Żarówki podświetlenia zegarów |
Autor |
Wiadomość |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-05-2015, 23:11 Żarówki podświetlenia zegarów
|
|
|
Hello!
Wie ktoś jakie są żarówki (symbol) podświetlenia zegarów i jak najlepiej się do nich dostać?
Po 13 latach jedna od prędkościomierza powiedziała dość! |
|
 |
romek atomek
Forumowicz
Auto: pajero pinin 1.8GDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lis 2014 Posty: 333 Skąd: wola justowska / kraków
|
Wysłany: 22-05-2015, 12:58
|
|
|
nikt Ci nie napisał nic .. więc coś szepnę ..
podważasz do góry daszek - schodzi jak ten z komputera - jest na kołeczkach - podgrzej auto w środku nawiewem gorącym co by kołki zatrzaskowe nie chciały popękać a miękko pracowały ..
zobaczysz zegary przymocowane śrubkami krzyżakowymi - wszystko widać.
zaopatrz się w śrubokręt z magnesowaną końcówką - bo jest gdzie zgubić śrubkę..
zaopatrz się w śrubokręt płaski - będzie potrzebny do odpięcia tasiemek z danymi - są 2 .. lubią ciężko się zapinać / odpinać..
żarówki modelu nie znam - kupiłem licznik na allegro od angola z kompletem żarówek za 35 pln - jest na zapas i żarówek i oprawek .. |
|
|
|
 |
empi
Forumowicz
Auto: Pajero Pinin 2,0 GDI
|
|
|
|
 |
spider_st
Forumowicz
Auto: Pinin 2,0 GDI
|
Wysłany: 24-05-2015, 20:35
|
|
|
Żaróweczki są standardowe do podświetlania jest tylko jeden myk, są one włożone do plastikowej obudowy a kupuje się je bez tego plastiku. Jak zgubisz plastik to będziesz musiał kupić oryginały w serwisie a tak wymieniasz tylko wkłady. Jak dalej będziesz potrzebował modelu to jutro sprawdzę i ci podam. |
|
|
|
 |
n_bart
Mitsumaniak
Auto: PII 2,8 A/T long po lifcie
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Mar 2014 Posty: 68 Skąd: Wilkowice /k.Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-05-2015, 05:35
|
|
|
Cześć. U mnie w pajero II są żarówki R5 i R10 z tego co pamiętam. Jeśli chodzi o te małe elementy do których się wkłada żarówkę i razem z nią przykręca kupiłem w sklepie z elektroniką. Teraz jestem na etapie wymiany tych żaróweczek na diody walcowe o niebieskim świetle. |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25-05-2015, 08:22
|
|
|
Dzięki. Fajnie, że można wymienić same wkłady. Pamiętam z Renault że w liczniku potrafi być kilka nierozbieralnych typów, które często kosztują majątek. Co do demontażu, poczekam na upały to się deska nagrzeje. |
|
 |
Sk00tie [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2015, 16:01
|
|
|
Przepalenia na desce to niestety częsta usterka w Pininie ( no chyba że tylko w moim ). Krótkie kable przy kościach świadczą o tym jak na wysokim szczeblu w układzie produkcyjnym stanowi ekonomia i skąd wzięła się japońska cierpliwość i pokora. Pozdrawiam i życzę udanej naprawy oświetlenia dyskoteki. |
|
|
|
 |
|