|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wybory Moderatora Regionu Śląsk |
Autor |
Wiadomość |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-09-2015, 22:53
|
|
|
mjsystem napisał/a: | aby w końcu dało się pisać na śląskim |
mjsystem napisał/a: | moim pragnieniem jest zmiana moda na innego. Takiego, który, jeśli już nic nie robi, to chociaż innym nie przeszkadza |
Zaczynasz mijać się z prawdą. Co to znaczy to sam sobie odpowiedz.
Przestań pleść bzdury i jeśli masz zamiar zająć się integracją Regionu to do dzieła zamiast zajmować się biciem piany. Ja na to nie mam czasu, ochoty i za stary już jestem. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 17-09-2015, 23:01
|
|
|
JCH napisał/a: | Zaczynasz mijać się z prawdą. Co to znaczy to sam sobie odpowiedz. | Nie mijam się.
JCH napisał/a: | Przestań pleść bzdury | Nie plotę.
JCH napisał/a: | jeśli masz zamiar zająć się integracją Regionu | Nie, nie mam zamiaru.
JCH napisał/a: | do dzieła zamiast zajmować się biciem piany. |
Nie biję piany tylko wysuwam proste, retoryczne pytania.
JCH napisał/a: | Ja na to nie mam czasu, ochoty i za stary już jestem. | Super. Zrezygnuj oficjalnie.
Zadowolisz nie tylko mnie. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 17-09-2015, 23:23
|
|
|
mjsystem napisał/a: | JCH napisał/a: | jeśli masz zamiar zająć się integracją Regionu | Nie, nie mam zamiaru. | No to mamy jasność w temacie.
mjsystem napisał/a: | Zrezygnuj oficjalnie. | Nie mam z tym problemu jakby co.
mjsystem napisał/a: | Zadowolisz nie tylko mnie. | To już Twój problem.
Na bicie piany m.in. z Tobą nie mam czasu więc bez odbioru. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 17-09-2015, 23:23
|
|
|
Sławku, bijesz piane, bijesz
Zrób jeden spocik, drugi spocik, od trzeciego może się ktos przyjmie, zrobi sie was 6, 7 10, (życzę jak najwięcej) i z automatu komus z Was pewnie kórys z adminów zaproponuje moda, a jak znam JCH, on to zrobi pierwszy.
W tej chwili mod regionu bardziej zajmuje się kwestiami porządkowymi - ogłoszenia, pomyłkowe tematy, reklamy i oferty "wszelakie".
W realu bez chęci przynajmnie 3 osób, to daremny trud. |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 18-09-2015, 08:34
|
|
|
mkm napisał/a: | Sławku, bijesz piane, bijesz | Ok. Już przestałem.
mkm napisał/a: | Zrób jeden spocik, drugi spocik, od trzeciego może się ktos przyjmie, zrobi sie was 6, 7 10 | Chyba już mi się odechciało. Przespałem się z tym. Minęło i nie wróci. I nie mówię o organizacji czegokolwiek. Jak komuś się będzie chciało, niech działa. Tylko, że do tej pory nikt jeszcze nie próbował. Ja próbowałem rok temu po zlocie. Komuś przeszkadzało. Jego sprawa.
Zależało mi jeszcze wczoraj. Znalazłem inne hobby |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 18-09-2015, 10:41
|
|
|
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
Bucza
Mitsumaniak
Auto: colt CJ0 1.3 `98
|
Wysłany: 21-09-2015, 23:49
|
|
|
Sławku jak Cię lubię i szanuję tak również podpisuję się pod tym, że bijesz pianę i bardziej zniechęcasz niż zachęcasz.
Rozpad regionu ma tak długą i zawiłą historię, że już chyba tylko nieliczni pamiętają o co poszło. Szczerze mówiąc sama żałuję, że dobrowolnie nabyłam tę wiedzę (dobra rada dla "świeżych" nie zgłębiajcie tematu, będzie Wam się żyło lżej, w końcu jak mawiają- niewiedza jest błogosławieństwem ).
Wyjaśnię tylko w skrócie- kilka osób zachowało się jak dzieci w piaskownicy powodując tym samym rozpad regionu na małe grupki, które prywatnie utrzymują kontakt. W całej tej sytuacji niektórzy zapomnieli po co spotykamy się na spotach (głównie rozmawiać o autach i o pierdołach, w międzyczasie zajadając pizze lub ciasteczko ). W zamian pojawiło się obgadywanie innych i wyrażanie opinii na temat cudzych opinii. To skutecznie odstraszyło "nowych" i zniechęciło "starych" forumowiczów, którzy nie mieli ochoty niedzielnego popołudnia spędzać w atmosferze żeńskiej klasy rodem z gimnazjum.
Widzę, że zachowanie jest kontynuowane przez niektórych nawet na Forum i dalej wszystko kręci się wokół niesnasek pojedynczych osób.
Jedyną sensowną opcją wydaję się spróbować zorganizować spota z dużym udziałem świeżej krwi, gdzie nie będzie miejsca na roztrząsanie historii, a za próbę obwiniania i obgadywania innych grozić będzie surowa kara
Sama rozpoczęłam przygodę ze spotami od dużego spotkania w Tychach, gdzie widziałam zalążki dziwnej sytuacji, która o mało co mnie nie zniechęciła. Na szczęście dzięki dużej liczbie uczestników mogłam zawsze przysiąść się do rozmowy o autach. I warto było, ile to nowych słów poznałam .
Wybory moderatora może odłóżmy do czasu, kiedy będzie prawdziwy chętny człowiek, którego nie będzie trzeba wywoływać do tablicy.
A tym czasem proponuję wrócić do punktu, gdzie jak mam wrażenie wszystko runęło i zorganizować spotkanie w Tychach. Nie ma co się rozwodzić i czekać na cud. Proponowana data 11 październik (niedziela) godzina do ustalenia. Miejsce znajdę jak będzie przybliżona liczba osób. Oczywiście mile widziani WSZYSCY: "nowi", "starzy", lokalni i Ci z Bielska, Rybnika i nawet Częstochowy. A przede wszystkim nasi nowożeńcy (mam nadzieję, że wybaczycie nieobecność i przyjedziecie poopowiadać, bo faktycznie daliśmy d... ). Stawiamy nasz region na nogi! |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
|
Wysłany: 22-09-2015, 00:23
|
|
|
Bucza napisał/a: | Oczywiście mile widziani WSZYSCY: "nowi", "starzy", lokalni i Ci z Bielska, Rybnika i nawet Częstochowy |
Gdyby nawet ktoś z sąsiednich województw, np. małopolskiego czy opolskiego się zjawił to też będzie mile widziany. Czy w ogóle skądkolwiek, żeby nie było, że kogoś chcę dyskryminować
Ale ogólnie podpisuję się pod Twoim apelem i propozycją wszystkimi czterema rękami (rękoma ? ręcami ? łapami ?)
Mnie możesz wpisać na listę |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
piotr_bb
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi 3000 GT
|
Wysłany: 22-09-2015, 19:43
|
|
|
Bucza napisał/a: |
Rozpad regionu ma tak długą i zawiłą historię, że już chyba tylko nieliczni pamiętają o co poszło. Szczerze mówiąc sama żałuję, że dobrowolnie nabyłam tę wiedzę (dobra rada dla "świeżych" nie zgłębiajcie tematu, będzie Wam się żyło lżej, w końcu jak mawiają- niewiedza jest błogosławieństwem ). |
I tego się trzymam jednak śledzę ten temat i mam wrażenie , że nikomu albo prawie nikomu na niczym nie zależy , może jedyny wysiłek podejmuje się na czas ogólnopolskiego spotkania i na ty koniec .
Dlatego nie widzę sensu udzielać się w tym temacie , chociaż nie raz świerzbi mnie klawiatura żeby siarczyście przykląć tylko po co .
Wystarczy mi nasz bielski grajdołek |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73446
http://www.3000gt-forum.cba.pl/viewtopic.php?t=390
Umiejętność życia w 90% polega na zdolności życia w zgodzie z ludźmi, których nie możemy znieść. [Sam Goldwyn]
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 22-09-2015, 20:01
|
|
|
Temat myślę do zamknięcia. Nie ma co wracać do przeszłości, region został rozwalony, już nie wróci to co było.
Moderator funkcyjny jest i to powinno wystarczyć, nie musi być moderatora aby organizować spoty czy wspólne eventy, to ludzie powinni tworzyć społeczność, w regionie śląsk to padło... |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2015, 14:43
|
|
|
Morfi napisał/a: | Moderator funkcyjny jest i to powinno wystarczyć | Jasne. okupacja 1939.
Morfi napisał/a: | nie musi być moderatora aby organizować spoty czy wspólne eventy | Jak byłeś moderatorem, uważałeś co innego? Zmieniłeś zdanie? |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
|
Wysłany: 30-09-2015, 15:15
|
|
|
Zamordyzm jest złem trzeba dać trochę wolności maluczkim czasem |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2015, 15:34