|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nakrętki do fabrycznych alufelg |
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-05-2006, 18:29
|
|
|
A przypadkiem nie potrzeba tam nakretek z pływającą podkładka??? W ori alusach do Gala właśnie takie są (nie żadne stożki ani kule)..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 19:46
|
|
|
do carismy plywajace, po...kiego? no chyba ze tak jest jak pisze bartek, tylko po co plywajace?
wlasnie czemu do gala trzeba plywajace? czyzby otwory felgi byly rozne od tych z piasty? |
|
|
|
 |
darko [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 21:07
|
|
|
Witam! Ja mam fabryczne alufelgi i nakretki razem z podkładkami

|
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 13-05-2006, 22:13
|
|
|
Dokładnie są takie jak w poście powyżej. Pływające po to, źeby nie wycierały gniazd przy dokrecaniu
arturro, fele mają sopro większe otwory niż srednica szpilek i w ich srodki wchodzą nakrętki..... taki patent maja też Toyoty.....i zastosowanie stożków to takich felg grozi wypadkiem..... |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-05-2006, 22:15
|
|
|
czyli zamiast takich nakretek a'la peugeot mozna zastosowac te z kula i wszystko byloby git. |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 14-05-2006, 08:48
|
|
|
Nie - średnica otworu jest o ok. 4 mm większa niż szpilki, poza tym alu dobrze się trzyma jak powiżchnia styku z nakrętką jest duża (po to są stożki) - a przy kuli i stożku "trzyma" tylko cieniutki okrąg bezpośredniego styku felga/nakrętka |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-05-2006, 09:28
|
|
|
mysle ze powierzchnia styku kuli i tej podkladki nie jest duzo mniejsza, trzeba by zmierzyc i faktycznie zwykla stozkowa moglaby za gleboko wchodzic.
z drugiej strony srednica tej sruby z podkladka musi byc idealnie dopasowana do srednicy otworu w feldze (ten trzpien na srubie) bo w przeciwnym razie felga opieralaby sie tylko na otworze centrujacym. |
|
|
|
 |
yaro71 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-03-2007, 23:29
|
|
|
Mam pytanie załozyłem orginalne alufelgi do mitsu przykręcone śrubami stozkowimi, czy to źle, czy powinny być z plaską podkładką,jeśli tak gdzie w miare tanio można takie kupić |
|
|
|
 |
romus [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2007, 23:23
|
|
|
Trochę pózno się odzywam w temacie ale dopiero go znalazłem. Przy wymianie opon krzywo zakrecili mi śruby i przy odkręcaniu kluczem zerwałem dwie, miałem stożki przy alu. Kupiłem w salonie te z podkładkami i miały średnice zadużą o 2mm, nie wchodziły w felgi. Stoczyłem je i z ciekawości zobaczyłem zapas, iii nie pasowały nawet te stożkowe za duże o 0,5mm. |
|
|
|
 |
|
|