Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8 MPI] Piszczy po przekręceniu zapłonu
Autor Wiadomość
Kuba0 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8 MPI + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2015, 15:18   

Sk00tie napisał/a:
Najważniejsze że to nie usterka unieruchamiająca pojazd. Trzymamy kciuki za wyjaśnienie i polewamy zimne piwko Kubie.

Dzięki! Chętnie wypiję :) Trochę to dziwne, że nikt (lub prawie nikt) nie uprzedza o tym przy montażu gazu. Człowiek się niepotrzebnie stresuje.

19 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 2.0 GDi
Wysłany: 19-06-2015, 18:53   

Szczerze to mam instalację STAGA-a tylko, że 6 letnią i takie coś nie występowało...

Sk00tie
[Usunięty]

Wysłany: 22-06-2015, 15:43   

Póki nie ma ognia w kokpicie nie ma histerii.

zibi1973 
Forumowicz

Auto: Pinin 5D 1.8 MPI + LPG
Wysłany: 02-07-2015, 23:29   

No dobra...
Byłem w końcu u gazownika, wymienił dwa filtry, podłączył kompa i skasował info o przeglądzie- w końcu Pininek przestał piszczeć i wszystko jest OK.
Jednym zdaniem- piszczenie, to przypomnienie o przeglądzie i wymianie filtrów. Tak są zaprogramowane instalacje LPG i dziwi mnie, że tylko jedna osoba na tym forum o tym wiedziała...
Wychodzi na to, że albo mało kto z userów tego forum chce się dzielić wiedzą, albo niewielu wie, jak "TO" się obsługuje. Chyba, że jestem dopiero drugim użytkownikiem Pinina z sekwencją, który to forum czyta...
Trochę zostałem zrypany w innym wątku za swą irytację, ale generalnie w porównaniu z forum Jeepa, to tutaj jest bida na resorach ze wszystkim- dobrze, że choć kilka osób wie, co pisze...

Przepraszam za gorzkie słowa, ale Mitsumaniaki nie są wylewnymi maniakami :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

19 
Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 2.0 GDi
Wysłany: 03-07-2015, 00:32   

Powtórzę się jeszcze raz... nie sądzę, że ktoś nie chciał udzielić Ci informacji lecz problem w tym, że być może dopiero w nowych instalacjach takie sygnały dźwiękowe występują... Tak jak pisałem Ci wcześniej miałem kilka instalacji i w żadnej takiego powiadomienia nie było.
Co do użytkowników Pinina to nie miej za złe, że ktoś nie udziela Ci porady od ręki lub ogólnie powinieneś się cieszyć, że ktoś w ogóle Ci jej udzielił... Moim skromnym zdaniem związane jest to z tym, że jesteśmy w mniejszości jeśli chodzi o ilość Pininów występujących w Polsce... Tak na prawdę ja już dawno powinienem obrazić się na całe forum, ponieważ do końca nie uzyskałem odpowiedzi na usterki trapiące mój egzemplarz...

ps. dla sprostowania instalacja Staga wcześniej przeze mnie wspomniana nie jest założona w Pininie (mam GDI) tylko w innym aucie, chociaż w funkcjonalności nie różni się na pewno niczym niż te montowane do Pinina...

dareqq 
Forumowicz

Auto: mitsu pajero pinin 1.8 mpi+lpg
Wysłany: 03-07-2015, 09:05   

Ja osobiście nie miałem nigdy instalki , która przypominała o przeglądzie . a aut z gazem juz miałem kilka

zibi1973 
Forumowicz

Auto: Pinin 5D 1.8 MPI + LPG
Wysłany: 03-07-2015, 20:25   

No...
Nie chciałem nikogo urazić, tylko w te gorące senne dni trochę pobudzić do dyskusji.
Gazownik twierdzi, że w sekwencjach takowe przypomnienie stosowane jest co najmniej od 4 generacji- jednak w większości instalacji użytkownicy każą sobie je wyłączać programowo.
Dziękuję za zainteresowanie tematem i wszelkie odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich!

Odpowiedz do tematu