|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Brak mocy, powolne przyspieszanie. |
Autor |
Wiadomość |
mr blue sky
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 td glx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-07-2015, 11:13 [Cari 1.9TD] Brak mocy, powolne przyspieszanie.
|
|
|
Mam Cari od niedawna i jeszcze parę dni temu, jak się jej depło to połowy, to szła do przodu jak burza. A teraz wciskam gaz do dechy i przyspiesza dość ospale... turbina raczej załącza, więc problem leży gdzie indziej. Coś się rozszczelniło? jakaś mała uszczeleczka może?;) Jakieś pomysły?
Problem ten zauważyłem po wlaniu orlenowskiej verwy, ale to pewnie przypadek (chyba, że mi sprzedali wodę zamiast ropy). |
|
|
|
 |
Borysław
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1,8 GDI 1998r.
|
|
|
|
 |
mr blue sky
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 td glx
|
Wysłany: 10-07-2015, 18:12
|
|
|
Znalazłem wczoraj winowajcę. Okazało się, że to jednak verva. Trochę zaciągnąłem języka tu i ówdzie i wychodzi na to, że niektóre starsze silniki nie za dobrze znoszą wzbogacone paliwko i objawia się to właśnie muleniem. Po wyjeżdżeniu i wlaniu tego co zawsze, Cari na powrót dostała kopa;)
Tak więc, lepsze wrogiem dobrego!:) |
|
|
|
 |
|
|