|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szukam pomocy dla 300GT VR4 Katowice-Kraków |
Autor |
Wiadomość |
michas7777
Nowy Forumowicz JDM :)
Auto: Mitsubishi 300GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-05-2015, 16:00 szukam pomocy dla 300GT VR4 Katowice-Kraków
|
|
|
Witam, chciałbym prosić o pomoc was lub pogadać jeszcze przed zlotem bo chciałem zrobić w końcu swojego miśka do końca, historia jest długa, ale na szybko, ściągnąłem go z USA przez przyjaciela, był w kiepskim stanie ale za dobrą cenę i nie walony, silnik pracował do września ubiegłego roku, w marcu sprowadziłem nowy z usa z 98r, chodzi jak pszczółka, mam trochę problemów z nim bo ma ładowanie 1,2 bara, nie wiem jak zejść poniżej, wszystko jest na oryginale, nic nie cudowane, przy 4000obr przerywa i potem znowu się wkręca, przekładkę silnika mi robili w gdyni i tam go uzdrowili
Zamówiłem wtryski RC550, zawieszenie Tein, pompe paliwa BOSCH i rozpórki ze strony 3SX, tak mi doradził kolega z Gdyni żeby nie zmniejszać doładowania że to będzie chodzić, nie wiem ile w tym prawdy ale poczekam jak przyjdą graty i zamontuje to wtedy zobaczymy, ponoć wtryski pasują że nie trzeba zmieniać programu, nie wiem.
Jakiś czas temu już do was się zaspisałem jak go kupiłem jakieś 4 lata temu ale konto mi chyba ktoś usunął, ale zarejestrowałem się ponownie.
Prośba do was, Nie znam tego auta jak wy, znam Suprę bo też ją posiadam ale marzeniem był też 3000GT,
Chciałbym prosić o pomoc do kogo mogę go zawieżć żeby mi przy paru rzeczach pomógł, może nawet do mnie do domu przyjechać, ugoszczę
Chciałbym go poznać, bo jest dużo zagadek o których nie wiem a nie chciałbym go uszkodzić, chciałbym go trochę podkręcić i tyle, Słyszałem że w Alwerni ktoś jest co się na nich zna, ale nie wiem.
Z góry dzięki i Pozdrawiam Michał.
[ Dodano: 19-05-2015, 17:30 ]
Może to wszystko skrócę, szukam kogoś kto dobrze się zna na tym modelu, za dużo już pieniążków wydałem na niego żeby się poddać, chciałbym go oddać w dobre ręce, po wymianie silnika źle chodzi |
|
|
|
 |
madź
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany
Auto: Toyota Yaris
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 14 Lut 2010 Posty: 535 Skąd: Katowice/Bytom
|
Wysłany: 20-05-2015, 17:19
|
|
|
Zostawiłam Ci na PW numer telefonu do mojego męża. Powinien odpowiedzieć Ci na większość pytań.
michas7777 napisał/a: | mam trochę problemów z nim bo ma ładowanie 1,2 bara, nie wiem jak zejść poniżej, wszystko jest na oryginale, nic nie cudowane, przy 4000obr przerywa i potem znowu się wkręca, |
Seryjne doładowanie dla turbin TD04-9B to 0.46bar (280KM), a dla turbin TD04-13T 0.6bar (320KM). Przy 1.2bar na 100% masz overboosta. |
|
|
|
 |
michas7777
|
Wysłany: 20-05-2015, 17:28
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
 |
TeWu
Nowy Forumowicz
Auto: 3kGT
|
Wysłany: 09-06-2015, 23:28
|
|
|
Uważaj na oszusta który podszywa się pod konto swojej żony. Nie kupuj przypadkiem od niego żadnych części Zarejestruj się na 3S Klub, tam znajdziesz ludzi którzy odpowiedzą
ci na pytania i przy okazji temat o oszuście który będzie się chciał z Tobą zaprzyjaźnić |
|
|
|
 |
michas7777
|
Wysłany: 10-06-2015, 07:41
|
|
|
TeWu napisał/a: | Uważaj na oszusta który podszywa się pod konto swojej żony. Nie kupuj przypadkiem od niego żadnych części Zarejestruj się na 3S Klub, tam znajdziesz ludzi którzy odpowiedzą
ci na pytania i przy okazji temat o oszuście który będzie się chciał z Tobą zaprzyjaźnić |
O którego chodzi? |
|
|
|
 |
TeWu
Nowy Forumowicz
Auto: 3kGT
|
Wysłany: 10-06-2015, 22:27
|