|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaką ładowarkę polecacie do wideorejestratora? |
Autor |
Wiadomość |
superges
Forumowicz

Auto: Mittsubishi Lancer 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-07-2015, 17:46
|
|
|
Miałem na myśli jakiś sensowny zasilacz
[ Dodano: 08-07-2015, 18:57 ]
Dałem siostrze do samochodu tą kamere, żeby potestowała i wynika, że czasem się ta kamera nie włączała ale jak już się włączyła to chyba tak często się nie wyłączała.
Niestety nie wszystkie nagrane pliki chcą się otworzyć.
Zasilacz w tej kamerze: 5v/1A - nie za słaby? |
|
|
|
 |
Arczi89
Mitsumaniak 03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Wrz 2013 Posty: 387 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-07-2015, 22:32
|
|
|
5V to napięcie i dokładnie takie ma być jeżeli producent takie założył.
1A to sporo jak na takie urządzenie. Mój rejestrator ma baterię na 300mAh więc takiego prądu nie powinien brać (chyba że podczas samego ładowania). |
|
|
|
 |
superges
Forumowicz

Auto: Mittsubishi Lancer 1.6
|
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 14-07-2015, 20:33
|
|
|
superges Nie doradzę żadnego konkretnego egzemplarza. Sprawdziłem używając samochodowej ładowarki od tabletu (stosując przejściówkę mini USB <-> micro USB) , bo miałem pewność, że ma dużą wydajność prądową - coś takiego . Kamerka zachowywała się zupełnie inaczej, tj. działała bez zwiechy.
Potem przez chwilę jeździłem z takim wtykiem do gniazda zapalniczki, które miało dwa wyjścia USB (docelowo używana do ładowania smartfona na motocyklu) - czyli takie jak w dwóch pierwszych linkach. Też było OK. W końcu, na "stałe" zamontowałem ładowarkę kupioną w MediaMarkt za - o ile dobrze pamiętam - 39 PLN. Wygląda podobnie, jak ta trzecia w Twoim poście (ale ciut większa chyba). Używam z trzecią kamerką w lancerze i działa bez zarzutu. Kamerka wieszała się tylko na tym fabrycznym wynalazku, który zresztą przypominał to, co ostatecznie kupiłem w MM.
Kup coś, co ewentualnie odeślesz do 14 dni, albo coś, co znajdzie zastosowanie z innym urządzeniem (np. u żony w samochodzie), gdy się okaże, że to jednak nie zasilanie. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 16-07-2015, 16:51
|
|
|
mazin napisał/a: | Kup coś, co ewentualnie odeślesz do 14 dni, albo coś, co znajdzie zastosowanie z innym urządzeniem (np. u żony w samochodzie), gdy się okaże, że to jednak nie zasilanie. | Najlepiej ładowarkę do tabletu z przejściówką na micro USB. Ja mam taką i od tamtej pory spokój (no,kilka zwieszek było). |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 16-07-2015, 18:58 Jaką ładowarkę polecacie do wideorejestratora?
|
|
|
Proszę o pomoc w wyborze ładowarki solarnej do wideorejestratora MIO MiVue 588 Touch.
Proszę o kontynuację tematu o ładowarkach do wideorejestratorów. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|