Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
chęć zakupu l200
Autor Wiadomość
jacek1985 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 gdi, L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2015, 10:11   chęć zakupu l200

Witam Was mitsumaniaki, dawno mnie nie było na forum ( jak byłem to pod innym nickiem)chciałbym nabyć mitsubishi l200 i potrzebuję pomocy przy jakimś wyborze, zwracam się z prośbą o ocenę wybranego modelu:
http://allegro.pl/mitsubi...5126893052.html
Chciałbym Was zapytać o żywotność silników montowanych w l200 z tego co zdążyłem się zorientować są to praktycznie bardzo zbliżone do siebie jednostki, próbowałem porównywać l200 do navary jednak jeśli chodzi o awaryjność aut używanych to navara odpadła w przebiegach (szybko wychodzi francisko hiszpańskie połączenie). Bardzo będę wdzięczny za każdą radę i opinię.

thekingisback 
Forumowicz

Auto: l200 2007
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 05-03-2015, 20:07   

Zanim kupiłem swojego miska , to duzo czytałem ,ogladałem wywiadów i porównań. Wyczytałęm ze navara ma bardzo awaryjny silnik a to dla mnie najwazniejsze w terenie kiepsko sie sprawdza Ja osobiscie chciałem dodga rama aale dużo drozszy niz pozostałe,wiec zastanawialem sie miedzy Fordem Ranger a L200, wybrałem L200 i nie załuje . W ciagu 10 miesiacy zrobiłem 30 000 , to jedyne co sie zepsuło to zawór EGR . A reszta rzeczy to eksploatacyjne. W terenie auto daje rade nawet na szosowych oponach. Ja mam taka sama Elke jak na zdjeciach tylko mam sportowy hardtop. Na plus jest to ze ten samochód z aukcji ma podgrzewacz paliwa co przy chipowanych silnikach jest przydatne. Proponuje zobaczyc przed kupnem czy nie ma wyciekow i jakiś przygód. Chyba tyle daj znac jak cos kupisz.

jacek1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-03-2015, 22:56   

Wielkie dzięki za odpowiedź, też dużo czytałem na temat l200 czasami chyba zbyt dużo, dziś jeździłem: http://otomoto.pl/mitsubi...-C34935054.html i meeega wrażenia, auto kupione w polskim salonie a serwisowane w....niemczech ;) wszystkie przeglądy tam robione, rozrząd zmieniony przy 180 000, w zawieszeniu nic nie stuka i nie puka, wg książki kolejny przegląd duży przy 260 000 (oleje filtry, oleje w mostach itp). Prezentuje się dobrze. Zastanawiam się nad tym przebiegiem 230 000 to dość dużo, a np sprzęgło nie było wymieniane (ale gość tylko autostrady Niemcy-Polska plus laweta ;) ) Udało mi się zejść trochę z ceny i tera mam dylemat;) echhhh

thekingisback 
Forumowicz

Auto: l200 2007
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 06-03-2015, 21:10   

fajny, ja osobiscie dla siebie szukalem czarnego ale kto co woli. 230k Przynajmniej wiadomo ze auto jezdzilo a nie stało u mechanika wiekszosc czasu a na ten silnik to nie jest tak duzo, pojezdzi jeszcze drugie tyle . przy 270 powinien byc chyba wymieniany rozrzad . Z tym sprzegłem to dlugo wytrzymało bo ja czuje ze swoje niedlugo bede musial zmienic a mam 130k . Jak szukałem dla swojego miska to nie zwracałem uwagi na przebieg;) a co z tym poprzednim mitsubishi , nie akutalne juz?

jacek1985 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-03-2015, 00:15   

Hej, nie odpisywałem gdyż się urlopowałem w górach bez netu i...miałem okazję pojeździć l200 i hiluxem i powiem szczerze że hilux w terenie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, nie spodziewałem się że prowadzi się go aż tak dobrze. Natomiast co do wyposażenia autka to l200 nie ustępuję a wręcz przewyższa hiluxa, a co do tamtego czarnego z pierwszego linku to jest i pojawił się w niższej cenie ;) zadzwoniłem do ASO żeby mi go sprawdzili, tylko tam terminy mają jak za czasów PEWEXÓW ;) ale chcę go gruntownie sprawdzić, na co zwracałeś największą uwagę przy zakupie? Naczytałem się że najważniejsze to podwozie i od tego go zacząć sprawdzać.

Odpowiedz do tematu