Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Kostka na tylnej ścianie podłokietnika
Autor Wiadomość
damianb193 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-07-2015, 00:40   

Trochę ogrzewam temat ale może ktoś odpowie na moje pytanie. Jako że mam opcje aux to chciałbym z niej korzystać ale za mniejsze pieniądze niż proponuje serwis i niektóre zagraniczne strony "200 zł za oryginalne gniazdo aux" wiec pytam czy posiada ktoś z was schemat tej kostki która jest przymocowana do obudowy podłokietnika? Chce wyrzeźbić własne gniazdo dużo niższym kosztem a nie chce nic uszkodzić podłączając metodą prób i błędów ;-)

no i udało się wszystko zmontować, narazie nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedniej kostki żeby wpiąć się w instalację jak należy więc improwizowałem ale ważne że efekt końcowy jest pozytywny. Wszystko piękne gra bez żadnych zgrzytów a koszt 10-krotnie niższy :D

[ Dodano: 19-07-2015, 18:56 ]
Jeszcze raz ja. Niewiem czy ktokolwiek mi odpowie na pytanie ale cóż spróbuję. Czy jest możliwość odtwarzania video z kabla aux? W kostce mam dodatkowe piny video. Ale interesuje mnie jak się to odbywa? Czy w mmcs powinna być jeszcze jakaś dodatkowa opcja oprócz aux? Czy odtwarza porostu zamiast czarnego ekranu w opcji aux?

NuMeR 
Forumowicz

Auto: Outlander II GEN 2,0 DID
Wysłany: 23-07-2015, 14:29   

damianb193 napisał/a:
Trochę ogrzewam temat ale może ktoś odpowie na moje pytanie. Jako że mam opcje aux to chciałbym z niej korzystać ale za mniejsze pieniądze niż proponuje serwis i niektóre zagraniczne strony "200 zł za oryginalne gniazdo aux" wiec pytam czy posiada ktoś z was schemat tej kostki która jest przymocowana do obudowy podłokietnika? Chce wyrzeźbić własne gniazdo dużo niższym kosztem a nie chce nic uszkodzić podłączając metodą prób i błędów ;-)

no i udało się wszystko zmontować, narazie nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedniej kostki żeby wpiąć się w instalację jak należy więc improwizowałem ale ważne że efekt końcowy jest pozytywny. Wszystko piękne gra bez żadnych zgrzytów a koszt 10-krotnie niższy :D

[ Dodano: 19-07-2015, 18:56 ]
Jeszcze raz ja. Niewiem czy ktokolwiek mi odpowie na pytanie ale cóż spróbuję. Czy jest możliwość odtwarzania video z kabla aux? W kostce mam dodatkowe piny video. Ale interesuje mnie jak się to odbywa? Czy w mmcs powinna być jeszcze jakaś dodatkowa opcja oprócz aux? Czy odtwarza porostu zamiast czarnego ekranu w opcji aux?

Hej

Możesz wrzucić jakieś zdjęcia gdzie sie wpiąć z tym AUX i czy tam tez jest to Video IN?

kwachu30 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 23-07-2015, 14:57   

Witam
Dołączam się do prośby kolegi i proszę o info gdzie to wszystko kupiłeś i za jakie pieniądze :D pozdrawiam

damianb193 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-07-2015, 17:07   

Wszysto kupiłem w rtv euro agd, Kabel z mini jack'iem z jednej strony a z drugiej z wejściami rca. I drugi kabel z wejściem rca obojętnie jaki. kosztowało mnie to 15 zł. Nie wiedziałem czysto wszystko będzie działać wiec nie chciałem ładować się w koszta

Zdjęć niestety nie mam. Narazie nie ma co robić bo trochę drucisrstwo. Zrobię tak jak należy to wrzucę. Co do video to Podobno zależy od wersji. Ja mam wyjście video. I chce jeszcze i to ogarnąć

supeer 
Forumowicz

Auto: C-crosser 2.2 2010r
Wysłany: 29-07-2015, 09:15   

Na youtube sa filmiki jak gosciu oblsuguje android boxa z obrazem na wyswietlacz, super sprawa ale nigdzie nie znalazlem jak to wykonac ;/

damianb193 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-07-2015, 09:52   

Wydaje mi się ze Wystarczy mieć odpowiedni kabel do tel i wpiąć się we wszystkie3 wejścia rca audio i video. Bo gdy ruszam z miejsca wyświetla mi się info ze ekran nie Działa podczas jazdy

Maco65 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DiD + 30KM
Wysłany: 21-09-2015, 11:50   

Dokładnie tak.

Też znalazłem tę wtyczkę/wiązkę w podłokietniku. Znalazłem stary kabel od słuchawek, odciąłem od słuchawek i wlutowałem bezpośrednio w wiązkę w podłokietniku.

Do "wiązki" trzech kabelków w wiązce podłączyłem kabelek od słuchawek tak:

niebieski (masa) - połączone masy (oplot) z kabelków słuchawkowych
czarny (prawy kanał) - kabelek od środkowej części wtyczki słuchawkowej (u mnie biały)
biały (kanał lewy) - kabelek od czubka wtyczki słuchawkowej (u mnie czerwony).

Po przełączeniu na AUX pięknie słychać !
:partyman:

Odpowiedz do tematu