|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montaż nawigacji oferowanych w sieci |
Autor |
Wiadomość |
Wojtek K
Nowy Forumowicz
Auto: kiedyś Outlander 2,0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-08-2015, 13:26 Montaż nawigacji oferowanych w sieci
|
|
|
Witam
Noszę się z zamiarem wymiany oryginalnego radyjka w Outku II 2,0 DiD 2007 na stację multimedialną z navi.
Jest kilka ofert gotowych rozwiązań w znanym serwisie All... od kwoty ok. 1500 zł. Czy warto?
Czy może lepiej oddzielnie ramkę na 2DIN i jakąś stację multimedialną 2DIN.
Może ktoś robił coś podobnego i ma jakieś doświadczenie w tej materii.
Dzięki i pozdrawiam |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
|
|
|
 |
qbota
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 140 Skąd: Czerniejewo
|
Wysłany: 16-08-2015, 00:16
|
|
|
Mam w aucie takiego chińczyka (WITSON) od około 4 tyg. Zakup na Ali.
Story:
Auto kupiłem z instalacją RF i Kenwoodem DNX7280BT. Dealer wymontował oryginalne radio oraz wzmacniacz RF, zamiast którego pod siedzenie trafił wzmacniacz subwoofera. Reszta głośników była napędzana bezpośrednio z radia.
Zalety chińczyka (porównuję do Kenwooda rzecz jasna):
- większy ekran (8" Vs 7")
- Sygic w porównaniu z Garminem, bajka!
- szybkość urządzenia więcej niż zadowalająca (mam dwurdzeniowego 1,6GHz, 1GB RAM, ekran 1280x600 chyba)
- net, informacje o korkach na mapach, i wszystkie te bajery które można mieć na androidzie
- chińczyk jest przystosowany do RF, więc pod siedzenie wrócił oryginalny wzmacniacz RF. Gra lepiej niż grał Kenwood.
- działają przyciski na kierownicy (z wyjątkiem BT ale tak samo było z Kenwoodem)
- kamera cofania działa niemal od razu: tj. nie muszę czekać aż się cały android odpali itd, tylko uruchamiam silnik, wrzucam wsteczny i od razu mam obraz.
- miejsce na 2 karty MicroSD (od fronu) plus w sumie 4 gniazda USB, i bezproblemowe kopiowanie zarządzanie (co w Kenwood było niemożliwe)
Wady:
- brak regulacji kąta ekranu, przez co przy słońcu w zenicie widać mało (ale generalnie jasności ekranu w porównaniu z Kenwoodem niczego nie mogę zarzucić)
- jakość dźwięku radia FM jest beznadziejna: brzmi jak mono z słuchawek walkmana wrzuconych do wiadra. Poprawiają firmware, ma być ok.
- Yanosik twierdzi, że mam zewnętrzny GPS i nie działa
- Sygic lubi się wywalić (jednak Garmin stabilniejszy) raz na kilka godzin, ale ponowne jego uruchomienie zajmuje jakieś 10 sekund włącznie z wznowieniem nawigacji więc nie jest to wielki problem, a i być może wada Sygica a nie radia
- szkoda, że nie można definiować działania przycisków sprzętowych: jest przycisk DVD którego w ogóle nie używam, a używałbym gdyby np. mógł odpalać MP3.
- nie działa fader przód tył. w sumie niuans ale to zdaje się też kwestia programowa bo tym chyba steruje się przez CAN.
Podsumowując:
Przymierzałem się do uniwersalnego 7" 2DIN (Erisin) ale jednak ten cal więcej to spora różnica. Na pewno dużo ładniej wygląda z dedykowaną ramką, choć czcionka na przyciskach nie powala. Jestem zadowolony i polecam.
Gdyby ktoś chciał znać szczegółowo model, aukcję itd, proszę pytać.
Dlaczego zmieniłem Kenwooda? Bo WinCE kenwoodowy, powolny choć stabilny, był zawsze jakiś taki za ciasny. "Normalny" kierowca będzie zadowolony, ale mnie jakoś zawsze świerzbią łapska, żeby coś zainstalować, podłubać. Teraz chodzi mi po głowie napisać apkę do podglądu parametrów LPG...
edit
Edit: Dział "Sprzedam". |
Ostatnio zmieniony przez mkm 18-08-2015, 20:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|