Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nie działa centralny zamek i oświetlenie wewnętrzne górne
Autor Wiadomość
vitt
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-2007, 17:57   Nie działa centralny zamek i oświetlenie wewnętrzne górne

Witam, znowu mam pytanie (od niedawna w posiadaniu Carismy 1.9 DiD 2002), Chciałem podłączyć sobie Radio PH-3000 (fabrycznie było inne no i kableki niektóre pourywane) okazało się, że muszę dokupić kostkę do podłączenia wyświetlacza do radia, więc nie podłączyłem włożyłem radio z powrotem, ale okazało się, że zamek centralny przestał działać i oświetlenie to górne. Pytanie, czy to biezpieczniki? Obejrzałem jedynie wizualnie niby całe (nie wiem czy wizualnie to się da stwierdzić, czy się faktycznie przepalił). Wiem, że muszę to sprawdzić, ale dzisiaj niedziela, no i sklepy elektroniczne pozamykane. Aha dodtkowo przetrzymałem przez dłuższy czas nieokreślony przycisk na wyświetlaczu, czy to jest przyczyna? Jakieś sugestie? Pozdrawiam

I Jeszcze jedno pytanie, czy ktoś może polecić dobry warsztat lub mechanika w Toruniu lub okolicy?
Ostatnio zmieniony przez vitt 25-03-2007, 18:46, w całości zmieniany 1 raz  

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-03-2007, 18:11   

bezpieczniki na 99%

wizualnie też sprawdzisz tylko przyjrzeć się trzeba. BTW, takie bezpieczniki na każdej stacji powinny być.

KOske będzie Ci bardzo cięzko dostać....

gregor7
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2007, 13:26   

Ja też typuję bezpieczniki, chociaż auto nieco inne.
Jak bawiłem się z oświetleniem wewnętrznym to mi wyświetlacz zniknął.
Bezpiecznik od oświetlenia wewn., jak się później okazało także od wyświetlacza zrobił swoje.

maxwell61 
Mitsumaniak
(****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2007, 15:10   

witam. czy ktoś z kolegów rozbierał już sam zamek drzwi przednich. mianowicie, po włożeniu i przekręceniu klucza wkładka chodzi natmiast centralny się nie załącza. siłownik sprawdzałem jest ok. od strony pasażera i od bagażnika zamyka się cały pojazd. podejrzewam winę w samym zamku. cięgno, które odchodzi od wkładki do samego zamka wcale go nie zamyka i nie otwiera. nie wiem jak wyciągnąc cięgna idące od otwierania od wewnątrz samochodu. dojście tam jest do bani... oraz to od przycisku górnego koło szyby... będę wdzięczny za pomoc..pozdrawiam

p.s. ok już po problemie...zamek chodzi jak należy...pozdrawiam

Odpowiedz do tematu