Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tyku
30-03-2015, 18:31
[CY2A 1.5] Powrót do Mitsubishi po przygodach
Autor Wiadomość
nodan 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3 GLX
Kraj/Country: Denmark
Wysłany: 30-03-2015, 17:54   [CY2A 1.5] Powrót do Mitsubishi po przygodach

Cztery lata jeżdziłem Space starem 1.3 16V. Mimo , że auto było z 2000 roku to dziś jakoś z sentymentem wspominam jego niezawodność. Zrobiłem nim 120 tys kmi zainwestowałem max 1000zł w naprawy nieeksploatacyjne. Potem przzygody z dieslami Passat 1.9TDI 105km, Suzuki Ignis 1.3DDIS, Opel Meriva 1.7cdti, Patriot 2.0crd( czyli 2.0 tdi). Mam dość jeżdzenie słuchania silnika, patrzenia czy już check engine pali się .... )

Wpadłem na pomysł powrotu do Miśka. Pojechałem do salonu i przejechałem się Lancerem sportsbackiem 1.6. Zrobiłem 100 km i powiem szczerze byłem zadowolony z ekonomii i przyspieszenia jakie zaoferowało to autko. Fotele też w miare wygodne

Zmartfiło mnie tylko wykończenie w środku tapicerki i przede wszystkim podsufitki, wygląda bardzo słabo ...

Chce kupić auto na 3-4 lata. Myślę nad kupnem używki 2011-2013 z przebiegiem max 40-50 tyś km.

Mamy pytanie jak zachowuje się tapicerka z wiekiem czy skrzypi i czy fotele mocno się wyrabiają?

Przebiegi robie od 15000-20000 rocznie.

Powiedzcie mi też czy jest duża różnica w dynamice, przyspieszeniu, spalaniu między 1,5 a 1,6

pablo diablo 
Forumowicz

Auto: Galant 2.0 Gls Lancer 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 30-03-2015, 18:35   

wykończenie szału nie robi ale za to nic nie skrzypi, przy pielęgnacji środka trzeba pamiętać że plastiki się rysują. Mi to wykończenie przeszkadzało przy zakupie, potem doczytałem że mitsubishi większość tworzyw do budowy środka pozyskuje z recyklingu itp, ma to związek z ekologią i ekonomią, a że uważam się za osobę wyznającą pro ekologie, tylko się uśmiechnąłem na to :)

lobuzek 
Forumowicz
lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-03-2015, 10:46   

Wolę twardy plastik, porządnie zmontowany, niż miękki z łuszcząca się zewnętrzną powłoką. Jak uważasz, nie porysujesz. Za te pieniądze nie mam zastrzeżeń.

Odpowiedz do tematu