|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
eh -to radio |
Autor |
Wiadomość |
igor777 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2007, 19:19 eh -to radio
|
|
|
Witam, mam nietypową sprawę ciągnącą się od jakiegoś czasu (CARI 1,6 2003) (parę podwątków już było w forum techniczne).
Otóż tak: po wymianie rozrządu, dezynfekcji klimy, filtrów padło radio. Działał tylko przycisk gł./ciszej, nic więcej, samo radio grało bez podświetlania, żaden inny przycisk na nim nie działał. Na wsywietlaczu komputerka nie było wskaźnika temperatury, mocy obotów wiatraczka i wskaźnika ustawiwnia nawiwu (ludzika ze strzałeczkami). Po reklamacji u mechanika (stwierdził że jedynie wyjął radio) na wyświtlaczu pojawiły się z powrotem elementy które znikły. Jeździłem sobie dalej bez radia - wyciągnąłem je ale ze wskaźnikami. Dałem radio do naprawy (kaseciak mitsu PH 2000) ale okazało się że nie ma już co go naprawiać . Spróbowałem jeszce raz wsadzić radio - a co mi szkodzi - i co? Znowu na wyświetlaczu zniknęły ww. elementy! Po odłącznieu radia wskaźniki nie wróciły. O co w tym wszystkim chodzi??? Czy wpływ na to ma jakiś bezpiecznik (Coś słyszłame o ECI - za co on odpowiada?) Gdzie ewntualnie sprawdzić czy jakiś bezpiecznik nie wypadł. Czy radio zepsute robi jakieś zwarcie? Wyświetlacz (temperatura, nawiew, ludzik) wydaje się bowiem niezależny od obecności radia. Co robić (mechanik akurta za granicą niestety). |
|
|
|
 |
|
|