Jakie radio jest w Invite 2014? |
Autor |
Wiadomość |
Mazak2008
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,8 4N13 Di-D
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-02-2015, 23:45 Jakie radio jest w Invite 2014?
|
|
|
Czy ktoś wie kto jest producentem radia (cd/mp3) montowanego fabrycznie w Invite 2014? Brakuje mi w nim bluetooth i może można je rozszerzyć o opcjonalny moduł tego samego producenta? Serwis odmawia współpracy i poleca mocowanie zewnętrznego Parota. |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 25-02-2015, 09:29
|
|
|
Moim zdaniem serwis radzi Ci dobrze. Moduł bluetooth pewnie jest do kupienia, gorzej z przyciskami na kierownicy do sterowania modułem. |
|
|
|
 |
Mazak2008
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-02-2015, 11:29
|
|
|
jan1994 napisał/a: | Moim zdaniem serwis radzi Ci dobrze. Moduł bluetooth pewnie jest do kupienia, gorzej z przyciskami na kierownicy do sterowania modułem. |
No tak, ale alternatywny parot tez ma sterowanie oddzielnie. Bardziej chodzi mi o to, żeby nie wymieniać radia w nowym aucie z powodu braku Bluetooth, bo o modelach parota słyszałem że drogie i wadliwe.
Swoją drogą to ma ktoś jakieś doświadczenia z parotami? |
|
|
|
 |
mziak
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DiD Intense 4x4
|
Wysłany: 28-02-2015, 15:40
|
|
|
Cześć.
W temacie radia:
http://mmc-manuals.ru/man...1MU3R45-T_2.pdf
(łącznie ze schematem ) Niestety nie wiem to to robi dal Mitsubishi.
Co do parota. Używałem MiniKit (takie małe wieszane na osłonę słoneczną), mówiąc krótko, ten dodatkowy moduł do radia w ASX to jakać tandeta jest maksymalna. Owszem plusem jest to, że ma sterowanie na kierownicy, dźwięk idzie przez głośnik. Ale np algorytm rozpoznawania mowy to katastrofa. Radio nawet nie potrafi wyświetlić nazwy osoby dzwoniącej nawet jak jest to numer z książki! Oczywiście obsługa po angielsku (mnie osobiście nie przeszkadza, ale dal innych może być to niemiłe zaskoczenie.)
Reasumując ten mały parot bardzo mi się podobał, nawet można było podłączyć do niego 2 telefony jednocześnie. Bardzo dobrze radził sobie z odczytywanie polskich nazw z książki telefonu, czego moduł ASXa nie potrafi za bardzo ( anglik nieznający Polskiego, czytający po polsku )
Patrząc na schemat radia, widzę, że są tam wejścia od telefonu , więc może można by było jakiegoś "większego" parota sprzęgnąć z tym radiem. (ten mały nie miał żadnych wyjść).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
|
|
|
 |
mrdread
Mitsumaniak
Auto: ASX 1.6 PB BlueSky '14
|
Wysłany: 01-03-2015, 13:10
|
|
|
Ogólnie odradzam zestaw bluetooth zamontowany fabrycznie. Generalnie prawie brak możliwości głosowego wybierania numerów. Do odbierania i rozmowy jakoś ujdzie .
Zastanawiam się nad dodaniem parrota 9100 ... mam wymontowany z poprzedniego auta gdzie sprawował się bardzo dobrze głosowe wybieranie w PL działa idealnie, możowość parowania kilku telefonów obsługa Mp3 lepsza niż w fabrycznym Mitsubishi |
|
|
|
 |
Mazak2008
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-03-2015, 16:52
|
|
|
mrdread napisał/a: |
Zastanawiam się nad dodaniem parrota 9100 ... mam wymontowany z poprzedniego auta gdzie sprawował się bardzo dobrze głosowe wybieranie w PL działa idealnie, możowość parowania kilku telefonów obsługa Mp3 lepsza niż w fabrycznym Mitsubishi |
No właśnie. Ktoś montował tego parrota w ASX? Czy on jest podpinany przez złącze ISO radia?
Osobiście myślę o modelu Asteroid Mini - trchę droższy od 9100, ale pod Androidem i z gps-em. |
|
|
|
 |
po.miras
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 1.6 Invite
|
Wysłany: 23-04-2015, 22:12
|
|
|
Nie wiem jakie jest w ASX 2014. Jednak w czasie wczorajszej wizyty w serwisie, oczekując na odbiór auta zwiedzałem to co mieli w salonie. Np. ASX Invite 2015 miał radio Alpine INE-W970BT |
_________________ 三菱ランサースポーツバック |
|
|
|
 |
|