Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
geometria tylniego zawieszenia w CX3A
Autor Wiadomość
szewciu 
Nowy Forumowicz
szewciu

Auto: lancer CX3A 1.8 2009r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2015, 20:20   geometria tylniego zawieszenia w CX3A

Witam wszystkich

Mam pytanie odnośnie regulacji tylniego zawieszenia w modelu CX3A .Założyłem ostatnio 18 i zauważyłem że tylnie prawe koło stoi krzywo ,po sprawdzeniu geometrii okazało się że ma -1,5 stopnia a lewe ma -0,5 .Moje pytanie jaki powinien być prawidłowy kąt .Dodam jeszcze ,że są założone sprężyny H&R obniżające o 30mm

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 13-04-2015, 15:46   

Proszę.

szewciu 
Nowy Forumowicz
szewciu

Auto: lancer CX3A 1.8 2009r
Wysłany: 13-04-2015, 18:32   

Witam ,dzięki za odpowiedz . Widzę że u ciebie jest też różnica między lewym a prawym kołem. Czy to jest normalne

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 14-04-2015, 14:48   

Niestety nie mam pojecia, kompletnie sie na tym nie znam :D , wydruk to efekt kontroli podczas wymiany drazkow kierowniczych na ktorym uwidoczniony jest zakres katow o który pytales (specyfikacja min max). Jak rozumiem pytanie czysto teoretyczne poniewaz jestes po geometrii.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 15-04-2015, 06:07   

szewciu napisał/a:
Widzę że u ciebie jest też różnica między lewym a prawym kołem. Czy to jest normalne
To nie jest normalne. Norma to 0.00 z tolerancją dziesiątych stopnia. Powyżej tej tolerancji jazda nie jest bezpieczna.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-04-2015, 10:07   

mjsystem napisał/a:
Norma to 0.00 z tolerancją dziesiątych stopnia
Tolerancje kątów określa się w minutach kątowych a jedna minuta to 1/60 stopnia a nie 1/10..
Wydruk ze Staniewickiej? Jeżeli jest na zielonym ;) to wszystko jest w fabrycznych tolerancjach.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 15-04-2015, 10:25   

Hubeeert napisał/a:
Tolerancje kątów określa się w minutach kątowych a jedna minuta to 1/60 stopnia a nie 1/10..
Oczywiście, mea culpa, miało być w minutach, co zresztą jak byk jest na wykresach. :oops:

Odpowiedz do tematu