Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
25-03-2007, 17:41
[Cari 1.9DI-D] od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsub
Autor Wiadomość
bufor
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2007, 21:17   [Cari 1.9DI-D] od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsub

1.immobilizer nie wiem do czego są małe guziki-przyciski
2.zużycie paliwa kom.pokazuje 6,6 lub 6,4 nawet w trasie
3. nie działa radio -czy powinno być połączone z wyświetlaczem kom.

pozatym to cudowne autko max.prętkośc to ponoć 190km ja bez problemu ***km. niezła ścigawka golf 3 gtd do nie to klęska

8)
Ostatnio zmieniony przez Matejko 25-03-2007, 00:16, w całości zmieniany 1 raz  

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2007, 21:27   

Gratuluje wyboru tak pięknego i wspaniałego samochodu... 8) :) :D

Ale ja wole tylko inny silniczek do niego :]

GDI

pozdrawiam :twisted:

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 24-03-2007, 22:06   

witamy i prosimy o fotki :) i wiecej danych o aucie .

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 24-03-2007, 22:31   

Również gratuluję, też mam DID w wersji sport z 2003r już ponad 3 miesiące. Może napisz coś więcej na temat wyposażenia. W mim radio jest zintegrowane z wyświetlaczem. Sterowanie wyświetlaczem przyciskiem na radio. Nie rozumiem o co chodzi
Cytat:
immobilizer nie wiem do czego są małe guziki-przyciski
Też mam immobilizer i alarm, wszystko z pilota fabrycznego. Zużycie na trasie przy średniej 90km/h ( to bardzo duża średnia przelotowa) wychodzi 5,4 l. W niektórych momentach jadę w granicach 140-160 km/h. Napisz coś więcej. Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 25-03-2007, 00:14   

Cytat:

my tez nie bedziemy wiedzieli bo mamy immobilizery w kluczyku, a nikt nie wie jaki ty masz, gdzie, i czy pan mietek co go montowal to ten sam pan mietek co montowal komus innemu :wink:

bufor napisał/a:

mozesz odnotowywac spalanie auta na stronie spritmonitor.de

bufor napisał/a:

tylko jesli jest orginalne mitsubishi - bezpiecznik moze padl zajrzyj do dzialu FAQ w dziale carisma

bufor napisał/a:
poza tym to cudowne autko max.prętkośc to ponoć 190km ja bez problemu ***km.

tak sie umowilismy na forum ze sie nie chwalimy osiaganymi predkosciami bo swiadcza tylko o naszej glupocie - zreszta do ilu jest ograniczenie w polsce to chyba wiesz?? :)

no i pogratulowac zakupu, oby sie autko spisywalo i zebys na forum zagladal z przyjemnosci a nie koniecznosci :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

bufor
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 12:19   

dzięki koledzy za informacje są bardzo pomocne chodź i tak nadal jestem pod dużym podnieceniem autkiem jak ochłonę to napiszę więcej informacji o autku naraźie chwale sie wszystkim i każdy ZAZDROŚCI

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 12:32   

bufor napisał/a:
każdy ZAZDROŚCI

nie kazdy :D :D

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 25-03-2007, 13:24   

Ten imobliazjer to taki oddzielny mału pilocik? MAsz tam jedne czy więcej guziików? Ja mam w swoim jeden i wiem że on służy do ręcznego rozkodowania imobilzjera gdyby automatycznie tego nie zrobił(minusem tego jest że trzeba mieć przy sobie zawszze baterie,mi się ostatnio wyczerpała pod domem i samochód był unieruchomiony a rano nigdzie nie mogłem takiej baterii znaleźć,więc weź to do serca:P)

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 25-03-2007, 17:21   

Z którego roku masz bufor to auto, można by podyskutować o wyposażeniu. W moim jest immobilaizer i nie mam żadnego dodatkowego pilocika. Chciałem dowiedzieć się kilku spraw od posiadaczy DIDa ale jest ich na tym forum bardzo mało albo nie zabieraja głosu. Pozdrawiam. :lol:

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 18:25   Re: od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsub

bufor napisał/a:

Nie mylisz przypadkiem z alarmem prestige?? gdzieś ostatnio był tu post ze zdjęciem pilota. Tam są faktycznie 3 przyciski (1 duzy i dwa małe) duzy działa na zasadzie otwórz - zamknij, a dwa małe to jak doposażysz alarm to będziesz miał funkcję domykania okien i otwierania bramy garażowej. Immobilizer to Ty masz w kluczyku!

No i ok. Moze takie być. Pokazuje tyle na ile jedziesz. Jak masz taką średnią to tyle będzie pokazywać. Sprawdź lepiej metodą przez tankowanie - pokaże faktyczne spalanie. Komp z mojej obserwacji w DI-D przekłamuje na górkę

Co znaczy nie działa - w ogóle czy tylko wyświetlacz nie działa no i co to jest za radio bo ciężko wyrokować?

poza tym to cudowne autko max.prętkośc to ponoć 190km ja bez problemu ***km. niezła ścigawka golf 3 gtd do nie to klęska

Pamiętaj żeby po takiej jeździe dać wypocząć turbinie (2 min na wolnych obrotach pod chata) bo inaczej będziesz miał minimum regenerację

8)

bufor
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 21:08   

KrisKros dzięki kolego trafiłeś w dziesiątkię

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 22:43   

bufor napisał/a:
KrisKros dzięki kolego trafiłeś w dziesiątkię

Dzięki ale w sumie to w niczym Tobie nie pomogłem... jak będziesz miał jakieś pytania to priv masz otwarty, a i tutaj ludziska są cool wiec zawsze ktoś Tobie doradzi.
Pozdr

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 28-03-2007, 10:31   

bufor napisał/a:

komputer wyświetla spalanie średnie, liczone być może nawet od kilku miesięcy. Jeżeli chcesz chwilowe musisz go zresetować.
Tylko że automatycznie znowu zacznie naliczać średnie, ale ogólne pojęcie o spalaniu w danym momencie będziesz miał.

bufor napisał/a:

jeżeli to firmowe (mam na myśli mitsubishi) radio to musi być połączone z wyświetlaczem, tylko takie współgra z nim. Każde inne żyje własnym życiem. Jeżeli to firmówka a nie działa, to albo jest nie podłączone, albo jest zepsute.
Żeby je wyjąć i sprawdzić musisz mieć 4 druty (np oczyszczone spawalnicze), które wtykasz w otwory na rogach radia - et voila, gotowe, radio Twoje 8)

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

bufor
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 16:56   

faktycznie-radyjko było źle podłączone były przecięte trzy przewody biały i 2 czerwone i źle podłączone to cud że radio nie spaliło się teraz działa wszystko normalnie jak należy

slabasz
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2008, 16:57   

bufor napisał/a:
dzięki koledzy za informacje są bardzo pomocne chodź i tak nadal jestem pod dużym podnieceniem autkiem jak ochłonę to napiszę więcej informacji o autku naraźie chwale sie wszystkim i każdy ZAZDROŚCI

Tak - najwazniejsze dla polaka przy zakupie czegokolwiek to to zeby najnajwieksza rzesza ludzi/sasiadow ZAZDROSCILA.

Odpowiedz do tematu