Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E3x 88-92] Zgrzyt z rozrusznika przy odpalaniu - nie wiem c
Autor Wiadomość
andrzejbor
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 19:36   [E3x 88-92] Zgrzyt z rozrusznika przy odpalaniu - nie wiem c

Witam. coś mi się dzieje z rozrusznikiem, a dokładnie podczas odpalania robi straszny zgrzyt, pomimo iż rozrusznik jest nowy. Wyjmowałem go i w wkładałem kilka razy, dalej to samo, nie wiem co jest grane. POMOCY!!
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 23-03-2007, 20:45, w całości zmieniany 1 raz  

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 20:08   

prawdopodobnie masz zjechane zęby na wieńcu u dlatego jest zgrzyt gdyż zeby z wieńcem nie zgrywają sie z zebami na bendiksie

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2007, 20:47   

andrzejbor, witaj.

Serdeczna prosba - wez sobie do serca to co jest napisane nad dzialem Carisma.
Samo POMOCY w tytule tematu nie mowi nic nikomu.
Pozwolilem sobie edytowac Twoj temat.

Pozdrawiam

PS
Tak - ja tez kiedys bylem nowy na forum.
;-)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 21:44   Re: Zgrzyt z rozrusznika przy odpalaniu - nie wiem c

andrzejbor napisał/a:
Witam. coś mi się dzieje z rozrusznikiem, a dokładnie podczas odpalania robi straszny zgrzyt, pomimo iż rozrusznik jest nowy. Wyjmowałem go i w wkładałem kilka razy, dalej to samo, nie wiem co jest grane. POMOCY!!

Kolego poświęć 15 min więcej i rozwiń temat;dlaczego wymieniałeś,co było przed wymianą
nowy czy raczej inny(nowy to kupa kasy)-Bo jasnowidzem nikt tu nie jest

andrzejbor
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 07:52   problem z moim rozrusznikiem?!

Drogi panie bombello1 rozwijając temat mojego problemu, a więc pierwszy rozrusznik padł na amen, załatwiłem drugi prawie 'nowy'. gdy samochód odpala i już załapie powstaje zgrzyt tak jakby bendyks próbował ponownie zatrybic. gdzie szukac przyczyny?

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 11:19   

Wyciągnij rozrusznik podłącz do akumlatora i robacz czy bendiks odbija do konca

andrzejbor
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 11:24   Kłopot ze zgrzytem przyrozruchu

drogi panie Jendrzeju, bendyks odbija dokonca, prawdopodobnie jak Pan wspominał może być uszkodzone koło zębate? ale bez rozbiórki tego się nie dowiem

Jedrzej
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 11:34   

Nie wiem jak jest w twoim modelu czy może masz możliwość po wyjęciu rpzrusznika włozyć tam palca i "wymacać" czy zęby są dobre bo idzie to wyczuć pod palcem jeśli nie to proponuje rozebrać

A przy odpalaniu też słychać zgrzyt czy tylko jak juz jest odpalony
Ostatnio zmieniony przez Jedrzej 24-03-2007, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2007, 11:53   

andrzejbor, skoncz z tym drogimi panami- na forum mowimy sobie na Ty. ;-)

Co do rozrusznika - nie rozlacza od razu i jezdzi po zebach kola zamachowego. Czy jak wyciagales rozrusznik patrzyles na tryby? Sa starte?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

bombello1
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 14:59   

w związku z tym że przed wymianą było ok to myślę że powinniśmy się skupić bardziej na rozruszniku(poprzedni padł na amen -tak pan to opisał)
1)pierwsze co niech pan na wyciągniętym rozruszniku weżmie śrubokrętem wyżuci bendyks na maxa a następnie puści,powinien dość szybko się schować-sprawna sprężyna
2)zmierzy sufmiarką średnice koła ząbatego bendyksa i porówna z starym

I na deser problem taki jak pański ostatnio naprawiałem 6-m-c temu(odpalał a na końcu zgrzyt)w reno 19, obstawialiśmy koła zębate tu lub tu ,lecz po rozebraniu okazało się ze żle gdyż wyrobione były tulejki (żeby sprawdzić trzeba go rozebrać -bez rozbierania nic pan nie zobaczy(tulejki do reno-15 zł)po wymianie tylejek nie dośc że nie było zgrzytu to krecił szybciej-ino bzymbzym -dla informacji w rozruszniku reno jest przekładnia którą należy wymyć i nasmarować.
Ps.co znaczy padł na amen może da się go ożywić.PROSZĘ MI NIE PANOWAC-bo czuję w tym nutkę ironii-a my naprawdę chcemy tylko ci pomóc.
Pozdrawiam

andrzejbor
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 20:30   problem z rozrusznikiem - rozwiązany.

dziekuje wszystkim, którzy pomogli mi rozwiązać problem ze 'zgrzytem' problem leżał na kole zębatym i to dokładnie( wprasowany był kawałek alu z poprzedniego rozrusznika). misiek kręci aż miło(nic nie słychać)

Odpowiedz do tematu