|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy jest ktoś kto ma ASXa a wcześniej miał Space Stara? |
Autor |
Wiadomość |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 05-06-2015, 09:53 Czy jest ktoś kto ma ASXa a wcześniej miał Space Stara?
|
|
|
Cześć.
Obecnie jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Space Star 1.6.
Za jakiś czas zamierzam kupić drugie auto (cena za jaką można sprzedać Space Stara, jest zbyt mała, aby go sprzedawać, więc pewnie ze mną zostanie do końca swych dni ).
Jestem wysoki i w Space Starze podoba mi się to, że siedzenie jest trochę wyżej niż w "normalnych" osobówkach (np. w Accordzie czy Passacie czuję się jakbym siedział na podłodze ) dzięki czemu łatwiej się wsiada/wysiada. (w trasie to żadna przeszkoda, ale jak się jeździ krótkie odcinki i co chwilę wsiada wysiada, nabiera to znaczenia - przynajmniej dla mnie). Stąd pomysł na ASXa z silnikiem benzynowym.
Szukam osób, które mają ASXa, a wcześniej miały Space Stara, żeby dokonać porównania tych dwóch aut.
Co mnie najbardziej interesuje?
1) Ilość miejsca z przodu z tyłu
2) Które auto jest dynamiczniejsze ASX 1.6 czy MSS 1.6 ?
3) Komfort jazdy (choć tu zakładam, że nowsze auto wygrywa)
oraz wszelkie inne spostrzeżenia na plus i na minus po zmianie MSS na ASX |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 05-06-2015, 11:53
|
|
|
Jeśli mam coś poradzić to proponuję odwiedzenie najbliższego dealera Mitsubishi i umówienie się na jazdę próbną . Pamiętaj, że oceny Mitsumaniaków najprawdopodobniej będą subiektywne |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 05-06-2015, 14:52
|
|
|
Jestem tego świadom. Jazda próbna rzeczywiście miała by sens, gdybym dostał takie auto choć na tydzień |
|
|
|
 |
bogdan
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1,6
|
Wysłany: 06-06-2015, 22:43
|
|
|
Cześć,
RaVciO napisał/a: | Szukam osób, które mają ASXa, a wcześniej miały Space Stara, żeby dokonać porównania tych dwóch aut. |
Jeździłem SpaceStarem 1,6 8 lat, 4 lata temu zmieniłem na ASX-a. Pokrótce moje wrażenia:
1. Miejsca jest więcej + wygodniejsze fotele,
2. Dynamika porównywalna, ale ja jeżdżę spokojnie ,
3. Komfort jazdy na plus dla ASX-a. |
|
|
|
 |
arek 69
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, ASX 1.6
|
Wysłany: 30-03-2016, 12:11
|
|
|
ja mam SSa (11 lat) i ASXa od 3 miechów. to co zauważyłem:
do SSa łatwiej było zapakować rower (lepszy profil tyłu i siedzenia przesuwane do przodu)
w ASX tylnych siedzeń nie przesuniesz.
dynamika podobna...drażni mnie w asx SHIFT na kontrolce ustawiony od czapy.za szybko sugeruje zmianę biegu.
ASX pali chyba trochę mniej
Komfort i wyposażenie ASX Invite Plus bije SSa. wspomaganie lepsze w ASXsie, światła na plus w ASX. |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-03-2016, 23:20
|
|
|
Ja Ci powiem tylko tyle, że gdyby wtedy kiedy pozbywałem się Space Stara był ASX to szedłbym w kierunku ASX-a. Tak wiec kierunek OK |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|
|