|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
chęć zakupu l200 |
Autor |
Wiadomość |
jacek1985
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 gdi, L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-03-2015, 10:11 chęć zakupu l200
|
|
|
Witam Was mitsumaniaki, dawno mnie nie było na forum ( jak byłem to pod innym nickiem)chciałbym nabyć mitsubishi l200 i potrzebuję pomocy przy jakimś wyborze, zwracam się z prośbą o ocenę wybranego modelu:
http://allegro.pl/mitsubi...5126893052.html
Chciałbym Was zapytać o żywotność silników montowanych w l200 z tego co zdążyłem się zorientować są to praktycznie bardzo zbliżone do siebie jednostki, próbowałem porównywać l200 do navary jednak jeśli chodzi o awaryjność aut używanych to navara odpadła w przebiegach (szybko wychodzi francisko hiszpańskie połączenie). Bardzo będę wdzięczny za każdą radę i opinię. |
|
|
|
 |
thekingisback
Forumowicz

Auto: l200 2007
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 05-03-2015, 20:07
|
|
|
Zanim kupiłem swojego miska , to duzo czytałem ,ogladałem wywiadów i porównań. Wyczytałęm ze navara ma bardzo awaryjny silnik a to dla mnie najwazniejsze w terenie kiepsko sie sprawdza Ja osobiscie chciałem dodga rama aale dużo drozszy niz pozostałe,wiec zastanawialem sie miedzy Fordem Ranger a L200, wybrałem L200 i nie załuje . W ciagu 10 miesiacy zrobiłem 30 000 , to jedyne co sie zepsuło to zawór EGR . A reszta rzeczy to eksploatacyjne. W terenie auto daje rade nawet na szosowych oponach. Ja mam taka sama Elke jak na zdjeciach tylko mam sportowy hardtop. Na plus jest to ze ten samochód z aukcji ma podgrzewacz paliwa co przy chipowanych silnikach jest przydatne. Proponuje zobaczyc przed kupnem czy nie ma wyciekow i jakiś przygód. Chyba tyle daj znac jak cos kupisz. |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
 |
|
|
|
 |
jacek1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-03-2015, 22:56
|
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź, też dużo czytałem na temat l200 czasami chyba zbyt dużo, dziś jeździłem: http://otomoto.pl/mitsubi...-C34935054.html i meeega wrażenia, auto kupione w polskim salonie a serwisowane w....niemczech wszystkie przeglądy tam robione, rozrząd zmieniony przy 180 000, w zawieszeniu nic nie stuka i nie puka, wg książki kolejny przegląd duży przy 260 000 (oleje filtry, oleje w mostach itp). Prezentuje się dobrze. Zastanawiam się nad tym przebiegiem 230 000 to dość dużo, a np sprzęgło nie było wymieniane (ale gość tylko autostrady Niemcy-Polska plus laweta ) Udało mi się zejść trochę z ceny i tera mam dylemat;) echhhh |
|
|
|
 |
thekingisback
Forumowicz

Auto: l200 2007
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 06-03-2015, 21:10
|
|
|
fajny, ja osobiscie dla siebie szukalem czarnego ale kto co woli. 230k Przynajmniej wiadomo ze auto jezdzilo a nie stało u mechanika wiekszosc czasu a na ten silnik to nie jest tak duzo, pojezdzi jeszcze drugie tyle . przy 270 powinien byc chyba wymieniany rozrzad . Z tym sprzegłem to dlugo wytrzymało bo ja czuje ze swoje niedlugo bede musial zmienic a mam 130k . Jak szukałem dla swojego miska to nie zwracałem uwagi na przebieg;) a co z tym poprzednim mitsubishi , nie akutalne juz? |
_________________ Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy...
 |
|
|
|
 |
jacek1985
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-03-2015, 00:15
|
|
|
Hej, nie odpisywałem gdyż się urlopowałem w górach bez netu i...miałem okazję pojeździć l200 i hiluxem i powiem szczerze że hilux w terenie zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, nie spodziewałem się że prowadzi się go aż tak dobrze. Natomiast co do wyposażenia autka to l200 nie ustępuję a wręcz przewyższa hiluxa, a co do tamtego czarnego z pierwszego linku to jest i pojawił się w niższej cenie zadzwoniłem do ASO żeby mi go sprawdzili, tylko tam terminy mają jak za czasów PEWEXÓW ale chcę go gruntownie sprawdzić, na co zwracałeś największą uwagę przy zakupie? Naczytałem się że najważniejsze to podwozie i od tego go zacząć sprawdzać. |
|
|
|
 |
|
|