|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki polecacie ... tablet |
Autor |
Wiadomość |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 17-02-2015, 10:53
|
|
|
A więc co do Toshiba Pure Excite 104 z wyprzedaży za 718zł z przesyłką..
1) Bardzo delikatine przetarta obudowa z tyłu - wróc! - to tylko klej z paczki się zbrylił
2) całość - jak nówka.
3) Pierwsze wrażenia z chodzenia po menu - kurcze - to jest naprawdę wypasiony sprzęt!
W porównaniu z Fonem, to jest o niebo lepiej - chodzi 10xszybciej, też robi zdjęcia, interfejs jest bardzo intuicyjny, ekran działa bardzo precyzyjnie i ma regulację podświetlenia. Wykonanie bardzo porządne.
4)... cdn
4a) bateria ładuje się naprawdę wolno (załączona ładowarka 2A na złączu USB)- 10% w ok 25min (z 40 na 50%).
[ Dodano: 18-02-2015, 07:15 ]
Porównania nie mam do innych tabletów, ale myślę, że ten Tablet można śmiało polecić.
Bateria zeszła wczoraj 10% przez ok. 30min puszczania muzyki z YT i oglądania teledysków (czyli teoretycznie starczy na jakieś 5h zabawy). Tablet obecnie, bez żadnych aplikacji, oprócz podstawowych włącza się jakieś.. 30sek (co uważam za bardzo duży plus w porównaniu ze starym Laptopem (realnie ok. 6 min, żeby cokolwiek włączyć).
YT działa bardzo dobrze - necik też śmiga. Całkiem dobrze odtwarza dźwięk. Większość menu jest baardzo intuicyjne. W tej cenie, to jestem nawet bardziej jak zadowolony - na minusy przyjdzie jeszcze czas.
Pomyślałem nawet, że można by go było kiedyś wrzucić jako coś a'la panel dotykowy/Navigacja/czy jak to się fachowo zwie w Lancerze |
|
|
|
 |
Dario1986
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 629 Skąd: Zamość/Warszawa
|
Wysłany: 31-03-2015, 14:50
|
|
|
W końcu ja zdecydowałem się na ipada Air, 16GB only wifi, mam mobilny router.
Jak dla mnie rewelacja, pomimo tego iż nie kupiłbym iphona czy macbooka to z ipada jestem bardzo zadowolony.Można powiedzieć że jestem przeciwnikiem appla, a jedyne urządzenie które mi odpowiada to właśnie tablet. Pobawiłem się trochę Air kolegi i ipad3 innego znajomego i uznałem że to sprzęt dla mnie. 10h na baterii, super wyświetlacz Retina, szybkość działania bez najmniejszych zastrzeżeń, obsługa intuicyjna, także ze swojej strony mogę polecić ipada. |
_________________ Opel Vectra 1.6 8v, 92r.
Mitsubishi Colt 1.3, 08r.-służbowy przez 2 m-ce
Peugeot 206 2.0 16v, 99r.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi
 |
|
|
|
 |
|
|