Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] LED na tył
Autor Wiadomość
Walcz72 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-06-2014, 12:59   [II 2.0 DID] LED na tył

Witam
Ciekawi mnie co o tym myślicie:
http://www.aliexpress.com...1656290732.html

Czy na pewno pasuje do O2 :?: :?:

PanSascha 
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Wysłany: 09-06-2014, 13:25   

Lampy bardzo ładne aczkolwiek musisz wiedzieć:
1. Nie mają homologacji wiec nie dostaniesz legalnego przeglądu
-w razie kontroli policyjnej tracisz dowód
2.niekoniecznie muszą pasować plug&drive bo różnie u nich z dopasowaniem zdarza się że trzeba coś kombinować bo mogą odstawać lub śruby nie trafiać w otwory.
3.w razie zakupu czeka cię odprawa celna + opłaty

Ja mam złe doświadczenia z Alibaba.com i Aliexpress.com zamawialiśmy z firmy pakiet aero do ciężarówek jakość była żenująca.
Ja sam kupowałem na aliexpress dla siebie pendrivy reklamowe 600 szt cło i inne miałem obliczone ale towar okazał się wyprodukowany bez należytej staranności miał nadlewki,niedolewki z form plastikowych nadruk był rozmazany albo krzywy.

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2014, 07:12   

Właśnie tego się obawiam , jakości . I jak się bardziej przyjrzeć to wydaje mi się ze te lampy są chyba od ASX

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 10-06-2014, 15:58   

Kiedyś zadałem pytanie e-mailem firmie z Moskwy dotyczące modyfikacji tylnych lamp, odpowiedzieli, że zmiany są dokonywane na lampach właściciela - okres wykonania około tygodnia.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 10-06-2014, 16:20   

PanSascha napisał/a:
Lampy bardzo ładne aczkolwiek musisz wiedzieć:
1. Nie mają homologacji wiec nie dostaniesz legalnego przeglądu
-w razie kontroli policyjnej tracisz dowód
2.niekoniecznie muszą pasować plug&drive bo różnie u nich z dopasowaniem zdarza się że trzeba coś kombinować bo mogą odstawać lub śruby nie trafiać w otwory.
3.w razie zakupu czeka cię odprawa celna + opłaty

Ja mam złe doświadczenia z Alibaba.com i Aliexpress.com zamawialiśmy z firmy pakiet aero do ciężarówek jakość była żenująca.
Ja sam kupowałem na aliexpress dla siebie pendrivy reklamowe 600 szt cło i inne miałem obliczone ale towar okazał się wyprodukowany bez należytej staranności miał nadlewki,niedolewki z form plastikowych nadruk był rozmazany albo krzywy.

1. Nie do końca - jesteśmy w Polsce, przy tej liczbie stacji diagnostycznych, diagności znacznie obniżyli wymagania (ostatnio przepuścili mi samochód z niesprawnymi końcówkami drążków kierowniczych). Kontrola policji - jw.
2. Dopasowanie -szczera prawda, jak każda tego typu rzecz nie będzie pasowała "od razu", trzeba dopasować. Gorzej że światła mogą po prostu nie świecić lub świecić inaczej :)
3. Mało kosztowne rzeczy "prześlizgują" się często, też zamawiam co jakiś czas drobiazgi na alibabie i zwykle kurier przywozi bez odprawy i cła.

bonito

PanSascha 
Forumowicz

Auto: Wagon na Węgiel GDI
Wysłany: 10-06-2014, 17:03   

bonito napisał/a:

1. Nie do końca - jesteśmy w Polsce, przy tej liczbie stacji diagnostycznych, diagności znacznie obniżyli wymagania (ostatnio przepuścili mi samochód z niesprawnymi końcówkami drążków kierowniczych). Kontrola policji - jw.
2. Dopasowanie -szczera prawda, jak każda tego typu rzecz nie będzie pasowała "od razu", trzeba dopasować. Gorzej że światła mogą po prostu nie świecić lub świecić inaczej :)
3. Mało kosztowne rzeczy "prześlizgują" się często, też zamawiam co jakiś czas drobiazgi na alibabie i zwykle kurier przywozi bez odprawy i cła.

bonito

1. Prawo prawem. Ktoś ci wjedzie w kuper przyjedzie policja i zapyta co to za lampy i twój problem brak homologacji to jak brak lamp = twoja wina + 0 pln z OC.
Bo zgodnie z prawem twoje auto nie miało prawa znaleźć się na ulicy. Wychodzenie z założenia o którym wspomniałeś jest lekkomyślne. Jestem przeciwny załatwianiu przeglądów.

3.Cło obowiązuje wszystko jeśli robisz numery "paczka z prezentem od wujka Xio Yinga" żeby nie zapłacić to przy wnikliwszej kontroli masz postępowanie karno skarbowe i mandat przekraczający niekiedy twoje zarobki w ciągu roku.
Znam temat bo pracuje w branży spedycjnej, nieoclenie czegoś na celnym może się udać a może i nie.
Raz aresztowali nam auto w Turynie bo jeden z klientów zlecił nam przewóz towaru z portu w Bari nie informując że towar jest celny.
Auto stało tydzień kierowce aresztowano i firma musiała płacić za przestój pozostałego towaru na aucie dla innych klientów + potencjalna kara pow 40 tyś złotych.
Auto uwolniono towar przejeli celnicy po interwencjach prawników ZMPD w polsce.
Nie wiem co zamawiasz ale pamiętaj że nawet jak ci się uda nie zapłacić to mają 5 lat żeby sprawdzić dlaczego nie zapłacono i wciąż mogą ci wlepić karę.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 10-06-2014, 21:37   

Kolega Sascha ma oczywiście świętą racje we wszystkich kwestiach, mam jednak cichą nadzieję że za ostatni zakup świateł dziennych na Alibabie za 68 Euro (łącznie z kosztami przesyłki kurierskiej) urząd celny nie ukaże mnie na 40 tys. zł i nie aresztuje mojego kierowcy (którego tak czy inaczej nie mam) :lol: :lol:

bonito

Puzonik83 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DID Instyle
Wysłany: 10-06-2014, 22:43   

Te lampy są do ASX'a. Na rynku USA ASX jest pod nazwą Outlander Sport.

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 11-06-2014, 14:35   

Puzonik83 napisał/a:
Te lampy są do ASX'a. Na rynku USA ASX jest pod nazwą Outlander Sport.

To wszystko wyjaśnia :D

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 17-06-2014, 11:13   

Lampy bardzo ładne przynajmniej na zdjęciach,
atrapy można przerobić na pełnowartościowe światła LED na miejscu
a nie aż w Moskwie.

Widziałem taki komplet na alle..... :)

paweldm 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.2 did 2008r
Wysłany: 15-09-2015, 16:25   

Moim zdaniem warunkiem estetycznej przeróbki jest zastosowanie pojedynczych diod najlepiej w oprawkach. Przeróbki w oparciu o taśmę led z bliska nie koniecznie muszą wyglądać estetycznie.
Oczywiście to kwestia gustu.

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 15-09-2015, 20:38   

Oczywiście można zrobić światła obrysowe w tylnych atrapach na zderzaku, można dodać dodatkowe ledy na drzwiach bagażnika tylko pytanie "po co?" Światła pojazdu powinny być homologowane - dodatkowe oświetlenie to potencjalne dodatkowe kłopoty...

kubabrzesko 
Forumowicz

Auto: outlander III 3.0 GT
Wysłany: 16-09-2015, 19:45   

Zrobilem z pomocą kolegi elektronika ponad pol roku temu diody w tych lampach w klapie.W tych wytłoczeniach zalozylem diody i w czasie jazdy na swiatlach dziennych swiecą się dokola a przy hamowaniu swiecą wszystkie i jasniej.Calosc wyszla mnie około 250 zl , ale efekt jest zaje...ty .Jedyne z czym jest najwięcej problemu to z rozcięciem lampy .Podpowiedzcie koledzy jak się wkleja zdjecie do postow to pokaze jak mi to wyszlo.
Ostatnio zmieniony przez kubabrzesko 16-09-2015, 22:15, w całości zmieniany 1 raz  

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 16-09-2015, 20:44   

kubabrzesko napisał/a:
Podpowiedzcie koledzy jak się wkleja zdjecie do postow to pokaze jak mi to wyszlo.

Załaduj fotkę na jakiś hosting zdjęciowy typu: www.fotosik.pl , www.zapodaj.net/ i zapodaj linka na forum :wink: .

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 16-09-2015, 20:58   

ciekaw jestem jak to wyszło

Odpowiedz do tematu