Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Elektryczna Szyba
Autor Wiadomość
Kuczan
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 08:02   [ALL] Elektryczna Szyba

Mam problem z przednią prawą szybą elektryczną oczywiście , opuszcza się szybko i sprawnie natomiast podnosi się bardzo wolno a czasami staje.Co muszę zrobić czy przesmarować jakieś mechanizmy?
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:44, w całości zmieniany 1 raz  

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2007, 09:33   

ja mam to samo!!! Wrecz moja szyba jak ja podnosze to cala "lata" na boki!!! Nie wiem czy juz nie jest wyrobiony ten plastik co sie przesuwa po prowadnicy!!! albo moze rozebrac i wyczyscic silniczek???

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 23-03-2007, 10:20   

Dolaczam sie, mam ten sam problem. A jak juz szyba u mnie przy podnoszeniu stanie to jak ją odepcham od siebie reka to idzie normalnie. I czasem wrecz uderza w ramki drzwi jak sie domyka. Jak jest wiecej niz jakies 10'C to wszystko chodzi normalnie.... :?

kamil 
Forumowicz

Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Wysłany: 23-03-2007, 13:05   

Też miałem taki probłem ale zmieniłem uszczelki drzwiowe i teraz wszystko chodzi jak należy.Oczywiście uszcelki w których przesuwa się szyba.

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 13:15   

witam u mnie to samo w dwoch szybach szybko nawet schodza a do gory czasem im to marnie idzie nie wiem co jest z nimi :D a lewych drzwich jak sie podnosi slychac jakies trzaski musze rozebrac ale jak bedzie cieplo pozdro 4 all !! ladny ten czerwony colcik mam tez takiego tylko felgi inne jak wkleic zdjecie zeby pokazac ???

[ Dodano: 23-03-2007, 13:17 ]
ups sa 2 czerowne :D i jeden i drugi macioe jakies moze inne zdjecia ?? srebny tez ladny zreszta wszystkie sa ladne :D :D jak bedziecie chcieli wyslijcie mi na meila zdjecia cesiekj@interia.pl

Kuczan
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 19:56   

Nie ma brzydkich coltów CAO :lol:

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 03:26   

Kleju dzieki za fotki, gitara są :) moze ktos cos jeszcze przysle ?? moze by zrobic dzial z fotkami naszych colcikow :) bo nie za bardzo nic :( pozdro !!

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 09:22   

Najlepiej ściągnąć boczną tapicerkę z drzwi i sprawdzić czy linki gdzieś nie obcierają.
Często jest tak że linki blokują się w pancerzach po prostu ze starości. Ja tak miałem w prawych drzwiach. Usunąłem pancerz i...

... linka tak się splątała że całą zime miałem zamknięte to okno, jednak na lato muszę wymienić tą linkę. W Krakowie jest firma która dorabia takie linki.

McDoune 
Mitsumaniak
Czarny Mesjasz :)

Auto: RL1, EA5W; GC8 GT; V70T5
Wysłany: 24-03-2007, 09:39   

Ficu865 napisał/a:
W Krakowie jest firma która dorabia takie linki.

Taka linka to zwykła stalówka 1,5 mm, można kupić na metry w marketach budowlanych.
A WD40 do pancerzyków nie pomaga ?

:king: Zwycięzca Czwartej Edycji Typera Mitsumaniaków :king:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 24-03-2007, 10:03   

Mateo567 napisał/a:
moze by zrobic dzial z fotkami naszych colcikow

a tutaj:
http://www.mitsubishi-gra...10ace237ce969de

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 10:44   

McDoune napisał/a:
A WD40 do pancerzyków nie pomaga

WD40 raczej czyści więc czymś nasmarować by trzeba było. W moim przypadku linka była tak zniszczona że zachaczała się w pancerzu.

Te szyby to chyba przypadłość wszystkich coltów.

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 24-03-2007, 12:25   

U mnie tez niestety sie tak dzieje, o ile do zamulonego zamykania sie idzie przyzwyczaic to do szalu mnie doprowadza to ze jak jezdze z otwarta szyba po nierownosciach to wali glosniej niz wszystko inne :D
Boczki rozbieralem juz pare razy i mam wrazenie ze zalatwienie tej sprawy wymaga wymiany uszczelek.

LEON1
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 13:39   

A ja sie martwilem ze tylko ja mam taki problem.. w moim colciku ta sama usterka. Zeby byla to jeszcze prawa do pol biedy ale do glowy dostaje jak jade i zamykam szybe pomagajac sobie reka.. colcik musi poczekac do pierwszego wtedy maly remoncik drobnych usterek.. pozdrawiam

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 13:42   

hehe pewnie inni ludzie w taki sposób colta rozpoznają jak kierowca pomaga szybie się podnieść;)
To pewnie tak jak w starszych mercach z jedną wycieraczką. Czasami widać jak wycieraczka w dziwnej pozycji zatrzymana :wink: Sam tak kiedyś ręką ją ruszałem podczas jazdy żeby cos widzieć w deszczu;)

romek64
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 14:03   

McDoune napisał/a:
Ficu865 napisał/a:
W Krakowie jest firma która dorabia takie linki.

Taka linka to zwykła stalówka 1,5 mm, można kupić na metry w marketach budowlanych.
A WD40 do pancerzyków nie pomaga ?

linki z marketów sa twarde nie radze ich zakladac próbowałem lepiej dobrac z rowerów z hamulców lub przerzutek

Odpowiedz do tematu