|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galantem do Anglii na wakacje |
Autor |
Wiadomość |
scaryfog
Nowy Forumowicz
Auto: Galant EA5A 98'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-06-2015, 18:07 [EAx 97-04] Galantem do Anglii na wakacje
|
|
|
Witam od 10 miesięcy jestem posiadaczem Gala EA5A z przebiegiem 327 tysięcy km z 1998 r. Zakupiłem go gdy miał 319 tys. i od razu założyłem instalacje gazową. Ogólnie w samochodzie nic nie puka nic nie stuka, ładnie odpala nawet zimą, na te przejechane przeze mnie 8 tys km wypił ok 1 litrę oleju, płyn chłodniczy nie ucieka... ECU nie wypstrykuje żadnych błędów. Oczywiście wszystkie części eksploatacyjne typu klocki tarcze paski etc są wymienione. Najdłuższa trasa jaką zrobiłem na strzała to 600 km i wszystko było ok. A teraz planuje wyjechać nim na wakacje do UK ~2100 km., więc stąd kieruję moje pytania :
1. Na co zwrócić szczególną uwagę przed wyjazdem?
2. Czy zrobić jakąś diagnostykę silnika typu sprawdzenie ciśnienia na cylindrach?
3.Czy w ogóle podejmować się jazdy własnym samochodem z racji lego leciwości?
Doradźcie coś pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-06-2015, 19:34
|
|
|
Stan zawieszenia, układu kierowniczego i hamulcy to podstawa, jeżeli chodzi o silnik to niwelacja wycieków, nieszczelności tłumika, etc wszystkiego nie przewidzisz bez względu na to czy to świeże czy leciwe auto. Warto pomyślec o jakiejś rozszerzonej polisie a jezeli masz watpliwości co do swojego auta to zawsze możesz nająć z wypożyczalni |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Górol
Mitsumaniak
Auto: Galant Avance
|
Wysłany: 15-06-2015, 18:48
|
|
|
Cześć
Pamiętaj o tym że jeśli masz auto w gazie to nie możesz wjechać na pociąg-tylko prom,który proponuje zabukować trochę wcześniej będzie dużo taniej niż kupować na miejscu w Calais
Jeśli bedziesz płyną w nocy proponuję zatankować sie na ostatniej stacji w Belgii Texaco przy autostradzie i unikać postoju we Francji-czarni imigranci panoszą sie niesamowicie
ps.
jeżdżę tam raz w tygodniu także służę radą
pozdr |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 15-06-2015, 23:43
|
|
|
W mBanku jak masz konto(założyć też nie problem) masz polisę z cholowaniem za 20 zł. Nie wiem jak UK, ale w Niemczech same scholowanie z autostrady to 300-400 euro.
Ps. A może polecieć tam samolotem i kupić auto na miejscu? Ktoś rozważał taką opcję? |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
|
|