|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz |
Autor |
Wiadomość |
ebichu19
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander I
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-02-2015, 23:39 Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz
|
|
|
Proszę o pomoc w ocenie samochodu:
http://komisautostrada.pl...shi-lancer.html
Znajduje się w komisie w Zgierzu k.Łodzi. Być może ktoś z was już oglądał to auto. Wszelkie wskazówki będą bardzo cenne.
Łukasz |
|
|
|
 |
RobertZ
Nowy Forumowicz Robert
Auto: Lancer
|
Wysłany: 15-02-2015, 11:09 Re: Kupno Lancera IX Kombi 1.6 prośba o ocenę, komis Zgierz
|
|
|
ebichu19 napisał/a: | Proszę o pomoc w ocenie samochodu:
http://komisautostrada.pl...shi-lancer.html
Znajduje się w komisie w Zgierzu k.Łodzi. Być może ktoś z was już oglądał to auto. Wszelkie wskazówki będą bardzo cenne.
Łukasz |
Słuchaj, nie ocenie tego samochodu ale podpowiem Ci na co zwrócić uwagę, kupiłem teraz nie dawno takiego samego tylko 2005 rok.
Drzwi od strony wewnętrznej jak i zewnętrzna cześć u dołu podatne na korozję to samo tyczy się maski i klapy bagażnika w okolicy uszczelek, nadkola dobrze oblukaj. Pas przedni to chyba norma że koroduje od spodu,mój egzemplarz 191 000 wymieniałem uszczelkę pod głowicą olej w płynie, podobno uszczelka puszczała ze starości więc zwróc na to uwagę. Tyle co znalazłem u mojego miśka ogólnie super auto się prowadzi jak dla mnie jest wystarczająco dynamiczne, ale niestety lakiernik będzie miał co robić gdy zrobi się ciepło.
A i to rocznik jest 2005 a nie 2006 z tego co wnioskuje z opisu tego komisu. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 15-02-2015, 15:52
|
|
|
Jak na tablicy jest napis "gwarancja", to już sygnał do ostrożności. Sprawdź VIN na początek i porównaj wpisy do książki serwisowej. Później standardowe sprawdzenie auta z dobrym blacharzem. |
|
|
|
 |
megauchuch
Mitsumaniak 03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2015 Posty: 124 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-02-2015, 16:27
|
|
|
"kocham" oferty samochodów które maja 15 lat i 139 tys. przejechane |
|
|
|
 |
MMM
Nowy Forumowicz
Auto: B RAK
|
Wysłany: 15-02-2015, 18:05
|
|
|
15 lat i 139 tys ? co w tym dziwnego i co tu kochać? mam jeden samochód od nowości , ma już 16 lat i ma przejachane 88 tys km, a rownie dobrze auto 3 letnie może mieć dobre 500 tys,.. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 15-02-2015, 18:23
|
|
|
MMM, ja mam 22latka i wczoraj mu stuknęło 100tyś, ale to bardziej wyjątek niż reguła.
Normalnie auta z "mojego" rocznika to okolice 300+ (z dużym plusem) i to jest norma
Jak mały przebieg to znaczy, że auto po wypadku (często nieopłacalnym w naprawie), jak bezwypadkowe to realny przebieg zgodny z tablicami Dekry, ADAC lub naszego Eurotaxu, Samaru
Mały przebieg, 1000% bezwypadkowość, bogata wersja wyposażeniowa i cena niższa niż na rynku z którego auto pochodzi to bajki w które większość kupujących chce wierzyć |
|
|
|
 |
megauchuch
Mitsumaniak 03256/KMM

Auto: Mitsubishi Lancer SB 1.8 143km
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2015 Posty: 124 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 15-02-2015, 19:06
|
|
|
MMM, człowieku nikt w niemczech nie kupuje takiego auta kombi to jazdy z dziećmi po mieście, tylko każdy wykorzystuje to jako "konia pociągowego". rozumie są wyjątki jak w Waszych przypadkach, ale takiego wyjątku nikt nie sprzedaje w cenie regularnej, tylko o wiele drożej i z łezką w oku (najczęściej komuś kto również będzie szanował auto), a tu cena okazyjna, a i handlarz musi zarobić swoje , do tego muszą mu się zwrócić koszty całego sprowadzenia auta. daj boże niech taki przebieg będzie i kupujący będzie szczęśliwy po zakupie , jednak ja patrze na to z bardzo dużym dystansem ... |
|
 |
Hornet
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Pomógł: 19 razy Dołączył: 15 Maj 2007 Posty: 889 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 15-02-2015, 19:56
|
|
|
Tak na szybko - komora silnika - bardzo czysta. Do tego niepordzewiałe mocowania chłodnicy, sama chłodnica też wygląda na nową. Plastiki i węże też wyglądają na świeże (wlot powietrza, puszka z filtrem, mocowania lamp przednich).
Może ktoś bardzo dbał, albo to jest nowe (czyli był dzwon), albo umyte, czyli ktoś coś chce ukryć... |
|
|
|
 |
RobertZ
Nowy Forumowicz Robert
Auto: Lancer
|
Wysłany: 16-02-2015, 08:01
|
|
|
Hornet napisał/a: | Tak na szybko - komora silnika - bardzo czysta. Do tego niepordzewiałe mocowania chłodnicy, sama chłodnica też wygląda na nową. Plastiki i węże też wyglądają na świeże (wlot powietrza, puszka z filtrem, mocowania lamp przednich).
Może ktoś bardzo dbał, albo to jest nowe (czyli był dzwon), albo umyte, czyli ktoś coś chce ukryć... |
Ja też się zgadzam u mnie chociaż by uchwyty chłodnicy są pordzewiałe i to solidnie. |
|
|
|
 |
|
|