Czy to prawda?)
W aucie wszystko porobione jak w ogloszeniu- pan posiada faktury na czesci. Podjedzie na kazda stacje.
Auto posiada male ryski po tylu latach ktore mozna spolerowac bez problemu.
Wymieniana prawa szyba pasazera po kradziezy.
Opony letnie z 2014 dorzuca ale za doplata 800 zl 16 cali
oslone silnika posiada
Przeczytalem o nadkolach i kielichach niby bez rdzy.
Dodatkowe foto:
Dodatkowa galeria
Prosze o opinie czy warto w tej cenie w ogole sobie glowe zawracac ? Z rozmowy wynika ze sprzedajacy nie leci w kulki. Ale kto wie.
BEDE WDZIECZNY Z ŻONA ZA OPINIE
Edit: auto z kokońcówki 99 rok a rejestracja w 04.2000 wiec podalem zly rok w tytule |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 28-01-2015, 18:41
|
|
|
angela400 napisał/a: | Czy to prawda?) | Niekoniecznie. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-01-2015, 18:50
|
|
|
Wg VIN auto jest z czerwca 1999r.
Kielichy przednie wymagają naprawy blacharskiej, tylne nadkola najprawdopodobniej były robione, jezeli faktycznie zględem opisu mechanicznie porobione a poza widocznymi kielichami blacharka w przyzwoitym stanie to trzeba by sie zastanowic i dokonać jakichs negocjacji, polecam wybrac się z kimś obeznanym co by obejrzał auto i pomógł w dokonaniu decyzji |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
czerwony88
Forumowicz
Auto: galant EA5A
|
|
|
|
 |
angela400
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-01-2015, 19:10
|
|
|
Sprzedajacy wyslal mi ksero faktur na czesci ktore opisal. Wszystko sie zgadza, podobno robil wszystko na biezaco. Tylne nadkola robione w zeszlym roku. Kielichy podobno w niezlym stanie od dolu nic nie zjedzone jeszcze. (Tylko jak to sprawdzic na stacji ??)
Cena do negocjacji, ale za bezcen nie odda bo za duzo wlozyl. Po dluzszej rozmowie zaprosil do przyjazdu i doszlismy do tego ze kwota min. to 11000 plus pelny zbiornik gazu Jutro podjade bo od razu ogladam passata i wezme go na stacje zobaczymy
[ Dodano: 28-01-2015, 19:32 ]
Rzeczywiście to to auto. Jutro zdam relacje. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 28-01-2015, 19:34
|
|
|
angela400 napisał/a: | Kielichy podobno w niezlym stanie od dolu nic nie zjedzone jeszcze. (Tylko jak to sprawdzic na stacji ??) | Na zdjeciach widac punkty rdzy które wylazły na wierzch, zatem jest to informacja o tym, że trzeba mieć ten temat na uwadze i zainwestwać w naprawe. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
czapelka
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5A '99 Avance
|
Wysłany: 28-01-2015, 20:58
|
|
|
Tak to moj Misiek.
Robert ma racje, chciałem zając się tym w czerwcu zeszłego roku jak robiłem tylne nadkola, jednak od dołu ani grama rdzy, zabezpieczyli mi tylko jakimś środkiem od dołu i góry i tak zostawili- jednak w końcu pewnie wyjdzie ruda i trzeba będzie zrobić prędzej czy później, dlatego mówiłem że możemy ponegocjować z kwotą.
Oprócz to na innych elementach zero rdzy, kilka małych rysek od normalnego używania auta.
Zainteresowanych zapraszam
Technicznie auto doinwestowane jak tylko mogłem, nic nie ukrywam, odpowiem na wszystkie pytania na priv lub tel. |
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 249 Skąd: okolice Monachium
|
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-01-2015, 23:29
|
|
|
McCoy, dlaczego? Automaty przed drugim liftem pokazują na jakim biegu jedziesz nie tylko przy ręcznej zmianie |
|
|
|
 |
czapelka
Mitsumaniak
Auto: Galant EA5A '99 Avance
|
Wysłany: 28-01-2015, 23:31
|
|
|
Potwierdzam wypowiedź kolegi powyżej. |
|
|
|
 |
misza116
Mitsumaniak
Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
|
Wysłany: 29-01-2015, 07:31
|
|
|
Potwierdzam, pokazują, czego mi brakuje w tiptronicu po drugim lifcie, na początku myślałem, że coś się popsuło |
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2015, 10:36
|
|
|
Dlatego nie byłem pewien.Zycze udanej tranzakcji sprzedażowo-zakupowych. |
_________________ Oczy są interfejsem duszy
 |
|
|
|
 |
angela400
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2015, 11:43
|
|
|
Dla zainteresowanych. Bylem, auto na stacje. Zawieszenie zadnego luzu, z tylu na wahaczach jakies dziwne gumy czerwone co tlumaczyl ze niezniszczalne. Silnik suchy i cichy, wydech ok.. Amortyzatory sprawne zarówno tyl jak i przod. Rdzy na dole i nadkolach brak. Male pecherzyki na kielichach. Ogolnie faktury na czesci ma wiec widac ze nie sciemnia ze wymianial.
Kierownica troche zniszczona, fotel kierowcy rowniez.
Fajny bajer z kamerka.
Ogolnie auto zadbane i sprawne. Wg serwisu technicznie nie ma do czego sie przyczepic,widac ze dbany. Sprzedawca zszedl do 11000 i anig grosza wiecej.
Przeszkadzac moze jedynie lekko inny odcien przedniego zderzaka i tylniego ale tak to bez zastrzezen. Koles z serwisu sprawdzil i nie widac ani z tylu ani z przodu ze byl bity.
Chcialem brac ale zona chciala passata a wiecie jak to jest z kobietami, ze za duzo spali ze duze oc bla bla bla. Chyba bede musial kupic drugie auto... |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 29-01-2015, 14:52
|
|
|
angela400 napisał/a: | z tylu na wahaczach jakies dziwne gumy czerwone co tlumaczyl ze niezniszczalne. | Pewnie tuleje poliuretanowe. |
|
|
|
 |
McCoy
Forumowicz
|
Wysłany: 29-01-2015, 16:53
|
|
|
angela400 napisał/a: | Chcialem brac ale zona chciala passata a wiecie jak to jest z kobietami, ze za duzo spali ze duze oc bla bla bla. |
To po co cały ten cyrk? |
_________________ Oczy są interfejsem duszy
 |
|
|
|
 |
|