|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów - brak biegów (manual). |
Autor |
Wiadomość |
Fargariel
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 12v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2012, 10:15 Skrzynia biegów - brak biegów (manual).
|
|
|
Cześć! Tydzień temu pojawił mi się kolejny problem: wsiadam, zrzucam na luz, odpalam, wciskam sprzęgło i ... lipa - nie mogę wrzucić biegu, żadnego biegu. Puściłem sprzęgło, rzuciłem kilka wulgaryzmów pamiętając czas i koszty ostatnich napraw, podumałem nad swoim drogim hobby (samochodem). Wcisnąłem sprzęgło ponownie i bieg wszedł jak nóż w masło. Pozostałe tak samo - wszystko pięknie, jadę. Dwa dni później podobna sytuacja, ale wulgaryzmy już nie wystarczyły - odczekałem, zgasiłem, odpaliłem, podusiłem parę razy sprzęgło i w końcu poszło. Sytuacja ulega zmianie drastycznie, nie wiem w którym momencie. Kiedy biegi nie wchodzą to po prostu nie wchodzą, a jak wchodzi to bez żadnego oporu, zgrzytu. Dzisiaj wsiadłem i już niestety nic. Ze skrzyniami nie miałem jeszcze styczności, więc zbytnio nie wiem od czego zacząć. Rzeczy typu wysprzęglik, sprzęgło, pompa sprzęgła już znam;d Zacząć od sprawdzenia oleju? |
|
|
|
 |
yasiu87
Forumowicz
Auto: ToyoRenoFiat
|
Wysłany: 26-05-2012, 14:04
|
|
|
witaj,
sprawdź wysprzęglik... i nie załamuj się widzę właśnie na alledrogo skrzynke manualną za śmieszne pieniądze - ciekawe jaki stan... |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 31-01-2015, 20:46
|
|
|
ot ja dzisiaj też miałem ten problem
odpaliłem dziunię i nie mogę wrzucić żadnego biegu hehe myślę sobie pewnie wysprzęglik ....
zgasiłem .... sprawdziłem na sucho działa ... odpaliłem działa
normalnie dziwne zjawiska hehe |
|
|
|
 |
|
|