Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
23-03-2007, 22:37
[CZX 04-XX] Może by tak coś o CZ3???
Autor Wiadomość
zypar
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 19:03   

Jeszcze jedno pytanie - przy bardzo malych predkościach 5-20 km/h na mocnych "kocich łbach" pod nogami kierowcy cos "stuka" - jakby wpada w rezonans. Spotkal sie ktos z czym takim, bo nie mam pomyslu co to moze być...

U mnie jest podobnie, ale po :
1. Nie wiem co to jest
2. Już się przyzwyczaiłem

Oczywiście nie zapomnij pomęczyc ASO

[ Dodano: 18-03-2007, 19:09 ]
Cytat:
Może "pikać" z powodu pasów , które są niezapięte lub temperatury pon. + 3 st. C.

Również pika jak są niedomknięte drzwi lub klapa bagażnika - zauważyłem dzisiaj, że dodatkowo z tego powodu mrugaja wewnętrzne lampki po sufitem ... a to niespodzianka....

pati colt
[Usunięty]

Wysłany: 21-03-2007, 18:39   

witam po dłuzszej przerwie - co do pikania to pika również wtedy kiedy zmienia się czestotliwość w radiu ( kiedy jadę jakąś dluższą trasą i mam np zetkę to co jakiś czas pika i radyjko dalej gra ). Co do hałasu to potwierdzam jest nieprzeciętny , ale idzie się przyzwyczaić - mam już 13 tys na liczniku . Po zmianie opon na letnie jest trochę mniejszy ale jest . Co do spalalnia to na trasie udało mi się uzyskać całkiem dobre wyniki - ostatnio udało mi się na całym baku zrobić trasę Wrocław - Berlin tam i z powrotem (włączywszy w to błądzenie po Berlinie :badgrin: ) .

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 09:02   

hmmmm :) zapytam z ciekawości, czy ktoś "zgubił" gumę - pod przednim zderzakiem takie "cóś" czy tylko ja mam takie umiejętności ??
poza tym 25 tyś i większych uwag brak :) - no okej ponarzekam - cóś skrzypi ale jeszcze nie odkryłem co...mam podejrzenia że to amortyzatory (hmmm przedni lewy ?? ;) , spalanie górna strefa stanów średnich - 8/100 w mieście jak nic, pod przednim zderzakiem odpada osłonka - i też nie wiem czy to mój tak ma czy też te plastikowe "nity" są do kitu, wymiana żarówki ?? hehe 60 zyli w ASO - sam nie dałem rady - przednia od krótkich świateł
no i chyba filtr powietrza będzie do wymiany - szyby parują dość mocno
pozdrówka

pati colt
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 19:14   

kylly napisał/a:
hmmmm :) zapytam z ciekawości, czy ktoś "zgubił" gumę - pod przednim zderzakiem takie "cóś" czy tylko ja mam takie umiejętności ??
poza tym 25 tyś i większych uwag brak :) - no okej ponarzekam - cóś skrzypi ale jeszcze nie odkryłem co...mam podejrzenia że to amortyzatory (hmmm przedni lewy ?? ;) , spalanie górna strefa stanów średnich - 8/100 w mieście jak nic, pod przednim zderzakiem odpada osłonka - i też nie wiem czy to mój tak ma czy też te plastikowe "nity" są do kitu, wymiana żarówki ?? hehe 60 zyli w ASO - sam nie dałem rady - przednia od krótkich świateł
no i chyba filtr powietrza będzie do wymiany - szyby parują dość mocno
pozdrówka

ta czarną gumę trzeba po prostu solidnie przymocować - ja teżkilka razy miałem ochotę przykleić ją jakąś kropelką czy czyms takim , ale jak solidnie powciskałem we wszystkie dziurki to się trzyma :biggrin:

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 21:20   

:) )) przechwaliłem...:((( jutro na stację - po miłej rodzinnej kolacji w mcdonaldzie (córka ma taki gust a z gustami się nie dyskutuje ;) - po zapaleniu silnika - zero mocy, zero "ducha" i tylko kontrolka diagnostyki silnika się zaświeciła (ciekawe że miesiąc po przeglądzie - więc zawitam jutro na stację i podzielę się z wami informacjami co "zdycha po 30 tyś ;) )
pozdrówka

zypar
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 07:41   

Nie gadaj!!!!! Koniecznie napisz co było????

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 11:15   

zypar napisał/a:
Nie gadaj!!!!! Koniecznie napisz co było????

hehe zrobione - mimo że w zasadzie serwis był nie do końca czynny - a ściślej mówiąc był jakby nieczynny ;) ) (więc kolejny raz dzięki dla GRAFIXU - Jacka i pracowników :) - żeby nie przechwalić tylko hehe
a co było - a cóś z elektroniką - nie żebym się znał ale po podłączeniu minikomputerka i zdiagnozowaniu wszystko wróciło do normy (a nawet jakby było ciut lepiej ) - chyba ten typ tak ma - nie dodałem wczoraj że poruszanie się po mieście z prędkością 30 km jest delikatnie mówiąc denerwujące (a tylko taką mogłem rozwinąć...)
pozdrówka

zypar
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 19:39   

No to OK! A co z tym filtrem powietrza? /parowanie szyb/

Pozdrawiam!

kylly
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 20:46   

zypar napisał/a:
No to OK! A co z tym filtrem powietrza? /parowanie szyb/

Pozdrawiam!

a będę wiedział jutro...i się pochwalę - ale to parowanie przy nawet niewielkim deszczu delikatnie mówiąc denerwuje hehe - wcześniej pomagało włączenie klimatyzacji teraz już nie :) )
pozdrówka

Odpowiedz do tematu