|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ustawienie,korekta zaplonu w 2.5 |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-11-2014, 22:36
|
|
|
techsm napisał/a: | Byłem pewien, iż tam jest ten sam silnik i ta sama pompa, 115 KM |
W Pajero III nie było o ile pamiętam silnika 2,5... Były 3.2 DI-D oraz 3.5 V6 GDI - przynajmniej w wersjach na EU. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 07-11-2014, 00:53
|
|
|
Był. Raz na pincet aut ale był. |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
techsm
Forumowicz
Auto: Pajero 3,2
|
Wysłany: 07-11-2014, 10:28
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | techsm napisał/a: | Byłem pewien, iż tam jest ten sam silnik i ta sama pompa, 115 KM |
W Pajero III nie było o ile pamiętam silnika 2,5... Były 3.2 DI-D oraz 3.5 V6 GDI - przynajmniej w wersjach na EU. |
Źle pamiętasz. Były do września 2001 wersje z pompą na linkę, później z pompą elektroniczną 115 KM. Z obserwacji moich wynika, że całkiem sporo było produkowanych na rynek włoski. |
|
|
|
 |
tuptus9997
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Classic 2,5TDI 2002
|
Wysłany: 09-12-2014, 22:23
|
|
|
Heilsberg napisał/a: | Jest jeszcze jedna śruba zupełnie pod pompą u dołu, niewidoczna z góry. Jak jej nie poluzujesz to nic nie zrobisz. Elektronicznie sterowaną pompę w 4D56 też się przestawia, co zresztą sam robiłem i efekt jest. |
Dzięki. Poluzowałem, silnik reaguje na zmianę położenia pompy, ale przyczyną ciężkiego odpalania okazało się powietrze w układzie paliwowym. Skorodowała rurka doprowadzająca paliwo. Założyłem nowy przewód i pali z pół obrotu niezależnie czy zimny lub ciepły. |
_________________ jk |
|
|
|
 |
satyricon
Forumowicz
Auto: pajero2clasic 2.5 es
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Mar 2013 Posty: 75 Skąd: nehrybka/radzymin
|
Wysłany: 07-10-2015, 07:41
|
|
|
Witam po dlugiej przerwie.Pompy nie przestawialem,co zauwazylem to mimo lepszego paliwa dynamic poprawy w odpalaniu nie bylo.Toche przelecialem po ruznych forach,naszym rownierz,doczytalem sie stwierdzenia o slabym smarowaniu pompy przez suche paliwo jakim jest paliwo dynamic.Mechanizm jaki odpowiada za odpalanie silnika w pompach wtryskowych jest nastawnik pompy.Wiec zakupilem miksolu i zaczolem dawkowac do on wg instrukcji.Zaczynalo sie poprawiac,w ramach eksperymentu,jak wyjezdzilem mieszanke zalalem troche dynamicu i efekt byl taki ze odrazu bylo gorzej.Obecnie jest na etapie normowania sie odpalania jak i wachan wolnych obrotow po puszczeniu gazu,tzn wyrownuja sie a nie jak przedtem zatrzymuja sie ok 900 obr/min i opadaja po 2-4 sekundach.Mam nadzieje ze moje doswiadczenia komus pomoga,temat mozna chyba zamknac.Dziekuje wszystkim za uwage i milej jazdy naszymi pajerkami. |
|
 |
|
|