Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz
Autor Wiadomość
ebichu19 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-02-2015, 23:39   Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz

Proszę o pomoc w ocenie samochodu:

http://komisautostrada.pl...shi-lancer.html

Znajduje się w komisie w Zgierzu k.Łodzi. Być może ktoś z was już oglądał to auto. Wszelkie wskazówki będą bardzo cenne.

Łukasz

RobertZ 
Nowy Forumowicz
Robert

Auto: Lancer
Wysłany: 15-02-2015, 11:09   Re: Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz

ebichu19 napisał/a:
Proszę o pomoc w ocenie samochodu:

http://komisautostrada.pl...shi-lancer.html

Znajduje się w komisie w Zgierzu k.Łodzi. Być może ktoś z was już oglądał to auto. Wszelkie wskazówki będą bardzo cenne.

Łukasz

Słuchaj, nie ocenie tego samochodu ale podpowiem Ci na co zwrócić uwagę, kupiłem teraz nie dawno takiego samego tylko 2005 rok.
Drzwi od strony wewnętrznej jak i zewnętrzna cześć u dołu podatne na korozję to samo tyczy się maski i klapy bagażnika w okolicy uszczelek, nadkola dobrze oblukaj. Pas przedni to chyba norma że koroduje od spodu,mój egzemplarz 191 000 wymieniałem uszczelkę pod głowicą olej w płynie, podobno uszczelka puszczała ze starości więc zwróc na to uwagę. Tyle co znalazłem u mojego miśka ogólnie super auto się prowadzi jak dla mnie jest wystarczająco dynamiczne, ale niestety lakiernik będzie miał co robić gdy zrobi się ciepło.

A i to rocznik jest 2005 a nie 2006 z tego co wnioskuje z opisu tego komisu.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 15-02-2015, 15:52   

Jak na tablicy jest napis "gwarancja", to już sygnał do ostrożności. Sprawdź VIN na początek i porównaj wpisy do książki serwisowej. Później standardowe sprawdzenie auta z dobrym blacharzem.

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Wysłany: 15-02-2015, 16:27   

"kocham" oferty samochodów które maja 15 lat i 139 tys. przejechane :shock:

MMM 
Nowy Forumowicz

Auto: B RAK
Wysłany: 15-02-2015, 18:05   

15 lat i 139 tys ? co w tym dziwnego i co tu kochać? mam jeden samochód od nowości , ma już 16 lat i ma przejachane 88 tys km, a rownie dobrze auto 3 letnie może mieć dobre 500 tys,..

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 15-02-2015, 18:23   

MMM, ja mam 22latka i wczoraj mu stuknęło 100tyś, ale to bardziej wyjątek niż reguła.
Normalnie auta z "mojego" rocznika to okolice 300+ (z dużym plusem) i to jest norma :wink:
Jak mały przebieg to znaczy, że auto po wypadku (często nieopłacalnym w naprawie), jak bezwypadkowe to realny przebieg zgodny z tablicami Dekry, ADAC lub naszego Eurotaxu, Samaru :wink:
Mały przebieg, 1000% bezwypadkowość, bogata wersja wyposażeniowa i cena niższa niż na rynku z którego auto pochodzi to bajki w które większość kupujących chce wierzyć :wink:

megauchuch 
Mitsumaniak
03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Wysłany: 15-02-2015, 19:06   

MMM, człowieku nikt w niemczech nie kupuje takiego auta kombi to jazdy z dziećmi po mieście, tylko każdy wykorzystuje to jako "konia pociągowego". rozumie są wyjątki jak w Waszych przypadkach, ale takiego wyjątku nikt nie sprzedaje w cenie regularnej, tylko o wiele drożej i z łezką w oku (najczęściej komuś kto również będzie szanował auto), a tu cena okazyjna, a i handlarz musi zarobić swoje , do tego muszą mu się zwrócić koszty całego sprowadzenia auta. daj boże niech taki przebieg będzie i kupujący będzie szczęśliwy po zakupie , jednak ja patrze na to z bardzo dużym dystansem ...

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 15-02-2015, 19:56   

Tak na szybko - komora silnika - bardzo czysta. Do tego niepordzewiałe mocowania chłodnicy, sama chłodnica też wygląda na nową. Plastiki i węże też wyglądają na świeże (wlot powietrza, puszka z filtrem, mocowania lamp przednich).
Może ktoś bardzo dbał, albo to jest nowe (czyli był dzwon), albo umyte, czyli ktoś coś chce ukryć...

RobertZ 
Nowy Forumowicz
Robert

Auto: Lancer
Wysłany: 16-02-2015, 08:01   

Hornet napisał/a:
Tak na szybko - komora silnika - bardzo czysta. Do tego niepordzewiałe mocowania chłodnicy, sama chłodnica też wygląda na nową. Plastiki i węże też wyglądają na świeże (wlot powietrza, puszka z filtrem, mocowania lamp przednich).
Może ktoś bardzo dbał, albo to jest nowe (czyli był dzwon), albo umyte, czyli ktoś coś chce ukryć...

Ja też się zgadzam u mnie chociaż by uchwyty chłodnicy są pordzewiałe i to solidnie.

Odpowiedz do tematu