|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
centralny zamek w carisma |
Autor |
Wiadomość |
marekis
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 2002 r. benz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2015, 20:06 centralny zamek w carisma
|
|
|
Czy to jest normalne, że przy zamykaniu/otwieraniu drzwi kluczykiem od strony kierowcy nie jest uruchamiany cały centralny zamek (wszystkie drzwi)? cały centralny otwiera się za to przy otwieraniu od strony pasażera |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 25-06-2015, 20:25
|
|
|
Nie jest to normalne a winę za to ponosi uszkodzony przełącznik który jest przy zamku w tych drzwiach i kiedy przekręcasz klucz w zamku tych drzwi to ten przełącznik powinien podać sygnał dla sterownika centralnego zamka aby otworzył lub zamknął resztę drzwi. Może też być coś nie tak z przewodami łączącymi ten przełącznik ze sterownikiem centralnego zamka. |
|
|
|
 |
marekis
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 2002 r. benz
|
Wysłany: 27-06-2015, 17:59
|
|
|
rozumiem, ma ktoś może jakieś foto jak to wygląda od środka? lub tej części? |
|
|
|
 |
brvk
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.6 gl ad'97
|
Wysłany: 29-07-2015, 17:06
|
|
|
Witam!
Mój problem jest podobny, z tym, że przy otwieraniu zamka od strony kierowcy jest kompletny brak reakcji, zaś przy otwieraniu od strony pasażera i bagażnika otwierane są wszystkie drzwi.
Po kilku kilometrach, które zrobiłem przy każdym zamykaniu / otwieraniu postanowiłem dostać się do mechanizmu i sprawdzić w końcu co jest nie tak...
Otóż... winę za taką sytuację ponosi brak siłownika łączącego zamek z mechanizmem otwierania drzwi. Rozebrałem drzwi od strony pasażera i zrobiłem foto jak to powinno wyglądać - załączam.
Moja prośba jest taka - jak nazywa się ten siłownik / cięgno: to metalowy drut wyprofilowany i zaczepiony o oczko w plastikowej części zamka z jednej strony (nr 1 na foto), nagwintowany z drugiej (dolnej) i zamocowany do cięgna mechanizmu otwierania drzwi (nr 2 na foto), długość około 25 centymetrów? Ewentualnie gdzie można kupić?
Z góry dzięki wielkie za pomoc!
Nie wiem jak zamieścić zdjęcia, więc udostępniam link ze zdjęciami:
https://www.dropbox.com/s...fJ20C33f1a?dl=0 |
_________________ there's always something else... |
|
|
|
 |
|
|