Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Firebee
01-07-2006, 08:49
Mitsumaniacs RRRRrrrride 2006
Autor Wiadomość
Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2005, 18:14   Mitsumaniacs RRRRrrrride 2006

Otóż jak to zwykle ze mna bywa przychodzą mi czasem głupie pomysly, a oto i on:

Co powiecie, gdybyśmy zorganizowali w lato przyszlego roku Mitsumaniakowy Rajd na Orientację ?

Na czym by to polegało: wstępne dane:)

TU PODKREŚLAM ŻE PRZEDSTAWIAM OPCJĘ NAJDROŻSZĄ, ALE MOŻEMY ZMINIMALIZOWAĆ JĄ!!!

Startujemy z Warszawy z siedziby MMC... otrzymujemy do łapek mapki do jakiego punktu mamy dotrzec i wolna reke.. ktora droga i jakim sposobem dotrzemy.. nasza sprawa:)...
Nie zalezy tu za bardzo na wyscigach a raczej o przygodzie!!

i teraz tak..
Widziałbym to tak - start MMC Warszawa... Meta MMC Europe, oraz Zakład Produkcji Aut Mitsubishi w Holandii (moglibyśmy zobaczyć jak się nasze autka robią)

a zeby nie bylo za prosto, to nie prosto przez niemcy tylko przez:

1 odcinek rajdu - MMC Warszawa - MMC Czechy
2 odc. rajdu - MMC Czechy - MMC Austria
3 odc. rajdu - MMC Austria - MMC Szwajcaria
4 odc. rajdu - MMC Szwajcaria - MMC Belgia
5 odc. rajdu - MMC Belgia - MMC Holandia > meta i powrot przez Niemcy)

w kazdym z tych punktow przerwa na dojazd wszystkich, rozdanie nowych mapek i wio do nastepnego odcinka...

Po rozmowie z p. Adamem (Kierownikiem z MMC) dowiedziałem się, że byloby to realne...

Co jest problemem - oczywicie koszty - taka trasa wyjdzie ok. 4 tys km do przejechania.. czyli jakis 4-5 dni... Noclegi mysle, ze udaloby sie zalatwic...
Koszta paliwa przy 4 tys (spalanie 14l/100 gaz srednio 2.5 licze) - 1400 zł.. do tego koszta autostrad w roznych krajach, jedzonko itp..

Na pewno ustalilbym z jakas firma ubezpieczeniowa, ze trzeba by bylo wykupic ubezpieczenie na ten tydzien aktualne na terenie Europy, co by bezpiecznie bylo..

Ja to widzialbym jako speczenie szalonego urlopu w wakacje..
Jednakze Czy widzicie to tak samo jak ja, czy mi odbija:)

Minimalizując to wszystko mozna zrobic rajd bezposrednio Polska - Holandia (przez Niemcy), lub Rajd dokola Polski, czy w jakims konkretnym miejscu Polski...

Przedstawiam Wam zamysł/projekt, reszta zależy od Waszego zainteresowania:)

Rajd oczywiscie nie bylby terminowo zwiazany ze IV Zlotem Mitsumaniakow - bylaby to oddzielna impreza, gdzie wszyscy moglibysmy sie pobawic:)

Ok.. Jak mi cos znowu odbije do glowy to sie z Wami podziele :twisted:

Pozdro
Wasz dresiarz..
keFirek
Ostatnio zmieniony przez Firebee 01-07-2006, 08:48, w całości zmieniany 1 raz  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-10-2005, 18:18   Re: Mitsumaniacs RRRRrrrride 2006

Firebee napisał/a:
Jednakze Czy widzicie to tak samo jak ja, czy mi odbija:)

Odbija Ci :lol: :lol: :lol:
Aczkolwiek fajny pomysł ale mało realny. No chyba, że .... :roll:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 10-10-2005, 18:22   

odbija ci i to ostro :P
juz lepiej cos po polsce :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2005, 18:25   

malo realne
rajd + zlot + wakacje = nie stac mnie przy obecnych zarobkach

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 10-10-2005, 18:26   

spoko.. to luzna propozycja.. wyzwanie.. 8 panstw, 4 tys. km w ciagu tygodnia..

:P nikogo nie namawiam.. po prostu pytam:)
pozdro
Firek

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 10-10-2005, 18:50   

jak dla mnie suuuper nie wiem co na to ojciec (bo to on wyklada szmal a w wakacje zarabia sie najwiecej - sezon budowlany) co do tej ceny paliwa (gazu) to trzeba miec gaz zeby tankowac ;)

mi sie pomysl jak najbardziej podoba tylko trasa troszke przyglugawa (mniejsza trasa mniejsze koszty) wy i tak poniesiecie jako takie jak by co male a u nas to bedzie 5 masek chetnych nie zapominajac do tego psa :P to 6 hihihi

wszystko jest do zastanowienia mam prawie caly rok jeszcze .

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 10-10-2005, 18:57   

u mnie też jakoś LPG brakuje pod maską ...:)

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 10-10-2005, 19:07   

hmmm..... chetnie nawet bardzo, ale malzonka to by mnie zaje..la, znaczy zdenerwowalaby sie ;)

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2005, 19:14   

piwkotom, a czy Twoja zona nie jest z Elblaga? ;) :twisted:

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 10-10-2005, 19:30   

borecki napisał/a:

hehe, nie, a co? widac po niej? :lol: zeby bylo smieszniej to jest kaszebka z lubelszczyzny ;)

MariuszZ 
Forumowicz

Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
Wysłany: 10-10-2005, 19:41   Re: Mitsumaniacs RRRRrrrride 2006

Pomysł wg mnie świetny, koszty niestety dosyć istotne- ale kawał świata byśmy zwiedzili (no, może w dość ograniczonym zakresie :wink: ) i klimat takiej eskapady.... Byłoby ciekawie.

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 10-10-2005, 20:02   

Propozycja fajna, ale w moim przypadku nierealna :cry: moze Rrrrrriiideeee '10, na pewno nie '06.

Z doswiadczenia podobnego Rrrrrriiiiideeee - 10 000 km, 11 panstw, tydzien to troche malo.... - ja bym policzyl min. 2 doby na lokalizacje + przejazd do nastepnej - zwlaszcza w grupie. Nie twierdze, ze 1000 km/dziennie jest niewykonalne, twierdze, ze po 1000 km, trzeba odpoczac min. 1 dzien. Robilem kilka razy trasy po Polsce po 1000 km dziennie przez 3 dni z rzedu - 3 dnia nie mialem ochoty wsiadac do samochodu, zeby jechac kolejne 12 h

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2005, 20:18   

piwkotom napisał/a:
borecki napisał/a:

hehe, nie, a co? widac po niej? :lol: zeby bylo smieszniej to jest kaszebka z lubelszczyzny ;)

nie, byl kiedys taki skecz... niewazne :)

co do tamatu to nie wyrazilem sie jasno wczesniej
tez uwazam pomysl za rewelacyjny ale niestety malo realny przewaznie finansowo i jak widze nie tylko dla mnie; za takie pieniadze to mozna na fajne wakacje pojechac i w przypadku posiadania takiej kwoty pewnie bym to zrobil a z Wami spotkal sie na zlocie ;)

pozdro

MariuszZ 
Forumowicz

Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
Wysłany: 10-10-2005, 20:31   

Bartek napisał/a:
Propozycja fajna, ale w moim przypadku nierealna :cry: moze Rrrrrriiideeee '10, na pewno nie '06.

Z doswiadczenia podobnego Rrrrrriiiiideeee - 10 000 km, 11 panstw, tydzien to troche malo.... - ja bym policzyl min. 2 doby na lokalizacje + przejazd do nastepnej - zwlaszcza w grupie. Nie twierdze, ze 1000 km/dziennie jest niewykonalne, twierdze, ze po 1000 km, trzeba odpoczac min. 1 dzien. Robilem kilka razy trasy po Polsce po 1000 km dziennie przez 3 dni z rzedu - 3 dnia nie mialem ochoty wsiadac do samochodu, zeby jechac kolejne 12 h

To szczegóły techniczne :wink: , ale fakt- też zdarzało mi się robić takie odcinki (nie po Polsce, ale to tylko potwierdza Twoją opinię) i zmęczenie może odebrać frajdę z podróżowania. Powiedzmy- przerwa co dwa dni :)

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Wysłany: 10-10-2005, 20:34   

Bartek napisał/a:

fakt, poza tym to skoro juz taka trasa to zawsze warto tez troche pozwiedzac (juz sobie wyobrazam ze 30 mitsu na polskich tablicach wjezdzajacych do jakiegos miasta :D ).

Borecki, nie zalapalem ale ja to wiesz..... z innej bajki jestem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
tak swoja droga to nie medrkuj ;) :mrgreen: tylko zrob cos z ta galeria bo chyba wszyscy chca zobaczyc jak kliper GS dostaje becki z cari 1,8 SOHC :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi