|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.0 Berlin |
Autor |
Wiadomość |
OPD
Nowy Forumowicz
Auto: Galant?Volvo V40
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2015, 21:31 [EAx 97-04] Mitsubishi Galant 2.0 Berlin
|
|
|
Witam,
Zarejestrowałem sie na forum ponieważ od dłuższego czasu bardzo chce kupić Galanta, szukam ofert w głownie w Niemczech (jakieś takie przeświadczenie ze kupie tam lepiej i taniej)
I o to znalazłem taką ofertę,
http://www.mobile.de/pl/S.../215136248.html
Nie będę przytaczał opisu bo i tak po niemiecku
Auto z wyglądu mi sie podoba, nie widzę na nim rdzy (przynajmniej na zdjęciach) cena tez wydaje się spoko( liczę sie z wkładem własnym), tylko kompletnie nie wiem czego szukać, i jak szukać, gdzie sa newralgiczne punkty, jakieś wiady, i jak z tym silnikiem 2.0 (chodzi mi o głownie o awaryjność i założenie kiedyś gazu (ekonomia niestety). Chciał bym wiedzieć na co zwrócić uwagę, przy oględzinach auta, co moze być problemem przy użytkowaniu, i jak wyglądają z życiowego punktu widzenia koszty utrzymania
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
Auto: Galant
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Kwi 2015 Posty: 619 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 20-09-2015, 21:42
|
|
|
czego sie chcesz spodziewac za 500 euro?
to jest potencjalny trup i sprzedawany przez turasa, kazdy komis to turas (oni tez ladnie kreca liczniki) , licz sie ze ma z milion juz dawno |
|
|
|
 |
OPD
Nowy Forumowicz
Auto: Galant?Volvo V40
|
Wysłany: 21-09-2015, 00:20
|
|
|
oczywiście ze liczę sie z tym, kazdy samochód to moze być trup, ten ma uszkodzone sprzęgło wiec dlatego może mieć niższą cenę (jestem w stanie to sam wymienić na tle sobie radzę )
Planuje też zabrać komputer żeby ten samochód sprawdzić (przebieg itp) , nie chce kupić auta idealnego, tylko dobrą i w miarę sensownie wycenioną bazę
Mogę sie mylić ale z moich obserwacji wynika, ze Galanty w Niemczech nie cieszą sie wielką pouralnością, nawet oferty dla "janusza handlarza" czekają na swojego "króla" po pare tygodni, tak samo auta wyceniane drożej, które potencjalnie sa w super stanie, długo stoją, rzadko pojawia sie coś nowego, przy czym chce zaznaczyć ze przeglądając inne auta w tej cenie wyglądały na zdjęciach dużo dużo gorzej
Prosił bym o jakieś rady odnośnie tego, czego, gdzie i jak szukać zeby sie nie wpakować na minę,gdzie są słabe punkty i co może pokazać (oprócz oczywistych rzeczy jak kierownica tapicerka) jaka jest historia tego lub innego egzemplarza, no i to co wymieniłem wczesniej, czyli koszty utrzymania, awaryjność i ten potencjalny "podtlenek gazu" |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 21-09-2015, 08:07
|
|
|
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|