czujniki parkowania , montaż |
Autor |
Wiadomość |
krecisie
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2015 Posty: 105 Skąd: Checiny
|
Wysłany: 21-07-2015, 09:46 czujniki parkowania , montaż
|
|
|
Witam,
ostatnio zakupiłem sobie zestaw czujników cofania Valeo na tylny zderzak z pikawką: do zamontowania na lusterku. Chciałbym go zamontować samemu bądź ewentualnie u jakiegoś machera .
Poleci ktoś jakiś punkt w Kielcach lub okolicach gdzie mógłbym takie cudo sobie zamontować za względnie rozsądną kwotę nie czekając tygodniami..
Ewentualnie czy ktoś kiedyś montował taki zestaw i mógłby opisać krok po kroku czy to dość trudna robota i na co zwrócić uwagę..z tego co czytałem w instrukcji to nie są to jakieś cuda niewidy..być może jest to do zrobienia samodzielnie bez niewiarygodnej ilości kluczy i zaplecza...? |
_________________ Polonez Caro 94' - Opel Astra GT 1.6 94'- Opel Tigra 1.4 98' - Mazda 323F 1.5 - Rover 416 - Skoda Roomster 1.9- Mercedes W210 3.0- VW Passat 1.9 AT 02'- VW Passat B5FL MT 04' - Outlander II - Audi A5 TDI 14'
 |
|
|
|
 |
paweldm
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
|
Wysłany: 31-07-2015, 00:00
|
|
|
Montowałem w swoim. Prosty montaż. Przyjrzyj się tylko w których miejscach były montowane fabryczne. Nawet zderzaka nie trzeba ściągać. Wskaźnik mam przyczepiony na rzepa nad lusterkiem. kupiłem wersję z montażem do podsufitki (odwrotnie zamontowany jest wyświetlacz). |
|
|
|
 |
krecisie
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Maj 2015 Posty: 105 Skąd: Checiny
|
Wysłany: 06-08-2015, 14:00
|
|
|
paweł , mam parę niejasności co do tego montażu;
gdzie zamontowałeś skrzynkę w której schodzą się kable?
którędy prowadziłeś przewody w kabinie auta? górą czy po podłodze ?
ile czasu może na to zjeść ? |
_________________ Polonez Caro 94' - Opel Astra GT 1.6 94'- Opel Tigra 1.4 98' - Mazda 323F 1.5 - Rover 416 - Skoda Roomster 1.9- Mercedes W210 3.0- VW Passat 1.9 AT 02'- VW Passat B5FL MT 04' - Outlander II - Audi A5 TDI 14'
 |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 07-08-2015, 18:55
|
|
|
Witam
1. czujniki 2 w naroznikach pod lampkami czerwonymi z tylu
2. kable prowadzisz od lewej strony do prawej
3. dwa czujniki zakladasz w dolnej czesci srodkowej - szary plastik: zakladasz na czujniki podkladki katowe aby "patrzyly" delikatnie do gory - nie beda widziec chodnikow i nierownego asfaltu ( zalezy jaka maja czulosc)
4. kable prowadzisz z lewej na prawaj poniewaz za dolnym czerwonym odblaskiem sa 2 gumki przez ktore mozesz przepuscic przewody - najlepiej opusc zapas wiecej miejsca
5. centralke zakladasz-przyklejasz wew bagaznika w prawym schowku - przyklejasz do scianki - na dole wejda kable z czujnikow
6.sygnal cofania - wpinasz sie w kabel odpinajac lewy gorny przeplot gumowy do klapy; kabel cofania bialy masa czarny
Powodzenia |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|